Laptop Ekran Sorunu

LQCKDQWN Çevrimdışı

LQCKDQWN 

Aktif Üye
13 May 2021
148
herkeze merhaba.
benim şöyle bir sorunum var, laptopuma harici monitör bağladım.
laptop çift ekran kartlı nidia ve inteli laptop un ekranını kapatıcınca aygıt yöneticisinden dahili ekran kaybolmuyor.
önceki tek ekran kartlı intel ekran kartlı laptobumda böyle yapınca sadece harici monitör kalıyordu.
windows ayarlarında bütün kombinasyonları denedim, sacede 2- uzat- sadece 1 de göster vs tarzında ama olmadı.
bu konuda fikri olan varsa memnun olurum.

12f9dc0a2a810a2db.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,873
Sorunu tam olarak anlayamadım. Dahili monitör aygıt yöneticisinde gözükmezse ne değişecek.

LQCKDQWN Çevrimdışı

LQCKDQWN 

Aktif Üye
13 May 2021
148
Sorunu tam olarak anlayamadım. Dahili monitör aygıt yöneticisinde gözükmezse ne değişecek.
hocam önceki laptopu bağlayınca böyle bişey olmuyordu bir gariplik mi var onu merak ettim bende normalde laptop ekranı restart atınca gözükmemesi gerek değilmi ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,873
hocam önceki laptopu bağlayınca böyle bişey olmuyordu bir gariplik mi var onu merak ettim bende normalde laptop ekranı restart atınca gözükmemesi gerek değilmi ?
PC takılı olan tüm aygıtlar driverı yüklü olsun olmasın aygıt yöneticisinde gözükür. Dahili monitörü kapatmak mı istiyorsunuz.

LQCKDQWN Çevrimdışı

LQCKDQWN 

Aktif Üye
13 May 2021
148
PC takılı olan tüm aygıtlar driverı yüklü olsun olmasın aygıt yöneticisinde gözükür. Dahili monitörü kapatmak mı istiyorsunuz.
aynen dahili laptop ekranını kapatmak istiyorum. önceki laptop umda kapağı kapatınca, restart attığımda aygıt yöneticisinde görünmüyor ayrıca.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,532
aynen dahili laptop ekranını kapatmak istiyorum. önceki laptop umda kapağı kapatınca, restart attığımda aygıt yöneticisinde görünmüyor ayrıca.
Intel veya Nvidia GPU'yu sırayla devre dışı bırakmayı denediniz mi?
Dahili ekran ikisinden birine doğrudan bağlıdır.
Mux switch var mı?

LQCKDQWN Çevrimdışı

LQCKDQWN 

Aktif Üye
13 May 2021
148
sadece 2. ekran seçtiğinde dahili ekran kapanmıyor mu.?
ekran kapanıyor fakat aygıt yöneticisinde gözüküyor laptop u yeniden başlatmama rağmen. gözükmemesi lazım değil mi ? bugüne kadarki kullandığım laptoplarda böyle oldu.

Intel veya Nvidia GPU'yu sırayla devre dışı bırakmayı denediniz mi?
Dahili ekran ikisinden birine doğrudan bağlıdır.
Mux switch var mı?
switch yok üstadım. devre dışı bırakmayı deneyeceğim.

Geri
Üst Alt