Arkadaşa almıştık. Sesi ve görüntüsüyle güzel bir monitör.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Gözüme bu monitör çarptı, uygun fiyatlı ama onun dışında yorum yapamayacağım.
Bunu bende gördüm ama fiyat ucuz olduğu icin şüpheye düştüm değişik bir duruma geldi artık herseyZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Gözüme bu monitör çarptı, uygun fiyatlı ama onun dışında yorum yapamayacağım.
Cok bilgi sahibi olmadığım icin anliyamadim biraz daha açar misiniz tn panel harici monitorler 1 MS degil diyorsunuz neye inancaz vallahi bilmiyorum1 ms olayı TN monitörler haricinde pazarlama yalanı. GTG değerinde 1 ms'yi sadece TN monitörde görebilirsiniz. VA ve IPS monitörlerde 1 ms değeri MBR değeridir. GTG 6-7 ms civarındadır.
Mesela bu:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ya da bu:Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
VA ya da IPS istiyorsanız:
Monitörlerdeki gecikme MBR ve GTG olarak olçülür. MBR ve GTG değerlerine girmeyeceğim ama asıl gecikme değeri GTG değeridir bu da sacede TN panellerde 1 ms olarak ölçülebiliyor, IPS ve VA TN panellere göre çok daha yavaştır ve onların 1 ms dediği değer MBR değeridir ona da yazılımla ulaşabilirler.Cok bilgi sahibi olmadığım icin anliyamadim biraz daha açar misiniz tn panel harici monitorler 1 MS degil diyorsunuz neye inancaz vallahi bilmiyorum
Teşekkür ederim bilgilendirme için aslında cok uygun bir tn paneli tn panel diye almadım dün 1900 TL di 2500 TL olmus 1 gündeMonitörlerdeki gecikme MBR ve GTG olarak olçülür. MBR ve GTG değerlerine girmeyeceğim ama asıl gecikme değeri GTG değeridir bu da sacede TN panellerde 1 ms olarak ölçülebiliyor, IPS ve VA TN panellere göre çok daha yavaştır ve onların 1 ms dediği değer MBR değeridir ona da yazılımla ulaşabilirler.
Hareketli oyunlarda IPS ve VA paneller başarısızdır, gölgelenme sorunları vardır. Oyun için en uygun panel TN'dir ama hareketli oyunlar oynamıyorsanız renkleri biraz daha canlı gösterdiği için IPS veya VA tercih edebilirsiniz. Günümüzde üst düzey TN paneller de renk konusunda başarılıdır.
Soyle bir düşününce tn nin görüntü kalitesi olarak kendini geliştirdiği yerde va ve ips de hız olarak geliştirmiştir aynı yerde saymamışlardır diye düşünüyorum aynı zamanda . Arada ki farkı farkedebilir miyiz bilmiyorum goruntu olur farkedilir herhalde ama hız olarak düşündürücü.Monitörlerdeki gecikme MBR ve GTG olarak olçülür. MBR ve GTG değerlerine girmeyeceğim ama asıl gecikme değeri GTG değeridir bu da sacede TN panellerde 1 ms olarak ölçülebiliyor, IPS ve VA TN panellere göre çok daha yavaştır ve onların 1 ms dediği değer MBR değeridir ona da yazılımla ulaşabilirler.
Hareketli oyunlarda IPS ve VA paneller başarısızdır, gölgelenme sorunları vardır. Oyun için en uygun panel TN'dir ama hareketli oyunlar oynamıyorsanız renkleri biraz daha canlı gösterdiği için IPS veya VA tercih edebilirsiniz. Günümüzde üst düzey TN paneller de renk konusunda başarılıdır.
Arkadaş sistemini sattı, 144 Hz seçeneği mevcut görüntü ayarlarında.Arkadaşa sorabilir miyiz umut güncel olarak memnun mu birde 144 hz 1 MS mi gerçekten