LG 65UH850V 4K MODEL ‘Panel Kırık’!

Sizce ne yapmaliyim?

• Paneli lg serviste degistir

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    13
L Çevrimdışı

Lacivert

Yeni Üye
18 Şub 2019
3
41
Merhabalar,
Yaklasik 8 ay önce almis oldugum LG 65UH850V model tv min paneli,oğlumun azizligi sonucunda darbe alarak ic paneli kirilmistir.Lg servisi eve gelerek bu sekilde rapor etmistir.Pahali bir tv olmasindan kaynakli,serviste panel degisimi tamiri 6-7 bin tl bulabilecegi soylenmektedir.
İstanbul avrupa yakasinda Erpa elektronik diye bir yer buldum,bana kdv dahil panel degisimi 3540 tl fiyat verdiler.Sizce nasil yonlenmeliyim.
Tavsiyeleriniz nelerdir?
Yardimci olurmusunuz?
Tesekkurler

E105F414-1CBF-4065-94C3-715793F4B2DA.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Yeni televizyon alırdım. Özel servis diyelim paneli taktı ve 1 ay sonra arıza oldu, yardımcı olabilecek mi? Yardımcı olması zor bence.

Adem Helvacı Ado

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Oyumu Yeni tv almanızdan yana kullandım zira LG markası, aynen sizin örneğinizde de olduğu gibi yetkili servislerini kontrol altında tutamayan bir markadır.

Yine sizin örneğinizde yaşanan konuyu kendim de yaşadım (Kendi televizyonum değildi) bir arkadaşım için yetkili servisin 2400TL fiyat vrdiği paneli 1300TL ye bulup işi çözdüm. (Onarım dahil 1300TL ödendi, ben yapmadım yani)

Yani söz konusu G ise lütfen yeni bir tv alın. Mümkünse başka marka alın.

Buna paralel, biliyorum ilk planda biraz fazla para ödemek hoşumuza gitmiyor lakin panel koruyucu alın lütfen. Cidden işe yarıyorlar.

:ok

teknolojix Çevrimdışı

teknolojix 

Aktif Üye
31 Eki 2017
273
10-12binlik tv ise bu ki öyle ""kdv dahil panel degisimi 3540 "" bence iy""
bendede 55mu7000 var şuanda 5bin civarı bu tv panali kırık 2600-2800 istiyolar panele
ama bende sadece anakart besleme wifi-bluot. kumanda panel dışında hepsi ve sadece arka kapağı bıraktım geri kalanı attım :))
nasıl olsa panel tüm geliyo diye ki gercektende servis getirirse tüm panel geliyo arka kapaksız :))
sadece kartlar ve arka kapak takılıyo diye ama bi şekilde daha çözüyolarmış gecen buldum tüm tv elindeyse sadece panel hücresinin sadece hücreye 2bin tl istiyolar burdan buldum ama benim elimde sadece kartlar vs saydıklarım kaldığından yaptıramadım bende bulsam 2bine kesin yaptırırdım iy bi tv bence 55mu7000 kısacası 12binlik tvde 3bucuk çok değil :)) hee 3bucuk 4 e tv bulurmusun evet bulursun ama malum bu işler istek arzu ve beklenti ücgeni :))
takdir karar senin..
:) bende 65 e koruma taktım mecburen :)) ne zaman ne olacağı belli değil görünmez kaza geliyom demiyo :))
Gerçektende LG dedinmi 10 düşün bir karar ver ağzı yanan ve elimde kalan tv olarak lg marka işte malesef
gene son sözü ustalara bırakmak gerek Adem Helvacı Ado hocam en güzelini bilir :))

WhatsApp-Image.jpg

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
12binlik tvde 3bucuk çok değil :))

Durumunu bilemeyeceğim bir panele 3500 liramı hibe etmezdim ben olsam.
NU8000, XF9005 gibi amiral gemi bir televizyon alırdım.
65 inç olanları bence pahalı ama 55 inç olanları uygun bana kalırsa. (Özellikle 55NU8000)
Aradaki 10 inç (25 cm) fark, izleme mesafesinde fazla sorun yaratmıyorsa tercihimi yeni bir 55 inç televizyondan yana kullanırdım.
Tuhaf olan NU8000'in DTS desteği ve Dolby Vision desteğinin olmaması. (DV konusunda yanılıyor olabilirim.)

Önceki televizyona 12000 vermiş biri, 5000/6000 lirayı tekrar gözden çıkarabilir diye düşünüyorum.

