LG TV Kanal Yükleme Sorunu

B Çevrimdışı

bravosix

Yeni Üye
7 Ara 2018
9
31
Merhaba arkadaşlar.

LG 50UK6470PLC televizyonum var. Yeni eve taşındım ve televizyonu ilk kez kullandığımda prizden gelen kabloyu tvye taktığımda bazı kanallar çekiyor bazıları çekmiyordu. Ertesi gün televizyonu açtığımda hiç bir kanal çekmedi ve televizyonu başlangıç ayarlarına döndürüp yeniden tkgs güncellemesi yapmak istedim. Ancak tkgs güncellemesi başarısız hatası alıyorum. Daha önceki evde televizyonu sadece bir hafta kullandım. Yeni evimde prizin kapağını önceki oturan arkadaş kırmış. Sadece kablonun ucu olduğu için elektrikçiden lnb kablosunun ucuna bir dişi bir de erkek giriş yaptırdım. Acaba sorunum prizden mi kaynaklıdır?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

IMG_20190922_132212.jpg

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,009
Anten kablosuna başka bir uydu alıcısı takıp sinyal var mı bir gözden geçirin derim.
Bağlantı kusursuz olduktan sonra prize sabitmiş değilmiş bir önemi yok.

Onun haricinde tv'yi de başka bir uydu anteni ile deneyebilirsiniz.
TV sağlamsa eğer; ya anten oynamıştır ya da merkezi sistem varsa santralden kaynaklı bir sıkıntı olmuş olabilir.

Önceliğiniz dairenize gelen hatta sinyal var mı yok mu onu tespit edin derim.

B Çevrimdışı

bravosix

Yeni Üye
7 Ara 2018
9
31
Valla tvyi başka antenle filan denemem çok zor. Öncelikle sinyalin nasıl geldiğini nasıl anlarım? Merkezi sistem olduğu için bilmiyorum

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Valla tvyi başka antenle filan denemem çok zor. Öncelikle sinyalin nasıl geldiğini nasıl anlarım? Merkezi sistem olduğu için bilmiyorum
Kabloyu kontrol et(tir)
Bağlantıyı kontrol et(tir)
Tvdeki anten girişini ,taşındığın binaya göre ayarla - yani DiseqC dediğimiz yer ,LG tvler bazen böyle saçma sapan hatalı davranabiliyor -
Elinde eski bir uydu alıcısı varsa ,- SD eski de olabilir- yine kabloyu kontrol edebilirsin
Bunları ben yapamam,anlamıyorum dersen,en iyisi bir antenci çağır ,umutun dediği gibi santrelde de sorun olabilir :ok

B Çevrimdışı

bravosix

Yeni Üye
7 Ara 2018
9
31
Kabloyu kontrol et(tir)
Bağlantıyı kontrol et(tir)
Tvdeki anten girişini ,taşındığın binaya göre ayarla - yani DiseqC dediğimiz yer ,LG tvler bazen böyle saçma sapan hatalı davranabiliyor -
Elinde eski bir uydu alıcısı varsa ,- SD eski de olabilir- yine kabloyu kontrol edebilirsin
Bunları ben yapamam,anlamıyorum dersen,en iyisi bir antenci çağır ,umutun dediği gibi santrelde de sorun olabilir :ok
Teşekkür ederim disecq ayarını her türlü denedim ancak olmadı. Diğer seçeneklere yoğunlaşacağım.

omrdml Çevrimdışı

omrdml 

Aktif Üye
19 Eyl 2019
354
Bir önceki evinizde bireysel canaginiz mi vardi yoksa merkezi sistem mi? Bireysel canaginiz varsa ve ilk kurulumda diseq ayari yapilmamissa tvniz yeni tasindiginiz eve diseqc ayarsiz yani direk bagli secili olarak gelmis olabilir ve genelde merkezi uydu sistemlerinde Diseqc 1-Turksat, Diseqc 2-Hotbird, Diseqc 3-Digiturk olarak bağlandığı icin bazı kanallardan sinyal alma yada alamama sorunu baş gösterebilir. Zaten duvar hattindan sinyal geliyorsa ilk kurulumu ve diseqc ayarini dedigim gibi yapin. Sonra kanal arama yaptırmadan ilk kurulumu tamamlayın. Ardından menüden manual kanal arama secenegi uzerinden 12380Mhz V 27500 frekansını girin. Sinyal varsa zaten göreceksiniz bar olarak. Ondan sonra network yada şebeke arama aktif olarak tarama yaptirabilirainiz.

Geri
Üst Alt