Lise seçimi 2023

M Çevrimdışı

Mesandro

Yeni Üye
5 Tem 2023
3
21
İyi günler hocalarım,

LGS öğrencisiyim ve lise tercih günü geldi lise tercih yapıcam ama herhangi bir bilgim yok istanbul gaziosmanpaşada yaşıyorum yazılım okumak istiyorum galiba bilişim teknolojileri alanı diye geçiyor tam adını bilmiyorum sıralamam çok yüksek değil 48,70('lerdeolması lazım) ob puanım 79 (derslerde uyuyodum :))

Sizden bana yardımcı olmanızı istiyorum önerebiliceğiniz lise falan varsa

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Düz lise yada altın bilezik olsun dersen Meslek lisesi olabilir.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
İleride üniversitesini de okumak istiyorsan, puanın anadolu lisesine yetiyorsa oraya git.
Üniversite sınavında sayısal yapman gerekecek.
Meslek lisesinde matematik dersini diğer liselerdeki kadar vermiyorlar.
Belki müfredat bölüme göre değişiyordur diyeceğim ama bilemiyorum.
Şunu araştır, meslek lisesindeki ilgili bölümden üniversite sınavında yazılım veya bilgisayar bölümlerine özel kontenjan var mı.
Bölüm nedeniyle özel ek puanla ayrı bir kontenjan da değerlendiriliyorsun diye hatırlıyorum.

Ben sınava girmeyeli biraz zaman oldu tabi ama üç aşağı beş yukarı sistem hala aynı bence.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Hedef, Amaç, Sebep, Şu ana kadar kazanılan donanım. Hayatınızla ilgili karar almak için önce bu verileri paylaşın. Ona göre bilgi aktarımı yapalım.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Eğer halen varsa anadolu teknik liselerinin bilgisayar bölümleri sizin için uygun olabilir. Endüstri meslek liselerinde yer alan yüksek puanlı bir birimdir. Endüstri, Teknik ve Anadolu Teknik olarak üçe ayrılıyordu bizim zamanımızda.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,791
Senin yerinde olsaydım ne yapardım.!

Eğer gerçekten yazılıma merakım olsaydı vve yazılımcı olmak isteseydim.
Eğitimimi dışırıdan tamamlayıp, zaman kaybetmeden güncel olan programı dillerini öğrenmek için kurslara giderdim.

Boş zamanlarımda ücretsiz şekilde yazılım firmalarında çalışmak için gerekli bağlantıları kurardım.

Geri
Üst Alt