Microsoft All In One klavye sorunu (Vestel 49UD9300)

M Çevrimdışı

mustitrg

Yeni Üye
25 Ara 2018
4
32
Vestel in 49ud9300 Smart modelini kullanıyorum. Bugün itibariyle tv'me Microsoft un All In One kablosuz klavye fare setini aldım ancak şöyle bir sorunum var. Klavyem ve faresi tv nin browser ında sorunsuz bir şekilde çalışırken durum Youtube uygulamasını açtığımda değişiyor. Fareyi algılamıyor.Klavyenin harfleri çalışmıyor. Deneyimlediğim kadarıyla sadece ses açma kısma enter tuşu ve backspace tuşu çalışıyor. Sorun sanırım youtube uyulamasından kaynaklanyor ama onun da nasıl güncelleştirilmesi ya da düzeltilmesi gerektiğini anlayamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim. (MB130 anakart var. Sürüm 3.62.35)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bazı marka tvler klavye seçiyor diye biliyorum,hatta arkadaşımın başına gelmiş elinde uk klavye olan bizler, klavyelerimizi verip denemişti :) ,acaba vestelde klavye seçiyor olabilirmiki :alala

M Çevrimdışı

mustitrg

Yeni Üye
25 Ara 2018
4
32
Bazı marka tvler klavye seçiyor diye biliyorum,hatta arkadaşımın başına gelmiş elinde uk klavye olan bizler, klavyelerimizi verip denemişti :) ,acaba vestelde klavye seçiyor olabilirmiki :alala

Haklsınız ama benim sorunum biraz daha farklı.Tv nin kendi içindeki browserında kalvyeyi ve fareyi denediğimde hiçbir problem görmedim.Youtube a giriş yaptığımda bu sorunu yaşadım. Uygulama kaynaklı bir problem var gibi duruyor. Ama uygulama da güncellenmiyor.Kaldırıp tekrardan kuramıyorum.Dolayısıyla o yöntemi de deneyemedim maalesef.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Haklsınız ama benim sorunum biraz daha farklı.Tv nin kendi içindeki browserında kalvyeyi ve fareyi denediğimde hiçbir problem görmedim.Youtube a giriş yaptığımda bu sorunu yaşadım. Uygulama kaynaklı bir problem var gibi duruyor. Ama uygulama da güncellenmiyor.Kaldırıp tekrardan kuramıyorum.Dolayısıyla o yöntemi de deneyemedim maalesef.
Hımmm,evet haklısın :ok
Uygulama değiştirilemez tabii,çünkü sadece basit bir linktir,ama ben her klavye kullanılan uygulamada "klavye kodları" gibi kodlar olduğunu biliyorum,mesela netflix,tabii ısrar etmiyorum bu konuda :)
Dump dosyalarımın olduğu laptop evde olduğundan kesin bakamıyorum "youtube" içinde de kodlar varmıdır diye (köye getir-götür derken o laptopun ekranında COF dediğimiz bağlantılar kopmuştu ve geçenlerde yeni bir ekran almak zorunda kalmıştım)
Neyse uzatmayayım,benim bu konuda nacizane düşüncelerim bunlar :)

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Youtube artist oldu bu son aylarda.. Klasik uygulamasını bırakıp "youtube studio beta"'yı zorla dayatmaya çalışıyor.. ondandır sanırım klavye uyumsuzlukları..

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Youtube artist oldu bu son aylarda.. Klasik uygulamasını bırakıp "youtube studio beta"'yı zorla dayatmaya çalışıyor.. ondandır sanırım klavye uyumsuzlukları..
Eve dönünce klavye ile deneyeyim bakalım bizim tvde ,gerçi biz daha hiç tvde açmadık bu youtubu :)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
YouTube'da öyle bir destek yoktu? :alala
Klavyedeki yön tuşları ile yönetilebiliyor sadece hatırladığım kadarıyla. :bilmiyom

I Çevrimdışı

ilkerbass

Aktif Üye
7 Şub 2018
53
Google hiçbir Tv'de uygulama içinde klavye kullanımına izin vermiyor.
Aramaları kumanda ile yapmanız gerek.
Uzun bir süre önce yabancı bir kaynaktan okudum kadarıyla kumanda kullanımı sırasında oluşan veriler Google için çok önemli. Bu sebeple klavye ile hızlı yazılması istenmiyor.
Çok uzun süre geçtiği için kaynak gösteremiyorum. Kusura bakmayın

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Uzun bir süre önce yabancı bir kaynaktan okudum kadarıyla kumanda kullanımı sırasında oluşan veriler Google için çok önemli. Bu sebeple klavye ile hızlı yazılması istenmiyor.

Ben de yıllar önce denemiştim, klavye ile kullanılıyordu diye hatırlıyorum. :alala
Politikayı değiştirmiş olabilirler.:hihi:kas

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ben de yıllar önce denemiştim, klavye ile kullanılıyordu diye hatırlıyorum. :alala
Politikayı değiştirmiş olabilirler.:hihi:kas
Bende öyle hatırlıyorum :)
Ondan yazdım "eve döndüğümde bakayım " diye :(

Geri
Üst Alt