O fiyat bandında artık kaslı kuvvetli bir bilgisayar kalmadı.
Macbook gibi mobilite odaklı notebooklar windows tarafında biraz daha uygun fiyata (malzeme kalitesi) olduğundan
Samurai 'nin önerdiği gibi seçenekler var. Bu bilgisayarlar grafik kartı gereken işler dışında neredeyse masaüstü bilgisayarlar kadar güzel performans verebiliyorlar ki zaten macbook'u da üstün tutan başlıca sebep bu.
Ancak ben 16GB öneririm en az. Her ne kadar 8GB yetecek olsa da yakında yetmemeye başlayacaktır.
1235U işlemci tek çekirdekte hemen hemen masaüstü 12400 civarında bir performans veriyor ki genel işletim sistemi hızı açısından önemli olan bu. Baya akıcı çalışacaktır çok düşük güç tüketimiyle. %100 işlemciyle de bu masaüstü orta seviye işlemcinin yarısı kadar performans verecektir neredeyse 10'da biri elektrik harcarken. Bu yüzden 11 ile başlayan işlemcileri direkt elememiz lazım. AMD işlemci de olur ama onlarla tecrübem yok ve eski tecrübelerim iyi olmadığından pek sevmiyorum.
Bunun eski donanımlı versiyonunu sanayide yazılımla uğraşırken kullanmıştım. O toz ve yağ içinde sorunsuz çalışmasıyla benim saygımı kazanmıştır bu C serisi. Gördüğüm kadarıyla da fiyat performans anlamında en iyi seçenek. Ekranı da IPS. Bu laptobun pilini ara sıra şarja takıyorduk biz ve ekranı hiç kapanmadan kenarda sanki pilli değilmiş gibi kendi halinde çalışıyordu sürekli. Şarj ömrü 5-6 saatten fazla olabilir bunun. Cep telefonu gibi kullanıyorduk. FreeDOS olduğu için alınca bir format gerekecek sadece. Şu an 18.000 liraya kadar en mantıklı seçenek bu gibi gözüküyor. Dell'in kasa kalitesi biraz daha iyi ve ekranı da biraz daha iyi ama hem fiyatı hem rami nedeniyle casper biraz daha iyi bir tercih olabilir.
Dediğim gibi 5 rakamlı H ile biten işlemciler yerine bu 4 rakamlı U ile bitenlerin 12 ile başlayanlarını tercih etmek bu fiyat bandında daha kaliteli cihazlar sunacaktır. AMD muadili ne bilmiyorum ama onların da U işlemcileri tercih edilebilir. Fiyatta 20k ve üzerine çıkarsanız tabi kaslı 5 rakamlı işlemcileri düşünebilirsiniz. Pil ömrü 1-2 saat olacaktır ama oyun falan oynanacaksa daha iyi olur. Oyun oynanmayacaksa o fiyatlara da U öneririm. Ofis sessiz bir ortamsa da U öneririm.