Kırılan televizyon IPS panel, tavsiye ettiğim televizyonlar ise VA panel.
Geniş açıda renklerin solması dışında bir zaafiyeti olmayacaktır diye düşünüyorum.
Üçü de 120 Hertz panel.
Hatta hareketli sahnelerde Sony ve SAMSUNG'daki VA panel, kırılmış LG'deki IPS'den daha iyi olabilir. (Yapısı itibariyle.)

geceninbirvakti Çevrimdışı

geceninbirvakti

Aktif Üye
21 Ara 2017
561
Belkide zararı minimuma indirmek için kırık paneli olanlar cihazın tüm iç parçalarını satışa çıkarabilirler diye düşünüyorum, arıza dünyasında herkesin aradığı bir parça vardır. Bir ana kart bile servis işçiliği ile birlikte hatırı sayılır bir ücret yapabilir diye düşünüyorum.
Dış çerçeveden, hoparlörlere, ayak aparatlarından duvara askı apartlarına kadar tüm parçalar satışa çıkabilir.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Belkide zararı minimuma indirmek için kırık paneli olanlar cihazın tüm iç parçalarını satışa çıkarabilirler diye düşünüyorum, arıza dünyasında herkesin aradığı bir parça vardır. Bir ana kart bile servis işçiliği ile birlikte hatırı sayılır bir ücret yapabilir diye düşünüyorum.
Dış çerçeveden, hoparlörlere, ayak aparatlarından duvara askı apartlarına kadar tüm parçalar satışa çıkabilir.

Evet ama hocam high-end sayılabilecek bir üründe parça talebi az olur diye düşünüyorum.
Tabi tesadüf diye de birşey var.
Belki önemli bir parçasına (anakart, besleme kartı gibi) ihtiyacı olan denk gelir ve ufak çaplı bir tv parası elde edilebilir.
Serviste bu televizyonun anakart ve besleme kartı da bir tv parası kadar fiyatı vardır diye düşünüyorum. :hmm

L Çevrimdışı

Lacivert

Yeni Üye
18 Şub 2019
3
41
Tesekkurler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet ama hocam high-end sayılabilecek bir üründe parça talebi az olur diye düşünüyorum.
Tabi tesadüf diye de birşey var.
Belki önemli bir parçasına (anakart, besleme kartı gibi) ihtiyacı olan denk gelir ve ufak çaplı bir tv parası elde edilebilir.
Serviste bu televizyonun anakart ve besleme kartı da bir tv parası kadar fiyatı vardır diye düşünüyorum. :hmm
65 inç olanları bence pahalı ama 55 inç olanları uygun bana kalırsa. (Özellikle 55NU8000)
Aradaki 10 inç (25 cm) fark, izleme mesafesinde fazla sorun yaratmıyorsa tercihimi yeni bir 55 inç televizyondan yana kullanırdım.
Tuhaf olan NU8000'in DTS desteği ve Dolby Vision desteğinin olmaması. (DV konusunda yanılıyor olabilirim.)

Önceki televizyona 12000 vermiş biri, 5000/6000 lirayı tekrar gözden çıkarabilir diye düşünüyorum.

Geniş açıda renklerin solması dışında bir zaafiyeti olmayacaktır diye düşünüyorum.
Üçü de 120 Hertz panel.
Hatta hareketli sahnelerde Sony ve SAMSUNG'daki VA panel, kırılmış LG'deki IPS'den daha iyi olabilir. (Yapısı itibariyle.)
Tesekkurler

Üçü de 120 Hertz panel.
Peki ana serviste komple ic panel degisimi konusunda fikriniz nedir?Orjinal panel takacaklar ve 4500 tl dun fiyat aldim.
Bilgilendirme icin tesekkurler

10-12binlik tv ise bu ki öyle ""kdv dahil panel degisimi 3540 "" bence iy""
bendede 55mu7000 var şuanda 5bin civarı bu tv panali kırık 2600-2800 istiyolar panele
ama bende sadece anakart besleme wifi-bluot. kumanda panel dışında hepsi ve sadece arka kapağı bıraktım geri kalanı attım :sirit)
nasıl olsa panel tüm geliyo diye ki gercektende servis getirirse tüm panel geliyo arka kapaksız :sirit)
sadece kartlar ve arka kapak takılıyo diye ama bi şekilde daha çözüyolarmış gecen buldum tüm tv elindeyse sadece panel hücresinin sadece hücreye 2bin tl istiyolar burdan buldum ama benim elimde sadece kartlar vs saydıklarım kaldığından yaptıramadım bende bulsam 2bine kesin yaptırırdım iy bi tv bence 55mu7000 kısacası 12binlik tvde 3bucuk çok değil :sirit) hee 3bucuk 4 e tv bulurmusun evet bulursun ama malum bu işler istek arzu ve beklenti ücgeni :sirit)
takdir karar senin..
:sirit bende 65 e koruma taktım mecburen :sirit) ne zaman ne olacağı belli değil görünmez kaza geliyom demiyo :sirit)
Gerçektende LG dedinmi 10 düşün bir karar ver ağzı yanan ve elimde kalan tv olarak lg marka işte malesef
gene son sözü ustalara bırakmak gerek Adem Helvacı Ado hocam en güzelini bilir :sirit)

WhatsApp-Image.jpg
Bilgilendirme icin cok tesekkurler

Oyumu Yeni tv almanızdan yana kullandım zira LG markası, aynen sizin örneğinizde de olduğu gibi yetkili servislerini kontrol altında tutamayan bir markadır.

