Merhabalar, masaüstü bilgisayarım var, yeni anakart ve kasaya geçtim 4 slot ram ihtiyacından dolayı, yeni anakarta/kasaya geçtikten sonra gerek kasanın üstündeki usb portundan, gerekse kasanın araksındaki (direk anakarttan) usb klavye mouse bağladığımda, bilgisayarı yeniden başlattığımda usb aygıtı tanınmıyor. dongle çıkarıp taktığımda düzeliyor. sadece yenide nbaşlatma değil bazen bilgisayarı normal aç kapa yaptığımda düğmeylede aynı problem mevcut.
çözüm olarak flashbellekten yeni windows kurulumu yaptım (temiz kurulum) düzelmedi.
kasa anakart bağlantılarını yanlış yapma ihtimalim var zira ilk defa yeni nesil masaüstü bilgisayar topladım ancak bunun haricinde başka bir problem yok.
çözüm olarak yine ram slotlarının yerini dğeiştirmeyi denedim olmadı.
problem ne olabilir ?
sistem:
windows10 pro 64 bit
B550m ds3h gigabyte
r5 5600
rtx 3060 asus
4x8 32 gb tek marka/model ram
kasa nzxt h510 elite
m2 ssd
eski anakart b450m s2h, eski kasa ise corsair carbide delta
teşekkürler...
Umut Barış müsadenizle sizi etiketliyorum, umarım problem değildir.
ekleme: sorun sadece bilgisayarı yeniden başlatmada değil, aç kapa yapıncada "bazen" bu sorun oluyor.
çözüm olarak flashbellekten yeni windows kurulumu yaptım (temiz kurulum) düzelmedi.
kasa anakart bağlantılarını yanlış yapma ihtimalim var zira ilk defa yeni nesil masaüstü bilgisayar topladım ancak bunun haricinde başka bir problem yok.
çözüm olarak yine ram slotlarının yerini dğeiştirmeyi denedim olmadı.
problem ne olabilir ?
sistem:
windows10 pro 64 bit
B550m ds3h gigabyte
r5 5600
rtx 3060 asus
4x8 32 gb tek marka/model ram
kasa nzxt h510 elite
m2 ssd
eski anakart b450m s2h, eski kasa ise corsair carbide delta
teşekkürler...
Umut Barış müsadenizle sizi etiketliyorum, umarım problem değildir.
ekleme: sorun sadece bilgisayarı yeniden başlatmada değil, aç kapa yapıncada "bazen" bu sorun oluyor.
Son düzenleme: