Zaten belirttiğim gibi kavisli ekran almadım. Ben her türlü iş açısından kullanmak için bu monitörü seçtim (MSI Optix MAG274R) gerek oyun, gerek yarı profosyonel işler için. Pandemi sebebiyle evdeyim ve saatlerim pc başında geçiyor. (Göz yorgunluğu da cabası) Az oyun oynuyorum sebebi bilgisayarım iyi değil; imkân bulduğum an değiştireceğim. Şu an dolar daha fazla yükselmeden bu montitörü alayım dedim. Güzel bi' tercih oldu ama fiyatı yine de tuzlu.
Kavisli zannediyordum. Oyuncu monitörü = kavis oldu neredeyse.
Piyasada düz panel bulabilmek zorlaştı.
Gerçek 10 BIT panel bulabilmek zor.
Sizdeki en azından 8 BIT derinliğe sahip.
Renk gamutu önemliyse verdiğiniz paraya değer muhtemelen.
Sistem toplama konusunda da tavsiyem, parça parça almak yerine hepsini birden almanız yönünde olacak.
Yeni parçalar çıktıkça eskisi ucuzlayacak evet ama bu bize ne kadar yansıyacak orası meçhul.
Ben Ryzen 5 2600'ü 1200 TL'ye almıştım, 800'e kadar düştükten sonra tekrar 1000 TL seviyelerini görmüş durumda.
3600 ise saçma bir fiyat seviyesine çıkmış durumda.
Yeni Ryzen işlemciler fiyat artışı ile geldi, bu gidişle ülkemizde Intel F/P durumuna geçecek gibi.
İmkanınız varsa taksitle borca girip alın derim.
Ekran kartı için mutlaka Nvidia 3000 veya AMD RX 6000 serisini bekleyin derim.
2000 serisinin fiyatları daha fazla düşmez muhtemelen ama, yeni seri modeller de yakında gelirse, aynı fiyata daha güçlü kartı almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.