Logitech Mouse Garanti ve Değişim Süreci

R Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
431
Merhaba M590 faresini kullanıyordum ağustos 2023 de garantisi bitiyordu sol tuşunda sorun çıktı penta teknolojiye gönderdim bana değişim iade şeklinde bir öneride bulundular eski kullandığım ürün stoklarında yokmuş şikayet var linkini ekliyorum

kullandığım ürünün şuan ki fiyatı 2700 ama üretimi artık yokmuş o yüzden stoklarda yok bana bedelsiz değişim için "Logitech M650 Signature Kablosuz Mouse - Siyah" önerdiler bende aynı özellik olmadığını belirttim ve "Logitech MX Anywhere 3S Sessiz Kompakt Kablosuz Performans Mouse - Grafit" olmasını istedim bunun içinde ekstra KDV dahil 1.208,20 TL. ödeme istediler.

Fiyat farkı ile değişen ürün garantisi 2 yıldır.
Bedelsiz değişen ürünün garanti süresi diğer ürünün kalan garanti süresi ile sınırlıdır.

Yani bedelsiz değişen garantisiz olacak ve mouse bozulunca bende m650 aldım kullanıyorum yani gelecek olanda yedek olacak

sizce ne yapmalıyım ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Sizin malınızın değerinin altında başka mal teklif edemezler.!
ya aynısı yada bir üst modelini vermek zorundalar.

Bu durumu onlara yazılı olarak bildirin alacağınız cevaba göre THH başvurunuzu yapar aldığınız cevabı da dilekçeye eklersiniz.

R Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
431
Sizin malınızın değerinin altında başka mal teklif edemezler.!
ya aynısı yada bir üst modelini vermek zorundalar.

Bu durumu onlara yazılı olarak bildirin alacağınız cevaba göre THH başvurunuzu yapar aldığınız cevabı da dilekçeye eklersiniz.

üstadım ben 2 yıl önce aldığımda 250 tl ye aldım şu an satış yapan firmalar stokdan satıyorlar fiyatları değişken şu an üst model olmasada eşdeğer olan m650 modelini önerdiler aralarındaki fark m590 da Easy-Switch ve Flow teknolojisi vardı bunda yok geri kalan aynı. Logitech MX Anywhere 3S modeli 2700 tl gibi satışta benden 1200 tl istediler ek olarak.

fiyat.jpg

fiyat-2.jpg

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
üstadım ben 2 yıl önce aldığımda 250 tl ye aldım şu an satış yapan firmalar stokdan satıyorlar fiyatları değişken şu an üst model olmasanda eşdeğer olan m650 modelini önerdiler. Logitech MX Anywhere 3S modeli 2700 tl gibi satışta benden 1200 tl istediler ek olarak.

fiyat.jpg
Bir ürünün model kodunun daha yüksek olması onun sizin kullandığınız üründen daha yüksek olduğu anlamı taşımaz.

Özellik ve fiyat olarak sizinkinin altında model teklif edemezler.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
üstadım ben 2 yıl önce aldığımda 250 tl ye aldım şu an satış yapan firmalar stokdan satıyorlar fiyatları değişken şu an üst model olmasanda eşdeğer olan m650 modelini önerdiler. Logitech MX Anywhere 3S modeli 2700 tl gibi satışta benden 1200 tl istediler ek olarak.

fiyat.jpg
M650' nin multi device özelliği var mı? Ya da 590' a en yakın multi device özellikli ürün hangisidir?

R Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
431
M650' nin multi device özelliği var mı? Ya da 590' a en yakın multi device özellikli ürün hangisidir?

m650 de multi device yok en yakını MX ANYWHERE 3S modeli

Bir ürünün model kodunun daha yüksek olması onun sizin kullandığınız üründen daha yüksek olduğu anlamı taşımaz.

Özellik ve fiyat olarak sizinkinin altında model teklif edemezler.

yani m590 da olan özelliklerin birebir olan bir mouse mu teklif etmeliler

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
m650 de multi device yok en yakını MX ANYWHERE 3S modeli
Buradan hareket etmelisiniz. Değişim kararı üründen yararlandığınız faydayı ortadan kaldıramaz. "Misli ile değişim" in şartı budur. Fiyat kıyaslaması ya da model numarası kıyasıyla değişim kararı alınmaz.

R Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
431
garanti3ef5e97873acfc06.jpg

Buradan hareket etmelisiniz. Değişim kararı üründen yararlandığınız faydayı ortadan kaldıramaz. "Misli ile değişim" in şartı budur. Fiyat kıyaslaması ya da model numarası kıyasıyla değişim kararı alınmaz.

şu an mail üzerinden iletişim kuruyorum tam mailde göndermek için düzgün bir yazı için yardımcı olabilir misiniz. :)

R Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
431
Bu şekilde bir mail attım

Merhaba

Sizden geri dönüş beklerken fare özellikleri ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu araştırdım.

Tüketici seçimlik haklarından "satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme" hakkımı kullanmak istiyorum

"Ayıpsız misli ifadesi ile en az şikâyete konu ürünün özelliklerini taşıyacak yeni bir ürünün sağlanması gerektiği belirtilmek istenmiştir."

Benim size göndermiş olduğum M590 cihazımın özelliklerine bakarsanız ayırt edici özelliklerini aşağıda belirttim

Multi Device
Easy-switch
Flow technologies

(Misli ile değişim olması için yukarıdaki özelliklerin olması gerekir.)

