mi 8 lite kamera ve hafıza sorunlarım

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,634
Mi8 lite ile bu aralar bir kaç sorun yaşamaktayım öncelikle hafıza ile başlayalım;

Telefonumda sürekli hafıza dolu hatası alıyorum, galeriye bakıyorum, android dosyasına bakıyorum, sağ sola bakıyorum toplasan 30 gb dosya çıkıyor ama hafıza hep dolu
hafızam adlı ekteki görsele tıklarsanız göreceksiniz. Dikkatimi çeken MİUİ klasörüm 25GB doluluk gösteriyor. MI 8 Lite\Dahili olarak paylaşılan depolama alanı\MIUI\Gallery\cloud yolunu izlediğimde 2 adet klasör var birisi .trashBin diğeri .cache bu dosyaların dolu olması doğal mı ? içinde dosyalar var ama cloud benim bildiğim bulut dur. Bulut ise internette sana ait bir klasördür ama benim telefon galiba bulutu kendi içinde yapıyor :)
bu dosyaları silsem olurmu ? galerimdekiler gider mi ? çünkü dcmi klasöründe video ve resimlerim duruyor. Bunlarında görsellerini ekledim telefonda doluluğu gösteriyor ama boş klasör, pc de ise dolu gösteriyor. Bunları silsem bi sakıncası bi kaybım olur mu ?


2. sorunumda şudur;
Video çekmek, Cihazımdan resim çekerken hiç bir sorun yok, gündüz gece fark etmez (gece flaşı çok düşük onu geçtim giggle~~ ) ama video çekerken güneş ortamı harici Evde, iş yerinde, kapalı olan bütün alanlarda videoda karıncalanma yapıyor.Örnekleri ekler kısmına ekledim. Fotoğraf çekerken kamera programını açınca biraz daha geniş açı ile açılıyor videoya geçince zoom yapar gibi açı küçülüyor ve görüntü bozuluyor bunu reklam amaçlı değil arıza amaçlı göstermek istiyorum ; VESTELoji inceleme videolarında çektiğim videolar youtube kanalımdaki gibidir.
Bu normal mi ? video kaydı alan 2. kameram mı kötü ?

desteğinizi rica ederim



cache7dd087d96e366c01.png
trashBin9413ecd151cb2c57.png
goruntu-karincalanma-2fa5cd1e5de0b9bbb.png
goruntu-karincalanma23afacd980cf6bf2.png
hafizam862969a0d0f3284c.png
 
T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
42
- kamerada donanımsal kusur yok ise play store dan farklı bir kamera uygulaması (google camera mesela) yükleyip performansı kıyaslayabilir misin_?
 
blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Bu şekilde aslında telefonunuzdaki tüm dosyaları göremezsiniz telefonun sistem bölümündeki dosyalara bilgisayardan ulaşamazsınız. Yani bu şekilde şu kadar yer kaplıyor demek doğru olmaz. Telefonunuza root izni gerekiyor tam olarak ne olduğunu anlamak için. Ayarlardan uygulamalara gidip telefonunuzdaki bütün uygulamarın cache dosyalarını silmeyi deneyin.
Diğer sorunuz ise evet telefonun kamerası düşük ışık çekimlerinde kötü malesef
 
KadirMetin Çevrimdışı

KadirMetin

Yeni Üye
6 May 2020
22
anlatımlar ile cihazınıza MIUI EU veya türevi bir ROM yükleyerek kronik sorunlar ve yazılımsal hatalar varsa çözebilirsiniz. Fikrimce yazılımsal sorun :/
 
Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
46
İşte Xiaomi'den uzun dönemde nefret etmek için sebeplerden biri daha orijinal uygulamalarda bile reklam çıkıyor, donanım şahane ama stabilite için aynı şeyi diyemeyeceğim.
 
blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
İşte Xiaomi'den uzun dönemde nefret etmek için sebeplerden biri daha orijinal uygulamalarda bile reklam çıkıyor, donanım şahane ama stabilite için aynı şeyi diyemeyeceğim.

Şu global yazılımlardan kurtulun artık . Global yazılım yüklü cihazlarda telefonun performansının çok altında kullanım yapıyorsunuz farkında değilsiniz
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri