LG Plazma Tv Ekranda Siyah Karıncalanmalar

S Çevrimdışı

sawyer53

Yeni Üye
30 Ocak 2023
10
36
Arkadaşlar bugün sabah tv izlerken resimde ki gibi karartılar olmaya başladı bazı sahnelerde azalıyor bazı sahnelerde çoğalıyor. Bı sorunun sebebi ne olabilir .

Bazen karanlık noktalar kenarlarda azalıyor ortaya toplanıyor.

BE0F117E-B5E8-4E1C-AD90-55A21B2C0457.jpg

S Çevrimdışı

sawyer53

Yeni Üye
30 Ocak 2023
10
36
Ustaların da görüş belirtmesi sağlıklı olur. Ancak benim görüşüm panel arızası. Sanırım cihazın garantisi yok. Yakın zamanda sıvı teması, darbe v.s. gibi bir durum oldu mu? Cihaz yaşı nedir?
Herhangi bir sıvı teması vb bir durum olmadı. Normal çalışıyordu yanlışlıkla evdekiler kumandaya çay döküldüğünü daha sonra ekranın böyle olduğunu söylediler.

Tam hatırlamıyorum ama alalı ya 13 yıl oldu ya da 14 yıl oldu. Bu zamana kadar tvde en ufak bir sorun dahi yaşamadım. Ne renkte bir solma ne de piksellerde her hangi bir kesiklik durumu olmadı. Aldığım ilk gün ki gibi canlılık ve parlaklıkla kullanıyordum.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Herhangi bir sıvı teması vb bir durum olmadı. Normal çalışıyordu yanlışlıkla evdekiler kumandaya çay döküldüğünü daha sonra ekranın böyle olduğunu söylediler.

Tam hatırlamıyorum ama alalı ya 13 yıl oldu ya da 14 yıl oldu. Bu zamana kadar tvde en ufak bir sorun dahi yaşamadım. Ne renkte bir solma ne de piksellerde her hangi bir kesiklik durumu olmadı. Aldığım ilk gün ki gibi canlılık ve parlaklıkla kullanıyordum.
Acaba ayarlarda bir değişiklik yapacak şekilde kumanda da kısa devre olmuş olabilir mi? Fabrika ayarlarına döndürmeyi denediniz mi?

S Çevrimdışı

sawyer53

Yeni Üye
30 Ocak 2023
10
36
Acaba ayarlarda bir değişiklik yapacak şekilde kumanda da kısa devre olmuş olabilir mi? Fabrika ayarlarına döndürmeyi denediniz mi?
T den uzakta olduğum için hiç bilgim yok. Yanında olsam inceleyip detaylı bilgi verebilirdim ama malesef. Tvnin orjinal kumandasını kullanmıyorum akıllı kumanda ile kullanılıyor. Menü tuşuna basıyorlar ama ekran gözükmediği için fabrika ayarları kısmına giremiyorlar.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
T den uzakta olduğum için hiç bilgim yok. Yanında olsam inceleyip detaylı bilgi verebilirdim ama malesef. Tvnin orjinal kumandasını kullanmıyorum akıllı kumanda ile kullanılıyor. Menü tuşuna basıyorlar ama ekran gözükmediği için fabrika ayarları kısmına giremiyorlar.
TV süresi bakımından yeterli sürede kullanılmış gibi görünüyor. (Bu tür cihazların kullanım ömürleri düşünüldüğünde.) O yüzden ilk mesajımda belirttiğim gibi arızanın panel kaynaklı donanımsal bir arıza olması ihtimali çok yüksek. Bizim düşüncemiz sadece ayarlardaki bir hata-değişiklik sonucu bu problem oluşmuşsa bir ihtimal sorunun düzeltilebilmesi. Şu an yapabileceğimiz en iyi yönlendirme Umut Barış Umut Barış üstadın da paylaştığı gibi işi anlayan bölgenizdeki bir ustamıza cihazın paylaşılması ve donanım kaynaklı mı yoksa yazılımsal bir hata mı olduğunun kontrol edilmesi. Panel kaynaklı problemlerde kolay kolay çözüm üretilebileceğini sanmıyorum çünkü cihazın panelinin artık üretildiğini düşünmüyorum.

T Çevrimdışı

topaz42

Aktif Üye
11 May 2020
108
54
Donanımsal kaynaklı da olsa, yazılımsal kaynaklı da olsa o TV'nin ne panelini, ne de yazılımını bulmak çoook zor. Zaten LCD veya LED gibi uzun zaman üretilmediler. Projeksiyon TV'ler ile LCD TV'ler arasında üretilmiş geçiş ürünü gibiydi.

Bunlar göz önüne alındığında çözüm bulmak zor.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Donanımsal kaynaklı da olsa, yazılımsal kaynaklı da olsa o TV'nin ne panelini, ne de yazılımını bulmak çoook zor. Zaten LCD veya LED gibi uzun zaman üretilmediler. Projeksiyon TV'ler ile LCD TV'ler arasında üretilmiş geçiş ürünü gibiydi.

Bunlar göz önüne alındığında çözüm bulmak zor.
Zaten yazılımdan kastımız sadece bir ayar değişikliği. Ya da kontrol kartlarında devre elemanı bazlı bir arıza. Ancak o durumda bile devre şemasının bulunması ayrı bir problem teşkil eder.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
kaç senelik bu TV ??
üstelik markası da LG
yaw bu heriflerin geçmişte PDP panelleri en dandik olanıydı ve bir türlü çıtayı yükseltmediler!

öncelikle arka kapağı açıp

-güzel bir temizlik vakum v.s

-sonra tüm bağlantı kablo/flex ne varsa tek tek kontrol&temizlik

-örneğin Servis abi bunun ömrü bitmiş ve direk panel arızası diyorsa,kaldır çöpe aynen!

-PDP ile uğraşacak adma da kalmadı usta bile zor bulunur,PDP ler biraz uğraştırır
senden fazla para da isteyemeyecek olması da söz konusu olacağı için aynen çöp!

yani 13/14 sene LG PDP için zaten rekor süre yaw
hani Pio veya Pany bile olsa o bile zor bu saat den sonra

nerede trak-orada bırak olacaktır

Dikkatli bir temizlik ve özellikle tüm bağlantı kabloları ilk etap da ustaya bazı ön bilgiler verecektir!
Power-board da su koyverebilir bu arada,onuda iyi kontol etsin (kablolar)!

sonra sana söyler neler olduğunu

kısa keserse,anla ki bu gebermiş artık
biraz uzun tutarsa lafı ve belki keyfi yerinde ise belki adam da edebilir

yani fazla ümitlenme,zira süre oldukça uzun gitmiş

Geri
Üst Alt