LG 47LA620s modeli televizyonum var. 2014 yıılında aldım. Akşamdan akşama kullanıyordum. Bu zamana kadar sıkıntı çıkmadı. Bu yaz baya kullandım ondan olacak ki ledlerde sıkıntı çıktı malum ses var görüntü yok hatası vermeye başladı. Işık tutunca altta görüntü var. Panelleri kendim degiştirmek istiyorum ama sormak istediğim bi kaç soru var.
1. Bu paneli kaldırmak için Adem Helvacı hocamız vantuz kullanın diyor. İnternette şu şekilde vantuzlar buldum ama bunlar acaba panele zarar verir mi ? Adem hoca bir videosunda cam vantuzları aşırı güç uyguladı için paneli deforme ediyor demişti. Benim panel çok büyük olduğu için acaba başka yok yok gibi gözüküyor. Burdan tekrar kendisine sormak istedim. Aşağıdaki cam vantuzlarından alsam sıkıntı çıkar mı ?
2. Piyasada orjinal sıfır led yok diyorlar. Çıkma tvlerin ledlerini temizleyip sıfır diye satıyor diyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ? İzmr içinde düzgün led temini sağlayabileceğim yada online olarak led temin edebileceğim yerler önerebilir misiniz ?
3. Son olarak bende kontrol saglamak için ledmatik yok. Paneli söküp led tarafına ulaştığımda ledlerin hangisi güçlü hangisi patlak bunları görmek için Güç kablosunu takıp direk tv nin açma tuşundan tv yi çalıştırsam bunun tv ye yada anakarta bir zararı olur mu ? Olumsuz bir yanı varmıdır bu işlemin ?
4. Son olarak led değişiminde ve temininde dikkat edilmesi gereken püf noktaları yazabilirseniz çok sevinirim. Tekrar tekrar uğraşmamak için böyle detaylıca bir konu açmak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. @Adem Helvacı
Bu arada konudaki bazı kısımları düzenlemek için düzenleme butonu göremedim. Nasıl düzenleme yapabilirim ?
1. Bu paneli kaldırmak için Adem Helvacı hocamız vantuz kullanın diyor. İnternette şu şekilde vantuzlar buldum ama bunlar acaba panele zarar verir mi ? Adem hoca bir videosunda cam vantuzları aşırı güç uyguladı için paneli deforme ediyor demişti. Benim panel çok büyük olduğu için acaba başka yok yok gibi gözüküyor. Burdan tekrar kendisine sormak istedim. Aşağıdaki cam vantuzlarından alsam sıkıntı çıkar mı ?
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
yoksa şu tarz bir çift vantuzda iş görür mü ?
Giriş yap veya üye ol.
bunlar dışında varsa sizin önerileriniz nedir ?2. Piyasada orjinal sıfır led yok diyorlar. Çıkma tvlerin ledlerini temizleyip sıfır diye satıyor diyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ? İzmr içinde düzgün led temini sağlayabileceğim yada online olarak led temin edebileceğim yerler önerebilir misiniz ?
3. Son olarak bende kontrol saglamak için ledmatik yok. Paneli söküp led tarafına ulaştığımda ledlerin hangisi güçlü hangisi patlak bunları görmek için Güç kablosunu takıp direk tv nin açma tuşundan tv yi çalıştırsam bunun tv ye yada anakarta bir zararı olur mu ? Olumsuz bir yanı varmıdır bu işlemin ?
4. Son olarak led değişiminde ve temininde dikkat edilmesi gereken püf noktaları yazabilirseniz çok sevinirim. Tekrar tekrar uğraşmamak için böyle detaylıca bir konu açmak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. @Adem Helvacı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada konudaki bazı kısımları düzenlemek için düzenleme butonu göremedim. Nasıl düzenleme yapabilirim ?