Sota
Root
- 6 Mar 2016
- 21,329
Güncel ses kaydı atman mümkün mü.?Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Uğultu sorunu için başkaları da çözüm önerilerinde bulunmuş, ben de tam anlamıyla uğultu sorununu çözemedim.
Güncel ses kaydı atman mümkün mü.?Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Uğultu sorunu için başkaları da çözüm önerilerinde bulunmuş, ben de tam anlamıyla uğultu sorununu çözemedim.
şu an memlekette degilim ama bu sesi çok yoğun ve düşük frekanslı olduğu için uğultu şeklinde hissediyorsun ve düşük frekans seslerin özelliğinden kaynaklı olarak sesi tüm odaya yayılmış vaziyette duyuyorsun, dolabın kompresörünün ne zaman çalıştığını fark edemiyoruz fakat ne zaman kompresörü dursa oh be diyoruz. İnsanda psikolojik olarak kafa yorgunluğu yapıyor. Bunu anlatmam zor ama LG lineer kompresör'lerde anladığım kadarıyla bu frekansından dolayı bu uğultu oluyor.Güncel ses kaydı atman mümkün mü.?
kompresörün gövdeye ses verdiğini düşünüyorsanız kompresör takozlarını söküp altına yalıtım malzemesini koyup deneseydin.Yalıtımdan önceki hali;
![]()
![]()
Yalıtımdan sonraki hali;
![]()
![]()
Kullandığım malzemeyi oto döşemeciden aldım, yanmıyor, yapışkanı iyi, sünger gibi değil de zift gibi, kompresörün üstündeki eski malzemeye benziyor.
Yoğun, baş ağrıtıcı uğultu sesini diğer odaların kapısı açıkken hissedebiliyordun ve rahatsız ediyordu, diğer odalarda artık hissetmiyorsun, bulunduğu yerde yine de uğultu sesi var lakin baya kırıldı o ses. Sesi ne kadar kesti derseniz %60 gibi derim. Yani yapmanın farkını kesinlikle hissediyorsun, ama bunun çözümü buymuş dedirtmiyor. Kompresörü elime sıkıştırıp deniyorum, sağa bastırıyorum, sola bastırıyorum, aşağı, yukarı, uğultusunu kesemiyorum.
Parça kestim altına sürdüm baktım ses arttı, artık frekansını mı etkiliyor ne halt yiyorsa ben de koymadım oraya bugün yine dinleyecegim yanımda dolap ekleme yaparımkompresörün gövdeye ses verdiğini düşünüyorsanız kompresör takozlarını söküp altına yalıtım malzemesini koyup deneseydin.
takozlardan çıkarıp izolasyon malzemesinin üzerine bırak biraz öyle çalışsın bakalım seste değişiklik olacak mı.? Takozlardan gövdeye ses verebileceğini hesaba katmak lazım.Parça kestim altına sürdüm baktım ses arttı, artık frekansını mı etkiliyor ne halt yiyorsa ben de koymadım oraya bugün yine dinleyecegim yanımda dolap ekleme yaparım
Yaptıktan sonra bugün makinenin sesini dinleme fırsatım oldu, yok böyle bir şey ya resmen ses artmıştı, yani imkansızı başarıyor... Bugün denedim, dediğin gibi kompresörü biraz aşağı veya yukarı bastırınca ses azalıyor baya. İşin garip tarafı ne biliyor musun?takozlardan çıkarıp izolasyon malzemesinin üzerine bırak biraz öyle çalışsın bakalım seste değişiklik olacak mı.? Takozlardan gövdeye ses verebileceğini hesaba katmak lazım.
firmaların bu şekilde paylaşılan geri bildirimleri dikkate almaları lazım ama nerde...Yaptıktan sonra bugün makinenin sesini dinleme fırsatım oldu, yok böyle bir şey ya resmen ses artmıştı, yani imkansızı başarıyor... Bugün denedim, dediğin gibi kompresörü biraz aşağı veya yukarı bastırınca ses azalıyor baya. İşin garip tarafı ne biliyor musun?
