kategori yada altforumlara tektek yada tamamen telefon sarti konulabilir.
Başkan yukarıda arkadaşın dediği gibi hırsıza kilit dayanmaz.
En önemlisi forum kurallarına sizi sorumluluktan çıkaracak bir madde eklemek ile başlayın ( var ise affola)
Başımdan geçen ufak çaplı bir dolandırıcılığı kısa yazayım.
Alışveriş için kod arıyordum. Adama! mesaj attım , tamam dedik fiyata ( 20 TL mı neydi)
Bana iban ve havale yapacağım hesap numarasını verdi.
Fakat açıklama Ali Tokatçı!
yaz dedi. İsim tamamen atmasyon. Hesaba yapacağım havale ismi ile açıklama kısmına yazdığım isim birbirinden farklı ( orada uyanmak lazım aslında, güya uyanık geciniriz, basiret bağlanmış
)
Dedim 20 TL nin ne dolandırıcılığını yapacak ( yüksek meblağlar da gondermezdim)
Neyse gönderdik. Bekle Allah kodu gönderecek, bekle Allah kodu gönderecek yok. Kendisi de forumda çıkış yapmamış.
O haysiyeytsiz ise megersem, farklı bir satıcıdan sinema bileti almış, parasını da bana gonderttiriyor.
Yani o açıklama kısmına yazdığım isim, kendi ismi. Fakat havale yaptığım, isim bileti satan gerçek satıcı
Araştırdık bulduk, sağolsun, o gerçek satıcı da helal süt emmis. Bana cevap verdi.Dur dedi madem öyle ben bilet kodunu başkasına vereceğim, satmaya çalışacağım. Eğer o satacağım kişi, bu dolandiricidan önce sinemaya giderse, kodu o kullanmış olacak, parasını da sana göndereceğim dedi ve gönderdi sansimiza.
Yani ne tür önlem alınırsa alınsın, ilk önce forumu koruyalım Başkan.
Bu sütü bozuklar her yerde var.