LG 49LB620V Led Değişimi Sonrası Yeşillenme

Y Çevrimdışı

yeaytac

Yeni Üye
21 Şub 2024
9
34
Herkese selamlar,

Televizyonumun ledlerinin mercekleri düştüğü için ve bazı ledleri de söndüğü için YUXIN marka led sipariş ettim ve televizyonumun ledlerini değiştirdim.
Televizyonumu topladıktan sonra ekranın orta kısmında renklerde yeşile doğru dönme olduğunu fark ettim. Kenar kısımları normal gözüküyor fakat orta kısımda bir renk değişimi mevcut. Televizyonu toplarken bir hata mı yaptım veya eksik bir şey mi yaptım acaba? Bilgisi olan varsa rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Görselde de net bir şekilde renk farklılığını görebilmeniz adına beyaz bir görüntü açarak fotoğrafını çektim.

IMG_2562.jpg

Şimdiden teşekkür ederim.

Y Çevrimdışı

yeaytac

Yeni Üye
21 Şub 2024
9
34
Katmanların yönü ve sıralaması yanlıştır vardı ise blu sacındaki kule şekllndeki plastik pimler sökerken kırıldıysa takılmadıysa yine renk farklılığı olur.
Cevabınız için teşekkür ederim. Plastik pimlerin hepsini sağlam bir şekilde söktüm ve aynı şekilde yerine taktım. Led üreticisine de sordum bu durumu. En alt kısımdaki delikli katman tam zemine oturmadıysa olabilir dedi. Tekrar söküp o zemini çift taraflı ince bir bant ile zemine iyice yapıştırıp öyle bakacağım.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
Cevabınız için teşekkür ederim. Plastik pimlerin hepsini sağlam bir şekilde söktüm ve aynı şekilde yerine taktım. Led üreticisine de sordum bu durumu. En alt kısımdaki delikli katman tam zemine oturmadıysa olabilir dedi. Tekrar söküp o zemini çift taraflı ince bir bant ile zemine iyice yapıştırıp öyle bakacağım.
Rica ederim.

Y Çevrimdışı

yeaytac

Yeni Üye
21 Şub 2024
9
34
Selamlar, bu sorunum hala devam ediyor. Yardımcı olabilecek biri var mıdır acaba?

Y Çevrimdışı

yeaytac

Yeni Üye
21 Şub 2024
9
34
Ledleri kontrol ettim son söktüğümde herhangi bir problem yoktu. Fotoğraftan anlaşılmıyor demişsiniz, çizerek ve fotoğrafın renkleriyle oynayarak daha da ortaya çıkardım. TV'nin kenar kısımları normal renkte ama orta kısımları yeşil tonlarında.

Ekran-Resmi-2024-03-06-10.24.14.png
Ekran-Resmi-2024-03-06-10.23.27.png

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,791
Ledleri kontrol ettim son söktüğümde herhangi bir problem yoktu. Fotoğraftan anlaşılmıyor demişsiniz, çizerek ve fotoğrafın renkleriyle oynayarak daha da ortaya çıkardım. TV'nin kenar kısımları normal renkte ama orta kısımları yeşil tonlarında.

Ekran-Resmi-2024-03-06-10.24.14.png
Ekran-Resmi-2024-03-06-10.23.27.png
Bu işten pek anlamam fakat katmanların yönünü ve sırasını doğru yaptığınıza eminmisiniz.?

Geri
Üst Alt