Sizin bana bedelsiz önermiş olduğunuz M650 cihazda bu özelliklerin hiç biri yok ortak özellikleri sessiz olmaları bu yüzden sizden talebim m590 ile veya bu özelliklerin olduğu bir cihaz ile değişimini kabul edebilirim.

Niyetim anlaşmazlık değil kanunların bana verdiği hakları kullanmak istiyorum sizinde kanunları bildiğinizi düşünerek buraya tek tek maddeleri yazmak istemedim tek niyetim çözüme kavuşturmak zorlaştırmak değil.

Teşekkür ederim.

Cevap olarak gelen mail

Şuan stoklarımızda önerebileceğimiz bedelsiz farklı bir ürün maalesef yok. Önerdiğimiz ürünü isterseniz gönderebiliriz. Veya farklı muadil geldiği zaman değişim yapabiliriz.

Satıcı mağazanızdan da aynı veya muadil var ise değişim talep edebilirsiniz.

Daha üst model ürünler fiyat farkı ile verilebilmektedir. Değişim hakkı imkan varsa koşuluna bağlıdır.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bu şekilde bir mail attım

Merhaba

Sizden geri dönüş beklerken fare özellikleri ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu araştırdım.

Tüketici seçimlik haklarından "satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme" hakkımı kullanmak istiyorum

"Ayıpsız misli ifadesi ile en az şikâyete konu ürünün özelliklerini taşıyacak yeni bir ürünün sağlanması gerektiği belirtilmek istenmiştir."

Benim size göndermiş olduğum M590 cihazımın özelliklerine bakarsanız ayırt edici özelliklerini aşağıda belirttim

Multi Device
Easy-switch
Flow technologies

(Misli ile değişim olması için yukarıdaki özelliklerin olması gerekir.)

Sizin bana bedelsiz önermiş olduğunuz M650 cihazda bu özelliklerin hiç biri yok ortak özellikleri sessiz olmaları bu yüzden sizden talebim m590 ile veya bu özelliklerin olduğu bir cihaz ile değişimini kabul edebilirim.

Niyetim anlaşmazlık değil kanunların bana verdiği hakları kullanmak istiyorum sizinde kanunları bildiğinizi düşünerek buraya tek tek maddeleri yazmak istemedim tek niyetim çözüme kavuşturmak zorlaştırmak değil.

Teşekkür ederim.

Cevap olarak gelen mail

Şuan stoklarımızda önerebileceğimiz bedelsiz farklı bir ürün maalesef yok. Önerdiğimiz ürünü isterseniz gönderebiliriz. Veya farklı muadil geldiği zaman değişim yapabiliriz.

Satıcı mağazanızdan da aynı veya muadil var ise değişim talep edebilirsiniz.

Daha üst model ürünler fiyat farkı ile verilebilmektedir. Değişim hakkı imkan varsa koşuluna bağlıdır.
İmkan varsa koşuluna nereden bağlanmış onu merak ettim. Neden sözleşmenin ya da mevzuatın ilgili maddesiyle cevap vermemişler?:rant1

Benim anladığım kadarıyla istediğiniz yere şikayet edin durumuna getiriyorlar. Ama açık kapı konusu da var, farklı muadil geldiği zaman diyorlar. Sonuç olarak T.H.H. başvurunuzu yapmadan tam olarak hakkınızı alamayacaksınız gibi görüyorum.

R Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
431
İmkan varsa koşuluna nereden bağlanmış onu merak ettim. Neden sözleşmenin ya da mevzuatın ilgili maddesiyle cevap vermemişler?:rant1

Benim anladığım kadarıyla istediğiniz yere şikayet edin durumuna getiriyorlar. Ama açık kapı konusu da var, farklı muadil geldiği zaman diyorlar. Sonuç olarak T.H.H. başvurunuzu yapmadan tam olarak hakkınızı alamayacaksınız gibi görüyorum.
bir sonraki muadil ürünün ne zaman üretileceği muamma yani şuan en yakın üst model MX ANYWHERE 3S modeli onun içinde 1200 tl istiyorlar onu alırsam +2 yılda garantisi olacak MX ANYWHERE 3S şu anki satış fiyatı 2600 tl civarında.

bedelsiz değişirse ağustos 2023 de garantisi bittiği için değişen ürün garantisiz olacak.
Thh ye gitsem sonuç muadil değişim çıksa MX ANYWHERE 3S bedelsiz verseler garantisiz olacak aslında burda 1200 tl vererek 2 yıl daha garanti almış oluyorum.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
bir sonraki muadil ürünün ne zaman üretileceği muamma yani şuan en yakın üst model MX ANYWHERE 3S modeli onun içinde 1200 tl istiyorlar onu alırsam +2 yılda garantisi olacak MX ANYWHERE 3S şu anki satış fiyatı 2600 tl civarında.

bedelsiz değişirse ağustos 2023 de garantisi bittiği için değişen ürün garantisiz olacak.
Thh ye gitsem sonuç muadil değişim çıksa MX ANYWHERE 3S bedelsiz verseler garantisiz olacak aslında burda 1200 tl vererek 2 yıl daha garanti almış oluyorum.
Her zaman söylediğimiz gibi. Tercih sizin. 😉

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
tamam tercih benim ama sonuçta thh misli dediğinde hangi misli olacak :)
Biz mislinin hangisi olacağını izah ettik yukarıda. Ancak şöyle bir durumda var. Bilirkişi incelemesi istenir, bilirkişi bilemez, durum karışır. Sonra ortada M650 kalır bu kez biz terste kalırız. Söylediklerimizin hukuksal açıdan garantisi olsa da... 😉

Geri
Üst Alt