modem değişiminden sonra wi-fi sorunu

J Çevrimdışı

jhackall

Yeni Üye
5 Haz 2018
2
44
Daha önce vestel 55ca9550 smart tv kablosuz olarak internete bağlanıyordu.ancak servis sağlayıcı dan ayrıldım ve doğal olarak bana vermiş oldukları modemi de iade ettim. yeni bir operatörden internet hizmeti alıyorum ve evimde daha önceden almış olduğum airties rt-204 v3 model modemi kullanıyorum.sorun burada başladı.tv yi kablo ile bağladığımda sorun yok fakat kablosuz bağlanmak istediğimde evimdeki modemi (wi-fi) görmüyor. alt kat,üst kat ,yan apartman görüyor evdekini görmüyor. yeni ağ ekle seçeneği ile elle giriş yapıyorum bu seferde yetkilendirme başarısız uyarısı alıyorum.bu konuda bir yorumunuz olurmu?.yeni bir modem alsam sorun çözülür sanıyorum. ama önce bir danışayım dedim.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Daha önce vestel 55ca9550 smart tv kablosuz olarak internete bağlanıyordu.ancak servis sağlayıcı dan ayrıldım ve doğal olarak bana vermiş oldukları modemi de iade ettim. yeni bir operatörden internet hizmeti alıyorum ve evimde daha önceden almış olduğum airties rt-204 v3 model modemi kullanıyorum.sorun burada başladı.tv yi kablo ile bağladığımda sorun yok fakat kablosuz bağlanmak istediğimde evimdeki modemi (wi-fi) görmüyor. alt kat,üst kat ,yan apartman görüyor evdekini görmüyor. yeni ağ ekle seçeneği ile elle giriş yapıyorum bu seferde yetkilendirme başarısız uyarısı alıyorum.bu konuda bir yorumunuz olurmu?.yeni bir modem alsam sorun çözülür sanıyorum. ama önce bir danışayım dedim.

sadece tv mi görmüyor?

Ayarları sıfırlayıp deneyin derim zira kullandığınız modem son derece kaliteli.

birde 5 ghz den yayın basma ihtimali var mı?2.4 ghz den ayarlayın seçenek varsa.

bydublor Çevrimdışı

bydublor 

Aktif Üye
10 Ara 2017
242
Modemi yeniden resetleyip, sıfırdan kurulum yaparsanız ve wifi ismini degistirirseniz muhtemelen görecektir. Tvnn Mac adresi modem tarafindan yasaklanmis olsa dicem kabloluda da girmezdi sanirim. Sıfırdan kurulum ve farklı bir isim wifi adiyla sorun çözebilecektir sanki

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Tv'nin kayıtlı ağ profillerini silin, modemin arayüzünden kablosuz ayarlarını gözden geçirin.

J Çevrimdışı

jhackall

Yeni Üye
5 Haz 2018
2
44
Sorun çözüldü.Değerli üyeler sizlerin önerileriyle sorunu çözebildim.Konuya hemen çözüm önerileri sunduğunuz için teşekkür ediyorum.Öncelikle SudaEriyenAspirin üyemizin önerisiyle ağ kanal numarasını 6 iken 8 olarak değiştirdim.Tekrar tarama yaptırdığımda modemi gördü fakat yine bağlanmadı bu sefer bydublor üyemizin önerisi ile Wi-fi adını değiştirdim ve kablosuz bağlantıyı sağlayabildim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Eski modeminizin wifi adini
Yeni modeminizede verirseniz baglanti saglayamazsiniz
Sebebi
Eski modemin mac bilgisi hala tv kayitli
Isimler uyusuyor ve mac uyusmuyur.

Geri
Üst Alt