Lg 32 inç monitör led değişim sorunu?

J Çevrimdışı

Justman

Yeni Üye
17 Eki 2024
7
45
Selamlar,

Lg 32MB25HM monitör birdenbire ledleri gitti, elektrik geliyor ama ekranda görüntü yok. Ledlerin hepsi aynı anda bozulabilir mi acaba? 3 yıl önce ledleri yine kendim değiştirmiştim.. Dün yeni led seti aldım ancak bu kez sökerken bir sürü sorunlar çıktı.. Örneğin, aşağıya resmini eklediğim paneli tutan kule şeklindeki plastik parçalardan, üçü zorlamadığım halde elimde kaldı.. Bunu bir yerde bulabilir miyiz yoksa monitör çöp mü oldu.. ?

Diğer bir sorumsa, aşağıda son resimdeki yeni aldığım ledlerin üzerinde A+B yazıyor ancak eskilerin üzerinde A, B ve A şeklinde ayrı ayrı yazıyordu.. Aldığım yeni ledleri kontrol ettim uyumlu görünüyor ama bu konuyu anlayamadım..
Bu arada yeni ledler ,fişi prize takınca ilk önce çok yanıyor daha sonra ışık gücü azalıyor bu normal midir?
Konuyla ilgili bilgilerinizi rica ediyorum.

IMG_20250215_170558_735.jpg
IMG_20250215_170602_911.jpg
IMG_20250215_171350_738.jpg

5 Çevrimdışı

5ezer

Yeni Üye
23 Nis 2024
10
24
o ledler aynı değil...fotoda yazıları okuyamıyorum ama üzerinde yazan kodları voltajları ve soket pinlerin veri yollarını kontrol et, hepsi aynı ise sorun olmaması lazım...ledlerin ışık şiddeti de sabit olması gerekiyor...bence ledler yanlış ama dediğin gibi ise board da sorun olabilir...

J Çevrimdışı

Justman

Yeni Üye
17 Eki 2024
7
45
Üzerindeki bilgiler aynı hocam, soket yollarıda aynı,sadece bunların hepsinin üzerinde a+b yazıyor eskilerde a ve b ayrı olarak yazıyordu. ışık şiddeti de prize takınca ilk yüksek gelip, sonra normale dönüyor o şiddette sabit yanıyor..

Bide şu kırılan plastiklere ne yapabiliriz,yani yapıştırmayı düşündüm ama öyle tutacak gibi de değil..

IMG_20250215_193657_109.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,103
65
Üzerindeki bilgiler aynı hocam, soket yollarıda aynı,sadece bunların hepsinin üzerinde a+b yazıyor eskilerde a ve b ayrı olarak yazıyordu. ışık şiddeti de prize takınca ilk yüksek gelip, sonra normale dönüyor o şiddette sabit yanıyor..

Bide şu kırılan plastiklere ne yapabiliriz,yani yapıştırmayı düşündüm ama öyle tutacak gibi de değil..

IMG_20250215_193657_109.jpg
Işık şiddeti normal değil gibime geliyor, uyumlu bar ise karta bakmak lazım, tutacakları çift taraflı bant ile tuttursan da olmaz mı acaba :alala

J Çevrimdışı

Justman

Yeni Üye
17 Eki 2024
7
45
Işık şiddeti normal değil gibime geliyor, uyumlu bar ise karta bakmak lazım, tutacakları çift taraflı bant ile tuttursan da olmaz mı acaba :alala
Çift taraflı bantı,kulelerin takıldığı kartonun arkasına düşündüm ama sağlıklı olur mu emin olamadım.. yada kırılanların yerini boş bıraksam daha kötü olur herhalde

Geri
Üst Alt