Herkese merhaba samsunda yaşıyorum evim 4. Katta dış hava sıcaklığı 2 derece iken petek yanmayan oda 19.5 derece kombi 40 derecede yanıyor oturma odamız 23.5 derecelerde oluyor sizde durumlar nedir bu sıcaklık bu şartlarda yeterli mi teşekkür ederim
Ben de İzmir'deyim ev 85 m2 ara kat sadece iki odanın peteği açık geçen ay 157 m3 tüketmişim. Bu ayki değeri merak ettim şimdiİzmir,güney cephe,yalıtımlı bina,ara kat.dış sıcaklık 4/15 derece .oda ortalama 24-24,5 termostat ısı set değeri.gunluk 5-5,5 M3 dogalgaz harcaması. 145 metreküp üç gün önceki son gelen fatura.
25-26 beni zorluyor terlemeye başlıyorum.ekonomi iyi olsa, 25-26 dereceleri konuşurduk ya.
para bol olsa, karda kışta, evde don-atlet de otururuz.25-26 beni zorluyor terlemeye başlıyorum.
Karşıyaka tarafındayım semt bile farkeder bence, bitişikteki komşuların oda sıcaklığı, cephe gibi çok değişken var ama temel olarak ev pek güneş almıyor muhtemelen ondandır. İki odanın peteği demek daha doğru olur aslında, salonda iki, ikinci odada tek petek var toplam 5 metre vardır. Kombi müteaahit işi biraz da takmış olmak için takılanlardan öyle Buderus falan olmadığı için çok üzerine düşmedim.85 M2 için tüketim fazla değil mi?kombi marka modeli farklı olsa bile,sadece 2 petek açtığınız ve termostat set değeriniz 22-23 olduğu halde.neden acaba yalıtım ve cephe çok fark ettirir mi?
Metrekare neredeyse en önemsiz konu.85 M2 için tüketim fazla değil mi?kombi marka modeli farklı olsa bile,sadece 2 petek açtığınız ve termostat set değeriniz 22-23 olduğu halde.neden acaba yalıtım ve cephe çok fark ettirir mi?