Yine sizin örneğinizde yaşanan konuyu kendim de yaşadım (Kendi televizyonum değildi) bir arkadaşım için yetkili servisin 2400TL fiyat vrdiği paneli 1300TL ye bulup işi çözdüm. (Onarım dahil 1300TL ödendi, ben yapmadım yani)

Yani söz konusu G ise lütfen yeni bir tv alın. Mümkünse başka marka alın.

Buna paralel, biliyorum ilk planda biraz fazla para ödemek hoşumuza gitmiyor lakin panel koruyucu alın lütfen. Cidden işe yarıyorlar.

:ok
Merhabalar,
Lg servisinden ki bircok servisi aradim,en iyi aldigim fiyat 4500 tl panel icin.1 aya kadar teslim edebileceklerini paylastilar.
Tv fiyati suan 12000 civari oldugu icin yenisine dunya paralar verecegime paneli degistirip garantisini de devam ettirmek anlamli mi diye dusunmedim degil.
İc panel degistigi zaman tv komple yenileniyor mu?Bilmedigim bir durum oldugu icin soruyorum.
Media marketten aldigim icin,arti+ 5 yil garanti yaptirmisim.En azindan serviste degistirip orjinal panel degisimi yapmak sizce anlamli mi?
Evet sizi anliyorum,lg den kacmami istiyosunuz fakat 4500-5000 rakamlarina bu kategoride alabilecegim 65 inc 4k tv bulamadigim icin cozumsuz kaldim.
Tavsiyeleriniz icin tesekkurler

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Tesekkurler

Tesekkurler

Peki ana serviste komple ic panel degisimi konusunda fikriniz nedir?Orjinal panel takacaklar ve 4500 tl dun fiyat aldim.
Bilgilendirme icin tesekkurler

Bilgilendirme icin cok tesekkurler

Merhabalar,
Lg servisinden ki bircok servisi aradim,en iyi aldigim fiyat 4500 tl panel icin.1 aya kadar teslim edebileceklerini paylastilar.
Tv fiyati suan 12000 civari oldugu icin yenisine dunya paralar verecegime paneli degistirip garantisini de devam ettirmek anlamli mi diye dusunmedim degil.
İc panel degistigi zaman tv komple yenileniyor mu?Bilmedigim bir durum oldugu icin soruyorum.
Media marketten aldigim icin,arti+ 5 yil garanti yaptirmisim.En azindan serviste degistirip orjinal panel degisimi yapmak sizce anlamli mi?
Evet sizi anliyorum,lg den kacmami istiyosunuz fakat 4500-5000 rakamlarina bu kategoride alabilecegim 65 inc 4k tv bulamadigim icin cozumsuz kaldim.
Tavsiyeleriniz icin tesekkurler

Öncelikle şu +5 yıl konusuna değinmek isterim ki bu bir MARKA garantisi değil MM garantisidir. Yani o aşamada aslında LG yetkili servisleri değil, MM nin anlaşmalı olduğu teknik servisler hizmet veriyor.

Şöyle örnek vereyim (Sizin tv den farklı örnek veriyorum) Diyelim tv nin led bar bölümü 2 Yıl garantideyken bozuldu, Led barlar takım halinde değiştirilir sorun giderilir.

Aynı arıza +5 yıl garantideyken olursa arıza bar veya hatta duruma göre sadece arızalı olan chip değiştirilip size geri verilir. Çalışıyor mu? Çalışıyor işlem bitmiştir. İleriye dönük tüketiciyi korumaya alacak uygulamalar yoktur.

Neyse bunları yazarken amacım sizi bir karardan vazgeçirmek değil neticede burada mal pazarlamaya çalışmıyoruz, aklıma geldikçe olası tüm karşılaşabileceğiniz durumları aktarıyorum elimden geldiğince. :ok

Fiyata paralel hareket edilecekse elbette ki onarımın yapılması makul. Yalnız, onarımda geçen sürenin garanti süresine ilave ettirilmesi konusuna dikkat edin lütfen, bir ay bir aydır. Bu yasal zorunluluktur zaar.

En büyük korkum ise orijinal malzeme kullanılıp kullanılmayacağıdır. (Çok temiz ikinci el, az görünen defolu vs)
Bunun düşünmemin nedeni ise, 43'' kıytırık bir lG nin paneline 2400TL isteyen zihiyet, Nasıl oluyor da bu özellik ve fiyat bantlarında bir tv nin paneline 4500tl istiyorlar ilginç :alala

Sanki tüm veriler, yaptırmanızın olumlu sonuç vereceği yönde gibi duruyor lakin lütfen araştırmalarınızı daha derin yapıp, acele karar vermeyiniz.

