Led bar değişimi

Muhsin Çatalbaş Çevrimdışı

Muhsin Çatalbaş

Yeni Üye
5 Ara 2019
38
Öncelikle herkese merhabalar, uzunca bir zamandır hem adem beyin videolarını izleyerek hemde forumda misafir olarak geziniyorum, en sonunda geçen gün benimde LED TV min ledleri arıza yaptı YouTube daki videoları izleyerek ( zaten hep mesleğin içindeydim kamuda ) LED bar değişimine cesaret edip değiştirdim çok şükür panel kırılması gibi bir talihsizlik yaşamadım tvyi toplayıp calistirdigimda görüntünün normal olmadığını fark ettim renkler akıyor özellikle kırmızı ve yeşiller eskiden tüpü biten tvlerdeki gibi yüksek gama yani biraz bu konuda araştırma yaptım t-con boarddan olabileceği yazıyor bu konuda daha önce böyle bir arıza yaşayanlardan yardım bekliyorum televizyonum Philips 42pfl4307k/12
t-con board 6870c-0401c

IMG_20191205_114642.jpg
IMG_20191205_114627.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Günaydın; Ellerinize sağlık.

Protokol taşıyıcı olarak görev yapan LVDS kablolarının soket yapıları oldukça narindir, O soketi kontrol edin her iki taraftan da.
Ben bunun arıza değil iletişim sorunu olduğunu düşünüyorum :ok

Muhsin Çatalbaş

Yeni Üye
5 Ara 2019
38
15755369744054746451900963959890.jpg

Adem bey Hem kartın üst kısmındaki mainboarddan gelen hemde cof a giden flexileri söküp temizledim ancak sonuç değişmedi, şöyle bir detayıda paylaşayım sizinle sol taraftaki cof a flexi kabloyu takarken çok küçük bir ark yaptı TV hiçbir şekilde elektriğe bağlı değildi tabiki de statik elektrik atlaması olabilirmi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
15755369744054746451900963959890.jpg

Adem bey Hem kartın üst kısmındaki mainboarddan gelen hemde cof a giden flexileri söküp temizledim ancak sonuç değişmedi, şöyle bir detayıda paylaşayım sizinle sol taraftaki cof a flexi kabloyu takarken çok küçük bir ark yaptı TV hiçbir şekilde elektriğe bağlı değildi tabiki de statik elektrik atlaması olabilirmi
Offfffff

o hiç iyi olmamış, Deşarj olmamış bir kapasitörün o ark esnasında oluşturduğu kısadevre durumu söz konuu o halde.

O Tcon çok pahalı değil bildiğim kadarıyla, Üzerindeki kodu yakın çekermisiniz rica etsem. (O küçük beyaz yazılar)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Forumdaki kırık panelli tv leri değerlendirme konu başlığındaki tv sahibi arkadaşlar ile irtibat kuralım.

Daha ekonomik şekilde tedarik etmeye çalışalım

Eğer bulamaz isek bu sitenin sahibi arkadaşımdır.

Özel kanaldan kendisi ile irtibat kurun, Bu forumdan yönlendirdiğimizi söyleyin, benim de selamımı iletin lütfen.

Ücret konusunda da yardımcı olacaktır mutlaka.

Muhsin Çatalbaş

Yeni Üye
5 Ara 2019
38
Adem ustam bugün bulunduğum şehirde İzmir'de bir TV tamircisinde aradığım t-con kartı buldum öncesinde arayıp kartı tvye takıp deneyerek almak istediğimi söyledim o da kabul etti tvyi götürdüm kartı taktık ancak sonuç çokta farklı değil sanki bir tık daha iyi gibi (anlık göz yanılmasıda olabilir) ancak yinede normal değildi ve sorun çözülmedi, ya o t-con kartida arızalı yada başka bir sorun var televizyonumda

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem ustam bugün bulunduğum şehirde İzmir'de bir TV tamircisinde aradığım t-con kartı buldum öncesinde arayıp kartı tvye takıp deneyerek almak istediğimi söyledim o da kabul etti tvyi götürdüm kartı taktık ancak sonuç çokta farklı değil sanki bir tık daha iyi gibi (anlık göz yanılmasıda olabilir) ancak yinede normal değildi ve sorun çözülmedi, ya o t-con kartida arızalı yada başka bir sorun var televizyonumda
Dilersen daha fazla riske girmeden sevk et tv yi bana.

Biliyorsunuz bu gibi durumlarda konuya ticari göz ile bakmıyor, ücretsiz hizmet sağlıyoruz. :ok

Muhsin Çatalbaş

Yeni Üye
5 Ara 2019
38
Bencede en iyi seçenek bu olacak gibi televizyonum için uygun bir kutu sağlam bir ambalaj yapıp sizi iletişim bilgileri ulaşırım burdan çok teşekkürler iyi akşamlar.

Muhsin Çatalbaş

Yeni Üye
5 Ara 2019
38
Adem bey son olarak birşey daha danışmak istiyorum, LED TV panel temizliği başlıklı YouTube kanalındaki videoyu izlerken kafama takıldı polarizer katmanları takarken yönünü karıştırsak ( aslında bu konuda hata yapmadığımı düşünüyorum ama ) nasıl bir sorun olurdu benim şuan yaşadığım sorun oluşabilirmiydi ?

Muhsin Çatalbaş

Yeni Üye
5 Ara 2019
38
Uzun uğraşlar sonunda aynı paneli kullanan LG 42LM615s Tv'de panel denendi sonuç yine aynı panelde arıza oluşmuş arkadaşlar bende tvyi o şekilde arızalı haliyle sattım elden çıkardım konu kapatılabilir.

Geri
Üst Alt