Oda sıcaklığı normal mi???

K Çevrimdışı

krydnsmz

Yeni Üye
24 Ocak 2024
1
33
Herkese merhaba samsunda yaşıyorum evim 4. Katta dış hava sıcaklığı 2 derece iken petek yanmayan oda 19.5 derece kombi 40 derecede yanıyor oturma odamız 23.5 derecelerde oluyor sizde durumlar nedir bu sıcaklık bu şartlarda yeterli mi teşekkür ederim

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Sağlık açısından doktorlar 22°C nin yeterli olduğunu belirtmişlerdi diye hatırlıyorum. Bende 24-25°C de kullanıyorum. İçerideki nemi dengede tutmak da önemli.

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
341
İzmir,güney cephe,yalıtımlı bina,ara kat.dış sıcaklık 4/15 derece .oda ortalama 24-24,5 termostat ısı set değeri.gunluk 5-5,5 M3 dogalgaz harcaması. 145 metreküp üç gün önceki son gelen fatura.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
dış ısı 2 dereceyken iç ortam 19.5 dereceyse alt komsunuz harıl harıl doğalgaz yakıyor olmalı.
iç ortamda 23-24 derece idealdir

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Bizde dışarda -40 iken evde 24-25 😂 Cayır cayır yanan bir şey yok ama izolasyonun kralı var ve merkezi alttan ısıtma.

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
580
55
Yer Afyonkarahisar, dış ısı sıcaklığı -4, -5 iken kombi 40'da yanıyor. Oda sıcaklığı 22 - 22.5 derecelerde.

F Çevrimdışı

furkangeze 

Yeni Üye
18 Kas 2021
49
35
Salondaki termostatı 22-23°C olacak şekilde ayarladım Kombi 45'te yanıyor. Yatak odasının vanaları kapalı, dışarısı 4 °C iken yatak odası 18-19 civarı oluyor. İdeal uyku için biraz daha serin olması tavsiye ediliyor zaten, gayet memnunum durumdan

İzmir,güney cephe,yalıtımlı bina,ara kat.dış sıcaklık 4/15 derece .oda ortalama 24-24,5 termostat ısı set değeri.gunluk 5-5,5 M3 dogalgaz harcaması. 145 metreküp üç gün önceki son gelen fatura.
Ben de İzmir'deyim ev 85 m2 ara kat sadece iki odanın peteği açık geçen ay 157 m3 tüketmişim. Bu ayki değeri merak ettim şimdi

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
341
85 M2 için tüketim fazla değil mi?kombi marka modeli farklı olsa bile,sadece 2 petek açtığınız ve termostat set değeriniz 22-23 olduğu halde.neden acaba yalıtım ve cephe çok fark ettirir mi?🙄

SenolEker Çevrimdışı

SenolEker 

Aktif Üye
31 Tem 2021
127
60
Bir termometre + higrometre edinin.
Termostatla yaptığınız ayar, içerisinin o sıcaklıkta olacağını garanti etmez.
Sıcaklık her şey değil. Örneğin 30 derece ve %30RH rutubette üşür, 20 derece ve %97RH rutubette terlersiniz. Sadece sıcaklığı referans almak yanıltır.
İdeal olarak sıcaklığın 20-21 derece, rurubetin %50RH-%60RH olması iyidir.
Rutubeti, zor yol: peteklere asacağınız suluklarla veya kolay yol:piezo buhar üretici ile sağlayabilirsiniz.
Sucaklığı yüksek tutmak çok yüksek doğalgaz faturası sonucunu doğurur. Halbuki rutubeti yükseltmek çok kolaydır.
Üstelik düşük rutubet sağlık sorunlarına yol açabilir.

F Çevrimdışı

furkangeze 

Yeni Üye
18 Kas 2021
49
35
85 M2 için tüketim fazla değil mi?kombi marka modeli farklı olsa bile,sadece 2 petek açtığınız ve termostat set değeriniz 22-23 olduğu halde.neden acaba yalıtım ve cephe çok fark ettirir mi?🙄
Karşıyaka tarafındayım semt bile farkeder bence, bitişikteki komşuların oda sıcaklığı, cephe gibi çok değişken var ama temel olarak ev pek güneş almıyor muhtemelen ondandır. İki odanın peteği demek daha doğru olur aslında, salonda iki, ikinci odada tek petek var toplam 5 metre vardır. Kombi müteaahit işi biraz da takmış olmak için takılanlardan 😃 öyle Buderus falan olmadığı için çok üzerine düşmedim.

SenolEker SenolEker katılıyorum ben şunlardan kullanıyorum tüm odalarda, tavsiye ederim herkese

SenolEker Çevrimdışı

SenolEker 

Aktif Üye
31 Tem 2021
127
60
Metrekare neredeyse en önemsiz konu.
500 metrekare olup 40 dereceye set edilip 100 lira harcarken 15 metrekare 20 dereceye set edilip 1000 lira harcayabilir.
Ne kaça set edildiği ne de metrekaresi tek başına bir şey ifade eder.
En önemli konu binanın yalıtımının kalitesidir. İkincisi de dış ortam sıcaklığı ile set edilen sıcaklık arasındaki fark.
Eğer bu ikisi birbirine eşitse içeride ısı üreten başka şey olup olmadığı önemli.
Sonra metrekare gelir.
Bu yüzden "yalıtım yalıtım yalıtım" diyor uzmanlar.
Mesela benim evimde yalıtım o kadar iyi ki, dışarısı 3-4 derece iken 30 m2 salonumda televizyon neredeyse yetecek ısıtma için...
(Abartı tabii, ama "neredeyse" diyorum zaten)

Geri
Üst Alt