LG Linear Kompresörlü Buzdolabımız Arızalandı mı?

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
20210516_163303.jpg
20210516_164324.jpg

2şer dakika bekledim. LG de daha fazla bekledim belki düşer diye...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sota Sota bey, Alt tarafı ölçmek isterdim fakat eski dolabın ayarı normalden kısıktı, bizimkinin ise ayarı normalden yüksekte.

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
-9 derece dondurucu bölmesi için oldukça düşük.

min. -16 olmali
nominal -20
max -24

buzdolabınız maalesef soğutma yapmıyor.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Peki üstadım, o zaman LG linear kompresörde ses sorunu yok, o yüzden konuyu biraz daha düzenleyeyim de marka kötülemek gibi olmasın, bu durumda mecburen LG servise muhtacız.

Şunu da sorayım bu dolabın üst kısmında donmuş gıdalar var servis eğer arıza görürse bu gıdalar için yedek dolap verir mi?

Son olarak LG'den çamaşır makinesi aldık makine sıkmalarda beton vibratörü gibi titreşiyor, dolap aldık soğutmuyor, ikisini de 1 senesini doldurmadan bunları yapmaya başladı. LG aslında o kadar kötü bir marka değil ama şansımıza veriyorum yine de, çözülür inşallah.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Peki üstadım, o zaman LG linear kompresörde ses sorunu yok, o yüzden konuyu biraz daha düzenleyeyim de marka kötülemek gibi olmasın, bu durumda mecburen LG servise muhtacız.

Şunu da sorayım bu dolabın üst kısmında donmuş gıdalar var servis eğer arıza görürse bu gıdalar için yedek dolap verir mi?

Son olarak LG'den çamaşır makinesi aldık makine sıkmalarda beton vibratörü gibi titreşiyor, dolap aldık soğutmuyor, ikisini de 1 senesini doldurmadan bunları yapmaya başladı. LG aslında o kadar kötü bir marka değil ama şansımıza veriyorum yine de, çözülür inşallah.
Maalesef LG servis tarafında pek iyi davranmıyor.
Umarım sizin öyle bir deneyiminiz olmaz.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Maalesef LG servis tarafında pek iyi davranmıyor.
Umarım sizin öyle bir deneyiminiz olmaz.
Olmaz olur muuu :mutlu
Ç.M için 3 kez kayıt oluşturdum en sonunda THH'ye verdim, Koreye bu konuyu mail atmıştım, Çağrı merkezinden aradılar 2 gün sonra yaşadığım deneyim not edildi ve geri dönüş olmazsa bana bildirin demişlerdi, yarın bildireyim, hem de dolap hakkında aynı adama bilgi vereyim o şekilde ilerleyelim.

Ben açık konuşayım, servisin bu dolabın arızasını bulabilecek kadar tecrübeli olduğunu düşünmüyorum.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Olmaz olur muuu :mutlu
Ç.M için 3 kez kayıt oluşturdum en sonunda THH'ye verdim, Koreye bu konuyu mail atmıştım, Çağrı merkezinden aradılar 2 gün sonra yaşadığım deneyim not edildi ve geri dönüş olmazsa bana bildirin demişlerdi, yarın bildireyim, hem de dolap hakkında aynı adama bilgi vereyim o şekilde ilerleyelim.

Ben açık konuşayım, servisin bu dolabın arızasını bulabilecek kadar tecrübeli olduğunu düşünmüyorum.
Hayırlısı. Bir daha LG alırken 2 kere düşünürsünüz hocam. :kiskis

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Bir de şunu belirteyim, dolap servisin arabasına sığmadığı için bizim araba ile eve geldi, olası bir servis arızası olursa eğer nakliyeci tutmak zorundalar galiba ☺️ LG'nin ....

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Not: İçini yalnızca 1 kere açmama rağmen 1 saatin 35-40dksı motor çalıştı. 3 saatin en az 2 saati çalıştı. ve üst sıcaklık -11 -12 arası.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Not: İçini yalnızca 1 kere açmama rağmen 1 saatin 35-40dksı motor çalıştı. 3 saatin en az 2 saati çalıştı. ve üst sıcaklık -11 -12 arası.
Yeterince soğumuyorsa, soğutmaya çalışıyordur sistem.
Ya ölçüm hatalı olur ya da soğutmada sorun vardır.
Ölçümleriniz doğru muhtemelen, demek ki dolap soğumuyor.
Kapağın açık unutulma gibi bir durumu olmadığına eminsiniz değil mi?

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Ne açığı hocam her oda değiştirdiğimde dolabı görüyorum zaten ? Ölçüm bence de doğru, çünkü motor sık çalışıyor. Hatta bence motor ısındığı için duruyor. Bilgisizliğimi affedin, servis gelince dolabın geçen sürede ne kadar çalıştığını, sıcaklığı vs görebilir değil mi?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Ne açığı hocam her oda değiştirdiğimde dolabı görüyorum zaten ? Ölçüm bence de doğru, çünkü motor sık çalışıyor. Hatta bence motor ısındığı için duruyor. Bilgisizliğimi affedin, servis gelince dolabın geçen sürede ne kadar çalıştığını, sıcaklığı vs görebilir değil mi?
Sıcaklığı ölçebilir de, çalışma süresini kaydediyor mudur sistem bilmiyorum.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
dB ölçer ile dolabın sağ alt yanında değer 46-47 arası motor çalışırken, çok yaklaştırmıyorum telefonu, kapak kısmından 35 değerinde geliyor.

Servisi de aradık bakalım hayırlısı.
Gelmeden 30dk önce arıyorlar, bi papatya çayı içerim o arada ☺️☺️

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Bu forumdan önce LG marka buzdolabı vs alırdım ama artık hiç bir güç bana o markayı aldıramaz. Uzun yıllar sorun yaşamamak için birde üstüne bir sürü para veriyoruz. LG, Philips ve böyle ün edinmiş markalar artık eski kalitelerini kaybetmişler.

-9 derece dondurucu bölmesi için oldukça düşük.

min. -16 olmali
nominal -20
max -24

buzdolabınız maalesef soğutma yapmıyor.
No frost dolabın derecesi 2 ye ayarlı. Motor yaklaşık 30dk dır çalışmıyor. Derece olarak en fazla 4 ve max var. Motor çalışmıyorken buzlugun derecesi -16.4 deydi. -15 de motor çalışmaya başladı. Şuan -21.8 de durdu. -24 ü aşagıdaki dereceyi 3-4 max yapınca mı görür?

Son düzenleme:
Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Bizim dolabın motoru saatte enn azz 40dk çalışıyor, ama üst kısım en düşük -12 oldu... ve dediğin şey anlamadım. O senin dediğin derece değil kademe ayarı bence, kademeyi yükselttikçe derece düşüyor. Bizim dolapta derece ayarı var. Bu kafa karıştırıcı.

0 1 2 3 4 5 6 derece ayarı var. 0 en soğuk, 6 en sıcak.

Sizinkinde 1 2 3 4 5 kademe vardır. 1 en sıcak, 5 en soğuktur.

Bu arada LG dolabı hakkında yorumumu servis geldikten sonra söylerim.

Geri
Üst Alt