Ayrıca ister istemez eleştiriyorum sizi, 12.000TL lik tv kullanan bir kullanıcı, nasıl olur da ev sigortası yaptırmaz? :rant

L Çevrimdışı

Lacivert

Yeni Üye
18 Şub 2019
3
41
Öncelikle şu +5 yıl konusuna değinmek isterim ki bu bir MARKA garantisi değil MM garantisidir. Yani o aşamada aslında LG yetkili servisleri değil, MM nin anlaşmalı olduğu teknik servisler hizmet veriyor.

Şöyle örnek vereyim (Sizin tv den farklı örnek veriyorum) Diyelim tv nin led bar bölümü 2 Yıl garantideyken bozuldu, Led barlar takım halinde değiştirilir sorun giderilir.

Aynı arıza +5 yıl garantideyken olursa arıza bar veya hatta duruma göre sadece arızalı olan chip değiştirilip size geri verilir. Çalışıyor mu? Çalışıyor işlem bitmiştir. İleriye dönük tüketiciyi korumaya alacak uygulamalar yoktur.

Neyse bunları yazarken amacım sizi bir karardan vazgeçirmek değil neticede burada mal pazarlamaya çalışmıyoruz, aklıma geldikçe olası tüm karşılaşabileceğiniz durumları aktarıyorum elimden geldiğince. :ok

Fiyata paralel hareket edilecekse elbette ki onarımın yapılması makul. Yalnız, onarımda geçen sürenin garanti süresine ilave ettirilmesi konusuna dikkat edin lütfen, bir ay bir aydır. Bu yasal zorunluluktur zaar.

En büyük korkum ise orijinal malzeme kullanılıp kullanılmayacağıdır. (Çok temiz ikinci el, az görünen defolu vs)
Bunun düşünmemin nedeni ise, 43'' kıytırık bir lG nin paneline 2400TL isteyen zihiyet, Nasıl oluyor da bu özellik ve fiyat bantlarında bir tv nin paneline 4500tl istiyorlar ilginç :alala

Sanki tüm veriler, yaptırmanızın olumlu sonuç vereceği yönde gibi duruyor lakin lütfen araştırmalarınızı daha derin yapıp, acele karar vermeyiniz.

Ayrıca ister istemez eleştiriyorum sizi, 12.000TL lik tv kullanan bir kullanıcı, nasıl olur da ev sigortası yaptırmaz? :rant
Oncelikle degerli paylasimlariniz icin cok tesekkur ediyorum.
İyi bir arastirma yapmadan ve guvene dayali bir sonucu cikacagindan emin olmadan karar vermemem gerektigini sizin yonlendirmenizden cok iyi anladim.
Bu kadar paralar verip tv yi çöp yapmak istemedigim icin bir sekilde alternatif cozum yollari aradim.
Fakat sizlerin de soyledigi gibi 0’dan bir tv alsam Lg den uzak duracagim.
Ev sigortasi yaptirma konusunda da sonradan uyandim ama olan olmustu artik.Tecrube iste,yasanmayinca akla gelmiyo boyle spesifik durumlar.Elestirinizi sonsuz hakli buluyorum.
Servis yeni takacagi panele 1 yil garantili dedi ama daha da detayli arastiracagim.
Tesekkurler

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Oncelikle degerli paylasimlariniz icin cok tesekkur ediyorum.
İyi bir arastirma yapmadan ve guvene dayali bir sonucu cikacagindan emin olmadan karar vermemem gerektigini sizin yonlendirmenizden cok iyi anladim.
Bu kadar paralar verip tv yi çöp yapmak istemedigim icin bir sekilde alternatif cozum yollari aradim.
Fakat sizlerin de soyledigi gibi 0’dan bir tv alsam Lg den uzak duracagim.
Ev sigortasi yaptirma konusunda da sonradan uyandim ama olan olmustu artik.Tecrube iste,yasanmayinca akla gelmiyo boyle spesifik durumlar.Elestirinizi sonsuz hakli buluyorum.
Servis yeni takacagi panele 1 yil garantili dedi ama daha da detayli arastiracagim.
Tesekkurler

Açıkçası OLED de olsa LG'nin verdiği garanti, ürün için en fazla üç yıldır diye tahmin ediyorum. (Media Markt'tan ilk aldığınızda.)
Ürün alınalı neredeyse 1 yıl olmuş.
Ürün 3 yıl LG garantili ise, 1 yıl garanti kaybınız olmuş olacak sanırım. (Panel için.)
Durumu iyice irdeleyip ona göre kararınızı verin derim.

Geri
Üst Alt