Geçen sefer denediğim şey sesi arttırırken bu sefer azalttı, ben de kompresörün altına malzemeden iki kat edip sıkıştırdım. Takozları sök demişsin de, takozların fotoğrafını ekliyorum, ön taraftakileri sökmekte sıkıntı yok lakin arka taraftaki ayakları sökmek için pense ve tornavida ile kanırtmam gerekiyor gaz boruları vesaire engel oluyor elimde girmiyor. Ön iki takozun sekmanını çıkartıp altına birer tane de pul koyarak taktım yerine. Hem alttan baskı var hem üstten takozlar biraz daha bastı.
Bu seferki makinemizin keyfi de şöyle; sesin derinliği azaldı baya yüzeyselleşti, insanın beynine girmiyor artık sesi, ama yüzeysel sesi arttı biraz.
Dikkatimi çeken şey şu oldu, bundan önce soğutmamasından çok dert yanıyorduk ya, içinden çıkarttığım su boğazımı acıttı bu sefer elimle ısıyı dağıtan kaportanın altındaki yerlere baktım ki gerçekten ısınmış yani kompresör güzel görevini yerine getirmiş, yazın ortasında bile böyle ısıyı dışına vermiyordu.
İlginç deneyimler yaşıyoruz![]()
LG servisle papaz olduk biz, önce çamaşır makinesinin dengesizliğini kabul ettiremedim, sonra git gel birbirimize alışınca buzdolabının sesinde ikna ettim ama adamın yapacağı bişey yokkifirmaların bu şekilde paylaşılan geri bildirimleri dikkate almaları lazım ama nerde...
ben takoz demirinden gövdeye ses verdiğini düşünüyorum.LG servisle papaz olduk biz, önce çamaşır makinesinin dengesizliğini kabul ettiremedim, sonra git gel birbirimize alışınca buzdolabının sesinde ikna ettim ama adamın yapacağı bişey yokki
Kompresörün takoz fotoğraflarını attım, segman geçme yeri tek bi yerinde, alttan takoz demirin sokuyorsun, kompresörü oturtup, üstten de segmanı geçiriyorsun, sıkılık ayarı yok kompresörü elinle kaldırınca 1cm kalkıp iniyor.
Aslında alttan üstten somunlu vida sokup kompresörü bi gövdeyle hemyüz etmek gerekir ya neyse
Vallahi olabilir, elimden 2-3 tane buzdolabı geçseydi bi tecrübem olurdu takoz konusunda. Evdeki samsung buzdolabına bakma imkanım var sadece, onun da ayakları lokma şeklinde, çok sıkı sıkılmış kompresör hiç oynamıyor. LG ye bakıyorum kompresörü 1cm aşağı yukarı oynatabiliyorsun takozlar sadece yerinden çıkmamasını sağlıyor, Takoz yerine somunlu lokma vidayla arasına iki conta atıp bi sıkıp test etmek lazım.ben takoz demirinden gövdeye ses verdiğini düşünüyorum.
bu konularda takıntılıyım kaç aydır annemin çamaşır makinasından sıkmaya geçtiğinde sanki kayış kaçırıyormuş gibi olup program yarıda kalıyordu.Vallahi olabilir, elimden 2-3 tane buzdolabı geçseydi bi tecrübem olurdu takoz konusunda. Evdeki samsung buzdolabına bakma imkanım var sadece, onun da ayakları lokma şeklinde, çok sıkı sıkılmış kompresör hiç oynamıyor. LG ye bakıyorum kompresörü 1cm aşağı yukarı oynatabiliyorsun takozlar sadece yerinden çıkmamasını sağlıyor, Takoz yerine somunlu lokma vidayla arasına iki conta atıp bi sıkıp test etmek lazım.
Ama bu da insan sonuçta her seferinde dolapla uğraşılır mı ya