n11 yanlış ürün gönderimi / cimer'e ve Thh'ye başvurdum.

R Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
432
Amazon kendi sattığı köpek mamasını geri iade kabul etmedi. İade yapılamaz ürün kategorisindeymiş. Ürünü ekstra koruyucu bir şeyle sarmadan göndermişler paket alt tarafından darbe görüp patlamış. Kargocu da okulun giriş katına bırakıp kaçmış. Ne bir ürün teslim kodu ne bir telefon. Mail geldi kargonuz teslim edildi diye. Teslim alan isim de yok. Kargoyu teslim alamadık o yüzden. Kargo bize bırakılmış oldu.

Müşteri hizmetleriyle konuştum foto falan istediler gönderdim ama sonuç yok geri dönüş yapmadılar.

Kısaca böyle bir durum. Yeni yaşadığımız için paylaşayım dedim. Amazon da illa ki bazı iyi niyetlerini durdurmak zorunda kalmış diye düşünüyorum.

çok ilginç satıcı amazon mu kargo kolay gelsin mi?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
o zaman e ticaretin tadı iyicene kaçmaya başladı
E Ticaretin tadı kendi kendine kaçmıyor. Kullanıcı denemek için 10 ürün sipariş verip, onları iade edip 11. ürünü satın alıyor. Tüketilebilir ürünleri "Denedim,beğenmedim." diyip paketin yarısını kullandıktan sonra iade edenler, satıcı tarafında "Biz gönderelim, iade ederlerse bakarız çaresine, etmezlerse oh sattık gitti." mantığında olanlar yüzünden olan layığıyla alışveriş yapıp mağdur olanlara oluyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,772
E Ticaretin tadı kendi kendine kaçmıyor. Kullanıcı denemek için 10 ürün sipariş verip, onları iade edip 11. ürünü satın alıyor. Tüketilebilir ürünleri "Denedim,beğenmedim." diyip paketin yarısını kullandıktan sonra iade edenler, satıcı tarafında "Biz gönderelim, iade ederlerse bakarız çaresine, etmezlerse oh sattık gitti." mantığında olanlar yüzünden olan layığıyla alışveriş yapıp mağdur olanlara oluyor.
Cayma hakkının acilen düzenlenmesi gerekir.
İade şartlarının biraz katılaştırılmalı
40-50.000tl cep telefonu alıyorsun kullanılmış çıkıyor.

Ürün yorumlarına bir bakıyorsun beklediğim çıkmadı iade ettim.

Rezil herif hiç mi bir mağazada eline alıp bakmadın.!

Kutu açılımı, ürün tanıtım furyası nedeniyle bu tarz iadeler fazlasıyla yapılmakta
Bundan da suçu günahı olmayan vatandaş etkileniyor

Son düzenleme:
Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567
Geldiğimiz noktanın tüketiciler tarafından suiistimal edilen vakalar nedeniyle olduğu kanaatindeyim ben de.

Yaşadığım olayda kargocunun kimseye haber vermeyip okulun içinde gördüğü yere kargoyu bırakıp gitmesi bizi mağdur etti. Onu da şöyle anlıyorum; zaten çok düşük maaşla zor şartlar altında çalışıp bir de üstüne bizim insanımızın eşi benzeri görülmemiş kapris ve istismarına maruz kala kala kendini bir şekilde korumak zorunda kalıyor.

Eğer bu şekilde bırakıp kaçmak yerine bizimle irtibata geçseydi kargocuya soracağımız tek bir soru olacaktı; "Bu paket yeni mi delindi?". Zaten mamaya ihtiyacımız var. Yeni açılması bizim için sorun değil yeter ki yeni olduğunu bilelim.

Kıssadan hisse: Bindiğimiz dalı kesiyoruz.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,772
Geldiğimiz noktanın tüketiciler tarafından suiistimal edilen vakalar nedeniyle olduğu kanaatindeyim ben de.

Yaşadığım olayda kargocunun kimseye haber vermeyip okulun içinde gördüğü yere kargoyu bırakıp gitmesi bizi mağdur etti. Onu da şöyle anlıyorum; zaten çok düşük maaşla zor şartlar altında çalışıp bir de üstüne bizim insanımızın eşi benzeri görülmemiş kapris ve istismarına maruz kala kala kendini bir şekilde korumak zorunda kalıyor.

Eğer bu şekilde bırakıp kaçmak yerine bizimle irtibata geçseydi kargocuya soracağımız tek bir soru olacaktı; "Bu paket yeni mi delindi?". Zaten mamaya ihtiyacımız var. Yeni açılması bizim için sorun değil yeter ki yeni olduğunu bilelim.

Kıssadan hisse: Bindiğimiz dalı kesiyoruz.
işin özü kimse işinden ve çalıştığı ücretten memnun değil hal böyle olunca görevine,işine sadık olmamaya başlıyor.

kaçtır evde olmama ragmen kargolarım bakkala bırakılıyor.
Kargocunun cebi var arıyorum la bakkala niye bıraktın.? Abi evde yoktun :rant1

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
işin özü kimse işinden ve çalıştığı ücretten memnun değil hal böyle olunca görevine,işine sadık olmamaya başlıyor.

Diyaloğun olan insanlarda böyle yapmaya başlayınca can sıkıyor. Ama işte...

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567

Başkan işte mesele de burda.. Evde yoktuna da kendi karar veriyor. Okula geldim dersteydin. Lan g.t afedersin arasana sendeki numarayı.

Geri
Üst Alt