Midea EU SK105 Wifi Sorunu

B Çevrimdışı

ByCilo 

Yeni Üye
21 Kas 2023
6
45
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza Muğla Karabörtlen köyünden katılıyorum. Midea Xtreme Seve Eco model klima sahibiyim birkaç gün önce Smart Home üzerinden gelen V1.0.9 sürüm güncellemesini yükledim ancak ertesi gün wifi modül tamamen devre dışı kaldı. Güncelleme ilk olarak yüklenirken hata vermişti ikinci denemeyi eşimin telefonundan yaptım sorunsuz olarak güncellendi, Smart Home üzerinde sürüm v1.0.8 den v1.0.9 a geçerek çentik yeşil olarak yüklendiği onayını verdi. Devre dışı kalma durumu birgün sonra bir elektrik kesintisi sonucu ortaya çıktı, sorunun güncelleme ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Klima AP moduna girmiyor AP moduna girmek için LED düğmesine 7 sefer basıyorum ama klima AP moduna girmiyor. Konu hakkında bir öneriniz olur mu?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Klimada sigorta bağlantısı varsa gücü 15 dk kadar kesin. Ardından ap modu ve wifi tanımlama ayarlarını sıfırdan yapın. Eğer bu koşullarda ap modu halen devreye girmiyorsa donanım yönünden kontrolü gerekebilir diye düşünüyorum. Elektrik kesintisi sonrası wifi modülü donanımsal olarak arızalanmış olabilir.

B Çevrimdışı

ByCilo 

Yeni Üye
21 Kas 2023
6
45
Klimada sigorta bağlantısı varsa gücü 15 dk kadar kesin. Ardından ap modu ve wifi tanımlama ayarlarını sıfırdan yapın. Eğer bu koşullarda ap modu halen devreye girmiyorsa donanım yönünden kontrolü gerekebilir diye düşünüyorum. Elektrik kesintisi sonrası wifi modülü donanımsal olarak arızalanmış olabilir.
Cevap için teşekkür ederim. Daha önce 5 10 sn kadar denedim olmadı, şimdi dediğiniz gibi 15 dakika bekleyerek deniyorum geri bildirim yapacağım. İnternetten ikinci Midea klima siparişi vermiştim o geldiğinde hem montaj hemde donanım kontrolü yapacaklar sonucu tekrar paylaşırım.

Dediğinizi yaptım ama AP moduna geçmiyor klima 😔 böyle talihsizlikler hep beni bulur. 🙂

Son düzenleme:
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Cevap için teşekkür ederim. Daha önce 5 10 sn kadar denedim olmadı, şimdi dediğiniz gibi 15 dakika bekleyerek deniyorum geri bildirim yapacağım. İnternetten ikinci Midea klima siparişi vermiştim o geldiğinde hem montaj hemde donanım kontrolü yapacaklar sonucu tekrar paylaşırım.

Dediğinizi yaptım ama AP moduna geçmiyor klima 😔 böyle talihsizlikler hep beni bulur. 🙂
Montaj için geleceklerse sağlıklı olur. Doğrudan kontrolünü yaparlar. Hatta sorun hakkında detaylı bilgi aktarmanızı tavsiye ederim. Gerekli olabilecek donanım konusunda hazırlıklı gelmiş olurlar.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450

AP moduna geçmiyorsa cihaz kapalı konumdayken elektrik bağlantısını bir süre kesip bir süre bekleyin sonra enerjiyi verip cihaz kapalı konumdayken tekrar AP almayın deneyin.

Bende eski Midea kullanıcısıyım Midea bazen server bakımı yapar kafasına göre 1-2 gün cihaz uygulama üzerinde offline gözükür bilginiz olsun.

B Çevrimdışı

ByCilo 

Yeni Üye
21 Kas 2023
6
45
AP moduna geçmiyorsa cihaz kapalı konumdayken elektrik bağlantısını bir süre kesip bir süre bekleyin sonra enerjiyi verip cihaz kapalı konumdayken tekrar AP almayın deneyin.

Bende eski Midea kullanıcısıyım Midea bazen server bakımı yapar kafasına göre 1-2 gün cihaz uygulama üzerinde offline gözükür bilginiz olsun.
İlginiz için teşekkür ederim dediğinizi denedim LED tuşuna 10sn içinde 7 defa basma dışında gizli bir tuş kombini varsa birşeyleri eksik yapmış oluyorum. 🙂
Bugün servis gelecek inşallah sorunu çözer.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
İlginiz için teşekkür ederim dediğinizi denedim LED tuşuna 10sn içinde 7 defa basma dışında gizli bir tuş kombini varsa birşeyleri eksik yapmış oluyorum. 🙂
Bugün servis gelecek inşallah sorunu çözer.
AP geçmiyorsa cihazda yazılımsal sorun olur ki ilk güncelleme denemesinde yazılım yarıda kalmış.

B Çevrimdışı

ByCilo 

Yeni Üye
21 Kas 2023
6
45
Arkadaşlar Wifi modül güncelleme sırasında içeriği zarar görmüş Servis garantiyi devreye sokmadan yeni modül vereceğini söyledi. Smart Home değil Midea Air kullanmamı söyledi ben Smart Home üzerinden güncelleme yapmıştım.

Geri
Üst Alt