Yok abi tüketiciye değil de satıcıya niye 15 gün içinde dava açmadın ? Diyemez mi neredeyse 25 gün sonra dava açmış migros.
Biz adamlara ceza olsun bir daha tüketici kandırmasınlar diye şikayet ediyoruz. Adamlar tekrar dava açıp bir de kar'a geçiyorlar, avukatla parayı götürüyorlar. Başlarım böyle sisteme yahu. Çıkması gereken karar şu olmalı, eğer gerçekten firmanın zararına oluyorsa bu durum, ürünün verilmemesine ama tüketiciyi kandırıp yanılttıkları için de ekstradan bir cezaya çarptırılmasına karar verilmiştir. Denip tüketiciye hiç bir masraf çıkarılmaması lazım.
He ben bu olaydan sonra bir daha asla başvuruda bulunmam. Sonucu ne olacak belli değil çünkü. Firmalar avukatlarıyla çatır çatır kazanıyor davaları.
Migros denen tüketici düşmanlarından zaten 3 aydır normal alışveriş yapmıyorum. Ne halleri varsa görsünler. Ancak müthiş indirimli bir şey olursa gider alırım

, eskiden normal alışverişe de giderdim evin hitiyaçları için, artık kampanya dışında hayatta gitmem.
Ayrıca bize, kelepire ürün almak istiyorlar diye hırsız gözüyle bakan vizyonsuz, at gözlüklü, vur ensesine al lokmasını tarzı insanlara da Allahtan, daha beterlerini vermesini dilerim haklıyken haksız bulunsunlar bakalım nasıl bir duyguymuş. Biz onlar da yanmasın, tüketiciler zarar görmesin herkes işini adam gibi yapsın diye uğraşıyoruz. Yemediğimiz laf kalmamıştı.
Peki merak ettiğim, direkt tüketici mahkemesine başvuruda bulanamıyor muyuz bireysel olarak. Madem THH kararı bozdurulabiliyor, en son kararı Tüketici Mahkemesi veriyor, e o zaman oraya gidelim. Tek seferde kesin karar çıksın
Dün THH ni aradım. 1 inde karara bağlandı gözüküyor form yok sistemde durumu nedir öğrenebilir miyim dedim. İmzaya gitmiştir, gelince sisteme yüklenir deniyor. Bu kadar uzun mu sürüyor Adem Abi imzadan gelmesi ?
Bir de merak ettiğim, migros dava açtıktan sonra direkt sonuçlanıyor mu, yoksa sonuçlanmadan önce bize savunma yapın diye bilgi mi geliyor. Ya da sonuçlanınca karşı dava mı açmamız gerekiyor. Gerçi Tüketici Mahkemesinin kararı kesin olduğu için tekrardan dava olmuyor diye biliyorum. SAnırım e-devlette görünce dava dosyasını hemen avukata gidip başvurmak lazım. Bu aşamada da bilir kişi raporu isteyeceğim. Migros bunun gerçekten bir sistem hatası olduğunu kanıtlasın. Sistemsel hata değil de, bunu elle bilerek reklam amaçlı girip, sistem hatası arkasına sığındığını nasıl bileceğiz ? Aklıma gelenleri tek tek not ediyorum. Avukata gidersem anlatayım