Kurutma makinasında Siemens - Bosch ürünlerini üst üste koyabilirsiniz. Profilo'yu görmedim bilmiyorum ama o da öyledir. Bu aletlerin kendi ara aparatları olur, başka markalardan alınan aparatı takamazsınız, nedeni ise kuruluma gelen servis makinanıza garanti vermez. İlla ki kendi aparatlarını takmanızı ister. Bunu da zaten siz takmıyorsunuz. Kurutmayı evinize kurmaya gelen teknisyen takıyor, çağrı merkeziyle görüşüp randevu aldıktan sonra genellikle teknisyen sizi arar ve kurulumun nasıl olacağını sorar. Buna göre ara aparat isteyip istemediğinizi kesinleştirir, yanında bu parça ile gelir. Bu parça ücretsizdir. Zaten uyduruk da bir şeydir ama iş görür. Daha farklı markaların çok çok daha kaliteli ara aparatları var. Örneğin electrolux'ün ara aparatı şiir gibidir. Okkalı ağır, kalın, geniş ve ortadan çekmeli bir de kızak sistemi vardır. Öyle sağlam ki, bunu uygun yeriniz varsa sehpa veya çalışma tezgahı bile yapabilirsiniz. Ama işte BSH arasına takayım derseniz servis takmıyor. Ara aparat isteyin, ücretsizdir, makinaları üst üste koyun. Ayak ayarını düzgün yaparlarsa cihazlar titremez bile. Yürümek filan yok yani
daha önce bir kurutma makinası deneyiminiz oldu mu ? Yeni çıkan son iki modelde Siemens'de elektrik kesildikten sonra program kaldığı yerden devam etmiyor, cihaz kendini kapatıyor. Bocsh'da ise aynı modelde programın devam ettiğini söyleyen kullanıcılar var. Bu bilgiyi teyit etmek lazım. Ben hem Siemens hem Bosch çağrı merkezini arayıp sordum ve pek de tatmin edici cevaplara ulaşamadım. Satıcıların da bilgisi yok. Daha sonra bir yetkili servisle görüştüm.
Siemens güvenlik önlemleri nedeniyle biz programı durdurmayı tercih ediyoruz diyor. Elektrik kesilip gelince program duruyor. Cihaz kurutmaya devam etmiyor, ta ki birisi müdahale edinceye kadar. Bu bazı açılardan mantıklı. Eskiden kaldığı yerden devam ederdi. Bu ayrıma bakıp ona göre de tercih edilebilir.
Alacağınız cihaz, kurutma esnasında elektrik kesilirse, elektrik tekrar geldiğinde programa kaldığı yerden mi devam edecek, yoksa cihaz kapanacak ve siz cihazı tekrar açıp kurutma işlemini yeni baştan mı yapacaksınız? Bunu teyit etmek gerekiyor. Üzerinde düşünülmesi gereken bir detay aslında.
Bunun dışında kendini temizleyen kondenser ayrıntılarından bahseden oldu mu ? Kondenser dediğimiz, kendini temizliyor dediğimiz şey aslında çok güzel. Siz sadece ara ara cihazın kapağının altındaki filtreyi çıkarıp temizleyip takıyorsunuz. toplasan 20-30 saniyelik bir şey. Bu tüm makinalarda böyledir. Fakat kendini temizleyen kondenser olmayan makinalarda bir de tiftiklerin temizlenmesi için sizin uzunca bir filtreyi yerinden çıkarıp suya tutup tekrar yerine takmanız gerekir. Bu da aslında 2-3 dakikalık bir işle. vida sökmek filan yok, kapak zaten göz önünde. Elinizle tırnağı basit bir şekilde indirip filtreyi çıkarıyorsunuz. isterseniz suya tutup tekrar yerine takıyorsunuz. Kullanıcı dostu bir tasarım. Yaşlı kadınlar veya küçük çocuklar da yapabilecek türde. Başka nasıl anlatayım yahu
Kendini temizleyen kondenser cihazlarda ise bu filtre suya tutma işi yok. 2 yılda bir servise gidiyor makina. Onlar temizliyor. neden servise gidiyor? Makinanın arkasının, yanlarının açılması lazım. Kondenser ünite önündeki filtre solüsyona batırılıp bir süre bekletiliyor. Bazı gerekli parçalar değişiyor. O yüzden de bu iş evde yapılamıyor. biraz masraflı ayrıca. 2022 sonu itibariyle 2000 lira fiyatı vardı. 2 senede bir yapılması tavsiye ediliyor.