led trafo hakkında

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Soru yanlış.
12V 40A adaptör teoride 480W güç sağlar, güç çekmez.

Bu adaptörü bağlayıp 1W lık led yakarsanız 1W + kendi iç direncinden kaynaklı harcama kadar elektrik harcarsınız.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Soru yanlış.
12V 40A adaptör teoride 480W güç sağlar, güç çekmez.
Bu adaptörü bağlayıp 1W lık led yakarsanız 1W + kendi iç direncinden kaynaklı harcama kadar elektrik harcarsınız.
Bende öyle bildiğim için,şaşırdım :)

fatih11e fatih11e ;
Birde merak ettiğim,16 kameraya bu gücü "üretici"mi istemiş,yoksa kameraları satanmı :)

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Bende öyle bildiğim için,şaşırdım :)

fatih11e fatih11e ;
Birde merak ettiğim,16 kameraya bu gücü "üretici"mi istemiş,yoksa kameraları satanmı :)

Merak ettim, şöyle bi dolandım, genelde en babaları 12V 1A o da 12W hadi kayıpları otu çoku 15W olsun.
16 kamera 15W hesabı ile 240W eder.
Eh, 7*24 240W yük çekmek için de 480lik adaptör kullanılır diye düşünüyorum.
Sonuçta adaptör 480W diye devamlı 480 çekmek zorunda değiliz, ki bu naneler sağlayamaz sürekli %100 gücü.

Muhtemelan kameracı da böyle bir hesap yapıp, adaptörde işini garantiye almak için kabaca çarpı 2 hesabına yürümüştür.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Merak ettim, şöyle bi dolandım, genelde en babaları 12V 1A o da 12W hadi kayıpları otu çoku 15W olsun.
16 kamera 15W hesabı ile 240W eder.
Eh, 7*24 240W yük çekmek için de 480lik adaptör kullanılır diye düşünüyorum.
Sonuçta adaptör 480W diye devamlı 480 çekmek zorunda değiliz, ki bu naneler sağlayamaz sürekli %100 gücü.

Muhtemelan kameracı da böyle bir hesap yapıp, adaptörde işini garantiye almak için kabaca çarpı 2 hesabına yürümüştür.
Olabilir,belki "kayıp"ları da eklemiştir (hertürlü :)) ,ama yinede fatih11e sorum geçerli :ok

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
12 Volt X 40 Amper= 480 Watt yapar fakat bu sizin adaptörünüzün DC çıkışından çekebileceğiniz maksimum güçtür.

Elektrik sarfiyatı yani faturaya kaç TL yansır diye hesap yapmak istiyorsanız, en başta AC şebekeden çekeceği akımı yani Amperi bilmeniz gerekir.
Daha sonra şebekeden size kaç volt geliyor onu bilmeniz gerekir.

Anlık tüketimi görmek istiyorsanız kamera sistemi çalışırken trafonun şebeke bağlantısı ile arasına bir wattmetre takarak anlık olarak yük altında kaç watt tükettiğini görebilirsiniz.

Trafonun bilgilerinin yazdığı yerde 12 Volt hanesinin olduğu yerdeki Amper değerine değil de 220 Volt hanesinin hizasındaki amper değerine bakın.
Sonra bu değeri şebekeden kaç volt geliyorsa, o değer ile çarpın. O belirtilen değerin de ortalama veya en yüksek değer olacağını da unutmayın.

1 Amper bile yoktur muhtemelen. Bu konulara tam hakim olmadığım için hesabını yapamıyorum.

Adem Helvacı Adem Helvacı yapar hesabını. :durt:kas

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Binamizda 8 kamera var.

12v 5a bilgisayar adaptörü işimizi göruyor.

fatih11e Çevrimdışı

fatih11e 

Aktif Üye
14 Ara 2018
164
Binamizda 8 kamera var.

12v 5a bilgisayar adaptörü işimizi göruyor.

HER KAMERA 1 AMPER ÇEKER 8 KAMERA İÇİN YETERSİZ İLERDE SORUN YARATIR O ADAPTOR

Kameralar o kadar akım çekermiki ,12V/40A :alala

LED ADAPTOR FAZLASIYLA YETERLİ ELİMDE FAZLA BİR ADAPTOR OLDUGU İÇİN SADECE AMPERİ YUKSEK VE NE KADAR WAAT CEKER DİYE YAZDIM SONUCTA 16 AMEPERDE YETERLİ KAMERALAR İÇİN AMA İYİ BİR LED TRAFO BU ÇOK ELEKTİRİK HARCAMASIN DİYE YAZDIM KAÇ WAAT CEKER DİYE

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
HER KAMERA 1 AMPER ÇEKER 8 KAMERA İÇİN YETERSİZ İLERDE SORUN YARATIR O ADAPTOR

LED ADAPTOR FAZLASIYLA YETERLİ ELİMDE FAZLA BİR ADAPTOR OLDUGU İÇİN SADECE AMPERİ YUKSEK VE NE KADAR WAAT CEKER DİYE YAZDIM SONUCTA 16 AMEPERDE YETERLİ KAMERALAR İÇİN AMA İYİ BİR LED TRAFO BU ÇOK ELEKTİRİK HARCAMASIN DİYE YAZDIM KAÇ WAAT CEKER DİYE

aynen bende 1 amper çekiyor diye aklımda kalmış en son 9 sene önce kamera takmıştım.Tabi o yıllarda cctv iydi hepsi ip kameralar lükstü şimdi ise ip kamera standart haline geldi sayılır.Birde hatırladığım açık kasa trafolar daha sağlıklıydı ama çarpılma riskine karşı ortalık yerlerde kapalı kasa kullanırdık hey gidi günler.?? sanki 50 sene yaşlanmışım gibi geldi.☺️

Geri
Üst Alt