Next YE-58GFSG8-QLED vs TOSHIBA 55UA2363DT

M Çevrimiçi

muratbld

Yeni Üye
13 Tem 2025
5
45
Herkese merhabalar iyi günler. Salonumda ikinci televizyon olarak kullanmak için tv arıyorum.
Next YE-58GFSG8-QLED TOSHIBA 55UA2363DT Bu iki model araında kaldım.
Salonum dikdörtgen ve uzak tarafa konumlandıracagım ünite üzerine. kullanım şeklim bu şekilde olacak
benim için önemli olan oldugunca görüntü kalitesi , uzun ömürlülük ve akıllı özelliklerin gelişimiş hızlı olması önceliğim.
öncelliklerime ve salonuma göre sizce hangi ürünü seçmeliyim fiyatları birbirine yakın. aralarındaki boyut farkı önemli değil benim için.
ik model arasında kararsız kaldım tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum iyi akşamlar.

E Çevrimiçi

ehm123

Süper Üye
12 Mar 2025
91
22
Toshiba televizyonları Vestel üretiyor. Paneli hakkında bilgi yok. Vestel ve Arçelik genellikle ucuz televizyon işini beceremiyor ben almazdım. Ben Next QLED alırdım. En azından paneli belli TCL CHOT Quantum Dot aydınlatmalı VA kullanıyor yani gerçek QLED. Marka ile ilgili sorularınız olacaktır cevaplayalım:

Bu marka OEM üretici. Yani başka markalara ürün ürettiriyor sadece üzerine kendi logosunu basıyor. Bu tarz durumlarda önemli olan bu ürünün üreticisinin kim olduğu, nasıl bir ürün olduğu. Bu televizyonu KTC üretiyor. İyi bir marka. KTC ile ilgili bilgiye bu konudan ulaşabilirsiniz.

Televizyona gelirsek, az önce söylediğim gibi TCL CHOT Quantum Dot aydınlatmalı VA panel kullanıyor. Gerçek QLED yani. Bu fiyat bandında çok iyi. Ayrıca panel 12 COF yani uzun ömürlü.
Televizyon ile ilgili bilgiye bu videodan ulaşabilirsiniz:

Markanın kendi teknik servisi var. Televizyon geldiğinde teknik servisi telefon ile arıyorsunuz gelip kurulum yapıyorlar. Eğer o şekilde yapmayıp televizyonu kendiniz kurmaya falan kalkarsanız televizyonunuz garanti dışı kalır. Kutusunu bile açmayın. Satıcı Amazon'un kendisi olduğu için 1 ay içinde sadece televizyonu beğenmezseniz bile iade yapabiliyorsunuz.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,499
Yan açılardan izlenecekse Next sıkıntı olur.
TFT LCD paneli var. Sadece tam karşıdan izlenebilir.

TOSHIBA 55UA2363DT o da VA ve IPS panel olarak 3 farklı panel ile üretilmiş.
Hala öyle midir bilmiyorum. Seri numarası öğrenebilirseniz, IPS panel olanı bulmaya çalışabiliriz.
IPS'i de alınır mı, bu fiyata göre giriş seviye ama yapacak bir şey yok.

Next gibi ürünler biraz kullan at ürünlerdir, üreticisi de ürününün pek arkasında durmaz.
Vestel, Arçelik, Samsung gibi üreticilerde karşınızda ciddi bir muhatap bulursunuz.

M Çevrimiçi

muratbld

Yeni Üye
13 Tem 2025
5
45
cevaplarınız için teşekkür ederim. toshiba da seri numarasına erişim olmuyor ürün kargo ile geiiyor magazada bulunmuyor.

M Çevrimiçi

muratbld

Yeni Üye
13 Tem 2025
5
45
Yan açılardan izlenecekse Next sıkıntı olur.
TFT LCD paneli var. Sadece tam karşıdan izlenebilir.

TOSHIBA 55UA2363DT o da VA ve IPS panel olarak 3 farklı panel ile üretilmiş.
Hala öyle midir bilmiyorum. Seri numarası öğrenebilirseniz, IPS panel olanı bulmaya çalışabiliriz.
IPS'i de alınır mı, bu fiyata göre giriş seviye ama yapacak bir şey yok.

Next gibi ürünler biraz kullan at ürünlerdir, üreticisi de ürününün pek arkasında durmaz.
Vestel, Arçelik, Samsung gibi üreticilerde karşınızda ciddi bir muhatap bulursunuz.

televizyon bu açıdan izlenecek bu tarafa konumlandıracağım. Hala modeller arasında kararsızım toshibada seri numarasına ulaşamıyorum ürü magazada yok kargo ile gönderim oluyor.

Ben sana next örünü öneririm gene seçim senin
panel ve kalite olarak daha mı iyi diyorsunuz.

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
326
65
WhatsApp-Image-2025-07-14-at-17.57.21.jpg

televizyon bu açıdan izlenecek bu tarafa konumlandıracağım. Hala modeller arasında kararsızım toshibada seri numarasına ulaşamıyorum ürü magazada yok kargo ile gönderim oluyor.

panel ve kalite olarak daha mı iyi diyorsunuz.
Panel4k next ürünleri çok kaliteli Qalet serisi almanizı öneririm

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,499
Tam karşıdan izlenecek yani, o zaman panel tipinin bir önemi yok.
Vestel veya üretimleri, Arçelik veya üretimleri ya da Samsung öneririm.
Satış sonrası destek açısından bu üç firma iyidir.
O yüzden Toshiba diyorum.

Geri
Üst Alt