LG PC18SQ Dualcool+ 18000 BTU Dış Ünite Sesi

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
576
Dün LG PC18SQ Dualcool+ 18000 BTU klimanın montajı yapıldı yazlığa. Dış üniteden aşırı bir ses geliyor. Servis elemanı gaz geçişi başladı onun sesi dedi. Onlar denemeyi yapıp gösterip gittiler. Elektrik bağlantısını yapıp 2 saat kadar 30C ısıtma modunda çalıştırdık. Ses azalmadı daha da artarak devam etti. Bu gün evdeki 2.5 yıllık LG 12bin btu olanı 30C ısıtma modunda çalıştırdım dış üniteden nerdeyse ses gelmiyor.

Anladığım kadarıyla önümüzde bir mücadele yolu görünüyor. Adana'da kurumsal bir firmadan aldık klimayı. Onlara önce bir başvuracağım. Sonrası LG müşteri hizmetleri vs diye gidecek sanırım. Umarım tüketici hakem heyetine kadar giden bir süreç olmaz.

Dış Ünitelerin videolarını çektim. Varsa elinizde bu model klimadan bir dış ünite videosu atabilirseniz gelen servis elemanına göstermek istiyorum bak bu normal değil diye.

Dış ünitenin videosunu drive'a attım. Benim tahminim bu dış ünite arızalı ve değişmesi gerekiyor. Çalışması normal bu arada ısıtıyor. Ama bu sesle yazın komşular kapımıza dayanır.

Sota Sota başkanıım yardım.. 🙏

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,713
cihaz tam yükte olduğu için motorun sesi ortam ayarlanan dereceye yaklaştıkça normale döner. yakından gelip dinlemek lazım (içine kahve düşmüş) :kiskis

P Çevrimdışı

PoineMaia

VIP
5 Mar 2024
182
45
30 Derece set cihaz böyle ses çıkarması normale benziyor sürekli yüksek devirde çalışmak zorunda kalıyor çünkü , 23 24 derecelere set ederseniz dış ünitedeki sesinde azaldığını göreceksinizdir.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,713
30 Derece set cihaz böyle ses çıkarması normale benziyor sürekli yüksek devirde çalışmak zorunda kalıyor çünkü , 23 24 derecelere set ederseniz dış ünitedeki sesinde azaldığını göreceksinizdir.
videodaki sesten pek anlamadım üstadım yakından gidip görmek lazım :hihi

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
576
videodaki sesten pek anlamadım üstadım yakından gidip görmek lazım :hihi

başkanım kahveler çaylar benden ne zaman dersen kaçırırım seni. :cay

hocam evdeki 2.5 yaşındaki diğer dual coolun dış ünite sesini paylaşıyorum. 30C set edildi aynı şekilde:

videodaki ses damda olduğumuz için şehrin sesi diyebilirim. dış üniteden nerdeyse hiç ses gelmiyor.. diğer videodaki sesi şöyle anlatim müstakil evin arka bahçesindeki dış ünitenin sesi ön bahçeye kadar geliyor.

Son düzenleme:
P Çevrimdışı

PoineMaia

VIP
5 Mar 2024
182
45
başkanım kahveler çaylar benden ne zaman dersen kaçırırım seni. :cay

hocam evdeki 2.5 yaşındaki diğer dual coolun dış ünite sesini paylaşıyorum. 30C set edildi aynı şekilde:

videodaki ses damda olduğumuz için şehrin sesi diyebilirim. dış üniteden hiç ses gelmiyor.. diğer videodaki sesi şöyle anlatim müstakil evin arka bahçesindeki dış ünitenin sesi ön bahçeye kadar geliyor.

Ben sorun yok anlamında yazmıyorum fakat birisi 12.000 BTU birisi 18.000 BTU olduğu için ikisinin sesini kıyaslamak doğru olmayabilir. Sota Sota hocamında dediği gibi yakından bakmak lazım duruma.

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
576
Doğru 12lik farklıdır ama çok abartı geldi diğer ses bana.. bu 18lik modelden varsa dış ünite sesi merak ediyorum. imkanı olan varsa bir video kaydı atabilirse çok sevinirim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,713
Ben sorun yok anlamında yazmıyorum fakat birisi 12.000 BTU birisi 18.000 BTU olduğu için ikisinin sesini kıyaslamak doğru olmayabilir. Sota Sota hocamında dediği gibi yakından bakmak lazım duruma.
tabi tabi yakından bakalım videodan bir şey anlayamadım. Şaka bir yana kompresör büyükdükçe çıkaracağı ses miktarı da artar.

Fair Play Fair Play, Salı, Çarşamba, Perşembe izinliyim ne zaman dersen

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
576
başkanım çarşambaya izin ayarlamaya çalışacam.. diğer iki gün sınavım var haberleşiriz mutlaka.. 🥰

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
576
Bu dış ünite ses sorunu kronikse bize alternatif marka model lazım hocam. Kısmetse çarşamba ayarlayabilirsek başkanla gidip bakacağız. Bence o ses hala normal değil ama uzman görüşü önemli. Belki dış üniteyi düz ayarlayamadılar belki montaj sıkıntısı onu da bilemiyorum ama o ses uykularımı kaçırıyor ne yalan söyleyim. Bizim Adana'da klima sesi büyük problem zaten. Komşuyu komşuya düşman eder töbeler olsun. Özellikle böyle eski demirdökümler filan inanılmaz ses yapar. Bir de LG'yi özellikle dış ünitesi inanılmaz sessiz, az yakıyor diye tercih ettim. Bakalım artık bahtımıza ne çıkacak.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,713
Bu ses kompresör ait yüksek HZ dönerken gelmesi gayet normal klima çalıştıkça kademeli şekilde bu ses azalacaktır.

Geri
Üst Alt