Mitsubishi Electric Dış Ünite Ses Sorunu

S Çevrimdışı

Suupp

Yeni Üye
17 Tem 2024
2
27
Merhabalar,
Bu sene kış aylarında alınmış olan Mitsubishi Electric Krigamine-zen 15.000 BTU (MSZ-EF42VGB) klimaya sahibim. Klimanın iç ünitesi ile ilgili hiçbir sorunum yokken dış ünite oldukça ses çıkarıyor. Normal şartlarda servisi arardım ama bu sesin belki de normal olabileceğini düşünmeye başladım. Dış ünite, istenilen oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar böyle gürültülü çalışıyor; daha sonra oldukça sessiz çalışmaya başlıyor. Örnek vermek gerekirse klima 27 dereceye ayarlıysa dış ünite yaklaşık 20 dakika kadar böyle gürültülü çalışıyor ve daha sonra makûl bir sese dönüyor. Elimde herhangi bir ses ölçme cihazı olmadığı için telefona indirilen desibel ölçme programları ile ortalama bir desibel değerine ulaşmaya çalıştım. Dış ünitenin yakınında 65 desibele kadar gösterirken araya 30 cm kadar mesafe koyup ölçünce 50 desibeli gösteriyor. Tabii, bu herhangi bir desibel ölçme cihazı ile ölçülmediği için kesin bir değere sahip değil ama en azından fikir vermesi açısından belirtmek istedim. Servisi boşuna aramadan önce siz değerli forum üyelerine sormak istedim. Aşağıdaki YouTube bağlantısında dış ünitenin gürültülü çalışırkenki görüntüsü mevcut. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.

U Çevrimdışı

urzais

Aktif Üye
15 Mar 2021
68
51
İlk kalkışta bir miktar ses yapar her klima.
Ayrıca bu kadar yakından her klima gürültülü gibi algılanır.
Makul bir mesafeden 2 metre en az geriden çekseniz videoyu.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Ses ölçümleri yanılmıyorsam 1mt mesafeden yapılıyor. 30cm mesafeden 50db ses vermesi klimanın gürültüsünün normal olduğunu gösterir.
Katalog verisinden teyit edebilirsiniz.

S Çevrimdışı

Suupp

Yeni Üye
17 Tem 2024
2
27
Sota Sota U urzais yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Belirttiğiniz gibi makûl bir mesafeden dinleyince ve sesi ölçünce aslında 50 desibele oldukça yakın değerlere ulaştım. Bu durumda bir sorun yok diyebiliyorum. Tekrardan teşekkür ederim.

Geri
Üst Alt