Lenovo IdeaPad gaming 3 15ARH7

Televizyon Teknisyeni Çevrimdışı
20 Mar 2022
325
20
Arkadaşlar elime bir laptop geçti cihazın fanları dönüp klavye ışıkları yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor ne yapabiliriz

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Lenovo Idepad Gaming 3 serisinde anakart arızası çok görülen bir durum bir kaç seride düşük watt gücüne sahip adaptör ile gelmesi birde soğutucu bloğun o makineye göre küçük kalması bence büyük etken

Farklı serilerde farklı soğutucu bloğu kullanmaları da bunun en büyük göstergesi

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
454
34
Lenovo Idepad Gaming 3 serisinde anakart arızası çok görülen bir durum bir kaç seride düşük watt gücüne sahip adaptör ile gelmesi birde soğutucu bloğun o makineye göre küçük kalması bence büyük etken

Farklı serilerde farklı soğutucu bloğu kullanmaları da bunun en büyük göstergesi
Bende de bu cihazın aynısı var. Şöyle bir sorunum var. Bilgisayar normal yük altında (sadece tarayıcı açık ve tarayıcıda bir sekme açık) fan bazen 2 saniye çalışıp susuyor. Ardından 1 saniye çalışıp duruyor. Ardından 5 saniye çalışıp duruyor. Vs vs bu şekilde kafasına göre takılıyor. Görev yöneticisinden kontrol ettiğimde herşey kontrol altında. A normal çalışan, diski veya işlemciyi yoran bir durum gözükmüyor.

Ama bu şekilde sık sık çalışıp durması, ders çalışma esnasında konsantrasyonu dağıtıyor.

Buda bu serilerde kronik mi?

Cihaz bu. Geçen yıl almıştım.

1000063301.jpg

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
733
50
Eh, okuduklarım (sadece bura değil) ve yaşadıklarımdan sonra ben lenovo pişmanlıktır derim. Sizi bilmem.

Ne güzel kompütürümüzdün sen aybiem abla. 💩 vardı da gittiler elin çekiğine sattılar güzelim markayı.

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
454
34
Eh, okuduklarım (sadece bura değil) ve yaşadıklarımdan sonra ben lenovo pişmanlıktır derim. Sizi bilmem.

Ne güzel kompütürümüzdün sen aybiem abla. 💩 vardı da gittiler elin çekiğine sattılar güzelim markayı.
Ben bütün bunlara rağmen lenovo dan memnunum. Üniversite döneminde 4 arkadaş lenovo aldık. Diğer birkaç arkadaş farklı markalara yöneldiler. Aradan 7 yıla yakın zaman geçti. 4 arkadaşın bilgisayarı halen çalışır vaziyette ve tamir yüzü görmedi. Diğer arkadaşlar üniversite dönemi içinde sorunlar yaşamaya başlamışlardı.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
733
50
Ben bütün bunlara rağmen lenovo dan memnunum. Üniversite döneminde 4 arkadaş lenovo aldık. Diğer birkaç arkadaş farklı markalara yöneldiler. Aradan 7 yıla yakın zaman geçti. 4 arkadaşın bilgisayarı halen çalışır vaziyette ve tamir yüzü görmedi. Diğer arkadaşlar üniversite dönemi içinde sorunlar yaşamaya başlamışlardı.
Eh, siz sorun yaşamadınız ama demek ki örneklem kümesindeki cihazların %42.8'i (yedide üç) sorunlu. :kiskis :haha

Hesap doğru olsa da geneli bağlamaz elbette, makara yapıyorum.

Geri
Üst Alt