Merhabalar, Awox U5600STR marka model televizyonu arızası

O Çevrimdışı

Osman Buğra

Yeni Üye
19 Ağu 2023
2
36
Merhabalar, Awox U5600STR marka model televizyonun var garanti süresi doldu. Tv de ses var görüntü yok sorunu oldu. İnternette biraz araştırma yaptım led barlarında sorun olabilir arızası var gibi Sorum tv yi yaptırmak istiyorum ama bu konuda bazı tamircilerin sadece sorunlu ledleri kısa devre yapıp değiştirmediğini okudum. Bu konuda ne yapabilirim Bana tavsiye de bulunabilecek birileri olursa sevinirim

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Problemi doğru tespit etmişsiniz. Bu noktada tanıdığınız bir tamir noktasıyla görüşüp, bahsettiğiniz durumu birebir izah edin. Eğer "Yok, olur, biz hallederiz." gibi bir cevap alırsanız çözüm noktasını değiştirin. Ya da eğer mümkünse forumumuzda da reklamları bulunan firmalardan TV' nin led barlarını temin edin ve parça ile birlikte TV' yi götürüp montajını yapabilecek bir nokta bulun.

O Çevrimdışı

Osman Buğra

Yeni Üye
19 Ağu 2023
2
36
Cevap için teşekkürler ederim peki sizce tamir ettirmek mi mantıklı yeni tv almak mı sonuçta 3 yılda cihaz arıza verdi. Evde babamın yıllardır kullandığı tv var en ufak bir sıkıntısı yok. Marka ve cihazdan soğudum. İnternette baya araştırarak adem hocanın videolarını izleyerek almıştım. Bir de sizce bu tamir ücreti ne kadar olur tahmini olarak bilgi verebilir misiniz ?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Cevap için teşekkürler ederim peki sizce tamir ettirmek mi mantıklı yeni tv almak mı sonuçta 3 yılda cihaz arıza verdi. Evde babamın yıllardır kullandığı tv var en ufak bir sıkıntısı yok. Marka ve cihazdan soğudum. İnternette baya araştırarak adem hocanın videolarını izleyerek almıştım. Bir de sizce bu tamir ücreti ne kadar olur tahmini olarak bilgi verebilir misiniz ?
Led barlar çoğunlukla 3 ile 5 yıl arasında zaten ömrünü dolduruyor. Arka ışık açıklığı, dinamik aydınlatma ayarı bu ömrü belirliyor. Açıkçası led bar değişimi başka arıza yoksa TV değişimine değmez. Ama asıl handikap değişim esnasında panelin sökülecek olması. Eğer panel kırılırsa o zaman büyük masraf çıkar.

Babanızın yıllardır kullandığı TV ciddi anlamda eski ise siz aslında anlamadan o da ömrünün sonuna yaklaştı. Ancak teknolojisi aynı olmadığı için daha uzun süre dayandı. Dolayısıyla yaklaşık 5 yıl artık genel itibariyle düşündüğümüz ömür kriteridir.

Malzeme maliyeti konusunda yukarıdaki mesajda söylediğim gibi TV Marka ve modeli ile arama yapabilirsiniz. Ancak panel sökme işi riskli olduğu için işçilik için bir tık üstünde bir fiyat eklemeniz gerekebilir.

Geri
Üst Alt