minidlna -linux

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Aslında yazıp yazmama konusunda düşündüm,gerçi belki biliyorsunuzdur resim-film-müzikleri tvye aktarmak için kullanılıyor ama win versiyonu varmıdır bilemem.Birçok dağıtımın deposunda olan minik bir uygulamadır,boyutu sadece 140Kb
s1.gif

Ben şahsen kullanıyorum,gayet başarılı ama tabii linuxta
Ayarıda pek yok,filmlerin olduğu klasörü sadece yol olarak gösteriyorsunuz,o kadar.
Mesela bendeki yol bu ,yani harici film klasörüm :
Kod:
media_dir=V,/media/yedekler/film
Bendeki açılışta otomatik çalışıyor,çalışmazsa da bir komutla devreye giriyor,gerisi tv ye kalmış.
Bu da çalıştırma kodu(gerekliyse tabii)
Kod:
sudo service minidlna start
sudo service minidlna stop

E Çevrimdışı

espressodelisi

Yeni Üye
24 May 2020
1
53
Buraya eklersem yanlış olmaz sanırım.
Linuxdaki mediatomb media server geliştirmesi uzun zamadır durmuştu, onun kodlarından forklamışlar, gerbera adında proje ile devam ediyorlar.

Bunun debian, ubuntu ve rasberry pi cihazlar için rasberry pi depolarında paketleri var.
Rasberry pi 3 modeli cihaza USB portundan hard disk ekleyip (ext4 formatlı 500gb usb2.0 disk) raspbian sistemini grafik arayüzü olmayan haliyle kurup bunu kurdum. Bir de transmission daemon kurdum. Kendi bilgisayarımdan transmission web arayüzünden torrentleri ekleyip raspberry pi ile indiriyorum, böylece torrent indirmek için saatlerce çok elektrik yakan bilgisayar açık kalmıyor ya da gündüz işyerinden bir şekilde evdekine ulaşıp şu torrenti indir diye ekleyebiliyorum ben akşam gelene kadar inmiş oluyor.
gerbera da bir kez web arayüzünden şu dizini kullan deyince oradaki media dosyaların paylaştırıyor. Evde salondaki Vestel 40UD8200TV ve bir de çalışma odamdaki 32" philips tvlerden erişebiliyorum, çok da kullanışlı oluyor. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Buraya eklersem yanlış olmaz sanırım.
Linuxdaki mediatomb media server geliştirmesi uzun zamadır durmuştu, onun kodlarından forklamışlar, gerbera adında proje ile devam ediyorlar.

Bunun debian, ubuntu ve rasberry pi cihazlar için rasberry pi depolarında paketleri var.
Rasberry pi 3 modeli cihaza USB portundan hard disk ekleyip (ext4 formatlı 500gb usb2.0 disk) raspbian sistemini grafik arayüzü olmayan haliyle kurup bunu kurdum. Bir de transmission daemon kurdum. Kendi bilgisayarımdan transmission web arayüzünden torrentleri ekleyip raspberry pi ile indiriyorum, böylece torrent indirmek için saatlerce çok elektrik yakan bilgisayar açık kalmıyor ya da gündüz işyerinden bir şekilde evdekine ulaşıp şu torrenti indir diye ekleyebiliyorum ben akşam gelene kadar inmiş oluyor.
gerbera da bir kez web arayüzünden şu dizini kullan deyince oradaki media dosyaların paylaştırıyor. Evde salondaki Vestel 40UD8200TV ve bir de çalışma odamdaki 32" philips tvlerden erişebiliyorum, çok da kullanışlı oluyor. Tavsiye ederim.
süper ,daha önce kullandığım ama sonra 370 kblik minidlna' ya geçtiğim bir uygulama :)
Bende doc linkini vereyim ,belki "aa,deneyelim" diyebileceklere yardımcı olur :ok

Geri
Üst Alt