lg dual eco iç ünite hdd gibi tıkırtı sesi

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
945
51
Şu köşeye yazalım, dursun da birinin işine yarar belki.

Valdenin evinde (İzmirde) var bi airfel. İlk çalıştığında aynı hdd sesi gibi tıkırdıyor. Ancak sesin kaynağı belli: paller. Yani kasadaki hava yönlendirme kanatları. Plastik plastiğe sürttüğü için ses yapıyor. Buharlaşmayan bişeyle yağlamak gerek aslında ama sallamadım ben. Swing kapattığınızda bu tıkırdama dutuyorsa sorun pallerdedir.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Fan sol tarafında kauçuk parça var fan mili içinde dönüyor onda gres yağı kalmamış çıkarıp gresledim taktım ses kesildi. İçimde bir korku var acaba parça alınmış olabilir mi tekrar başlar mı. nette aradım o parçaya benzer birşey bulamadım yenisi bulunsa değiştirilir aslında.
Akıllı mühendisler oraya rulman yerine kauçuk koymayı tercih etmiş servisler ekmek yesin diye herhalde.

IMG_20250809_193845_342.jpg
Detaylı temizlik esnasında bu cihaza su değdiğini unutmayın. Rulman su alırsa başa bela olur.

A Çevrimdışı

Atisaca

Yeni Üye
28 May 2021
28
37
Detaylı temizlik esnasında bu cihaza su değdiğini unutmayın. Rulman su alırsa başa bela olur.
Malesef bende ondan olduğunu düşünüyorum
Hiç aklıma gelmedi temizlik yaparken gelseydi mutlaka yağlardım kullandığımız kimyasallar gres yağının özelliğini bozuyor. tekstil fabrikasında bakımcıyım mekanikten yağdan anlarım.
Aklımdaki soru fanın diğer tarafında bulunan motordaki rulman ne durumda kapaklı rulmansa içine sıvı gitmesi çok zor kapaksız açık tip rulmansa kesin girmiştir. Mühendisler bu durumu düşünmüştür herhalde yani inşallah düşünmüşlerdir.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
945
51
ZZ seri rulman ve keçe ile (çamaşır makinalarındaki gibi) bir çözüm üretilebilirdi belki ama tabi tasarlayan mühendisten iyi mi bilecez, bi de o var :kiskis

Geri
Üst Alt