Bu şekilde gözüküyor.Birkaç farklı sahneden görüntü paylaşabilir misiniz?
Ustaların da görüş belirtmesi sağlıklı olur. Ancak benim görüşüm panel arızası. Sanırım cihazın garantisi yok. Yakın zamanda sıvı teması, darbe v.s. gibi bir durum oldu mu? Cihaz yaşı nedir?Bu şekilde gözüküyor.
Herhangi bir sıvı teması vb bir durum olmadı. Normal çalışıyordu yanlışlıkla evdekiler kumandaya çay döküldüğünü daha sonra ekranın böyle olduğunu söylediler.Ustaların da görüş belirtmesi sağlıklı olur. Ancak benim görüşüm panel arızası. Sanırım cihazın garantisi yok. Yakın zamanda sıvı teması, darbe v.s. gibi bir durum oldu mu? Cihaz yaşı nedir?
Acaba ayarlarda bir değişiklik yapacak şekilde kumanda da kısa devre olmuş olabilir mi? Fabrika ayarlarına döndürmeyi denediniz mi?Herhangi bir sıvı teması vb bir durum olmadı. Normal çalışıyordu yanlışlıkla evdekiler kumandaya çay döküldüğünü daha sonra ekranın böyle olduğunu söylediler.
Tam hatırlamıyorum ama alalı ya 13 yıl oldu ya da 14 yıl oldu. Bu zamana kadar tvde en ufak bir sorun dahi yaşamadım. Ne renkte bir solma ne de piksellerde her hangi bir kesiklik durumu olmadı. Aldığım ilk gün ki gibi canlılık ve parlaklıkla kullanıyordum.
T den uzakta olduğum için hiç bilgim yok. Yanında olsam inceleyip detaylı bilgi verebilirdim ama malesef. Tvnin orjinal kumandasını kullanmıyorum akıllı kumanda ile kullanılıyor. Menü tuşuna basıyorlar ama ekran gözükmediği için fabrika ayarları kısmına giremiyorlar.Acaba ayarlarda bir değişiklik yapacak şekilde kumanda da kısa devre olmuş olabilir mi? Fabrika ayarlarına döndürmeyi denediniz mi?
TV süresi bakımından yeterli sürede kullanılmış gibi görünüyor. (Bu tür cihazların kullanım ömürleri düşünüldüğünde.) O yüzden ilk mesajımda belirttiğim gibi arızanın panel kaynaklı donanımsal bir arıza olması ihtimali çok yüksek. Bizim düşüncemiz sadece ayarlardaki bir hata-değişiklik sonucu bu problem oluşmuşsa bir ihtimal sorunun düzeltilebilmesi. Şu an yapabileceğimiz en iyi yönlendirme Umut Barış üstadın da paylaştığı gibi işi anlayan bölgenizdeki bir ustamıza cihazın paylaşılması ve donanım kaynaklı mı yoksa yazılımsal bir hata mı olduğunun kontrol edilmesi. Panel kaynaklı problemlerde kolay kolay çözüm üretilebileceğini sanmıyorum çünkü cihazın panelinin artık üretildiğini düşünmüyorum.T den uzakta olduğum için hiç bilgim yok. Yanında olsam inceleyip detaylı bilgi verebilirdim ama malesef. Tvnin orjinal kumandasını kullanmıyorum akıllı kumanda ile kullanılıyor. Menü tuşuna basıyorlar ama ekran gözükmediği için fabrika ayarları kısmına giremiyorlar.
Zaten yazılımdan kastımız sadece bir ayar değişikliği. Ya da kontrol kartlarında devre elemanı bazlı bir arıza. Ancak o durumda bile devre şemasının bulunması ayrı bir problem teşkil eder.Donanımsal kaynaklı da olsa, yazılımsal kaynaklı da olsa o TV'nin ne panelini, ne de yazılımını bulmak çoook zor. Zaten LCD veya LED gibi uzun zaman üretilmediler. Projeksiyon TV'ler ile LCD TV'ler arasında üretilmiş geçiş ürünü gibiydi.
Bunlar göz önüne alındığında çözüm bulmak zor.