Led değişimi, panel kaldırma ve led temini hakkında

R Çevrimdışı

rhino

Yeni Üye
10 Eyl 2019
20
80
LG 47LA620s modeli televizyonum var. 2014 yıılında aldım. Akşamdan akşama kullanıyordum. Bu zamana kadar sıkıntı çıkmadı. Bu yaz baya kullandım ondan olacak ki ledlerde sıkıntı çıktı malum ses var görüntü yok hatası vermeye başladı. Işık tutunca altta görüntü var. Panelleri kendim degiştirmek istiyorum ama sormak istediğim bi kaç soru var.

1. Bu paneli kaldırmak için Adem Helvacı Adem Helvacı hocamız vantuz kullanın diyor. İnternette şu şekilde vantuzlar buldum ama bunlar acaba panele zarar verir mi ? Adem hoca bir videosunda cam vantuzları aşırı güç uyguladı için paneli deforme ediyor demişti. Benim panel çok büyük olduğu için acaba başka yok yok gibi gözüküyor. Burdan tekrar kendisine sormak istedim. Aşağıdaki cam vantuzlarından alsam sıkıntı çıkar mı ?

yoksa şu tarz bir çift vantuzda iş görür mü ?
bunlar dışında varsa sizin önerileriniz nedir ?

2. Piyasada orjinal sıfır led yok diyorlar. Çıkma tvlerin ledlerini temizleyip sıfır diye satıyor diyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ? İzmr içinde düzgün led temini sağlayabileceğim yada online olarak led temin edebileceğim yerler önerebilir misiniz ?

3. Son olarak bende kontrol saglamak için ledmatik yok. Paneli söküp led tarafına ulaştığımda ledlerin hangisi güçlü hangisi patlak bunları görmek için Güç kablosunu takıp direk tv nin açma tuşundan tv yi çalıştırsam bunun tv ye yada anakarta bir zararı olur mu ? Olumsuz bir yanı varmıdır bu işlemin ?

4. Son olarak led değişiminde ve temininde dikkat edilmesi gereken püf noktaları yazabilirseniz çok sevinirim. Tekrar tekrar uğraşmamak için böyle detaylıca bir konu açmak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. @Adem Helvacı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada konudaki bazı kısımları düzenlemek için düzenleme butonu göremedim. Nasıl düzenleme yapabilirim ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Selamlar;

Benim kullandığım küçük amatör ürün bu,

Ancak malum biz profesyonel donanımlar kullanıyoruz , yine de bu jakemy gerçekten küçük panellerde çok işimi görmekle birlikte, bu gün durumun gerekliliği yüzünden 47'' paneli dahi bu vantuzlar ile aldım (E tabi 2 adet)

Evet led dünyası panel dünyasından daha beter. Özellikle art niyetli kişilerin (Usta demiyorum) çoğalması maalesef bahsettiğiniz konuları da sektör haline getirdi. Çıkartılmış ledlerin yeniden dizgiye sokulması artık bilinen bir durum. Bu nedenle elimizden geldiğince bildiğimiz, test edebildiğimiz ürünleri kullanmayı tercih ediyoruz. Yalnız şu konuyu da söylemeden geçemem. Alacağınız led bar çok iptidai bir ürün olmamak kaydı ile genel anlamda birbirleri ile aynı ürünlerdir. Sonucu belirleyen ise ince detaylardır (Soğutucu, Kaliteli yapıştırıcı vs)

ledmatik alsanız iyi olurdu lakin onu da satın alsanız zaten tv tamircisine vereceğiniz parayı geçecek. O nedenle önce itinalı, dikkatli şekilde işlemleri bitirip kendi fişini takarak test etmenizde bir sakınca yok.

Takarken led boncuklarına (şapka) dikkat ediniz, gereksiz güç bunları yerinden kopartır.

En ama en önemli konu ise panelin kırılma riski. Lütfen önceden hazırlanmış geniş bir alanda ve çok dikkatli şekilde işlem yapınız.

tedarik edeceğiniz yer, alışveriş oranının yüksek olduğu ve bilinen işletmeler olsun lütfen.

''Bizim Haydar'ın amcasının oğlunun çalıştığı yer'' gibi kavramlar yerine üreticinin güvenirliğine odaklanmanız sizin yararınıza olacaktır.

R Çevrimdışı

rhino

Yeni Üye
10 Eyl 2019
20
80
Led boncuklardan kastınız yuvarlak düğme gibi plastikler midir yoksa led ampullerinin oldugu kısım mıdır Adem Helvacı Adem Helvacı hocam ?
TV'in markasını internete yazdıgımda 1-2 firma çıkıyor n11 üzerinden marka yazmadan direk led şeritlerin kodları oluyor mu birde olmazsa onları aratayım belki farklı sonuçlara ulaşabilirim.
Son olarak aşağıdaki vantuzlar çok mu güçsüz kalır paneli kaldırmakta ne dersiniz ?

Geri
Üst Alt