Merhaba, çamaşır kurutma makinesine ihtiyacım var. Mevcutta Bosch marka 8kg çamaşır makinesi kullanıyoruz. Kurutma makinesi ayrı alana kurulumu yapılacak. Genellikle forumda Arçelik grubu makineler tavsiye edilmiş. Lakin özellikle iç kapakta kullanılan mika/plastik malzeme beni rahatsız ediyor. Aşağıya dikkatimi çeken belli başlı modelleri yazdım. Sizce hangi modeli tercih etmeliyim, harici önerilere de açığım.
- Vestel KM86201
-Vestel KM96201 (14.200TL)
-Grundig GDH 82 (14.200TL)
-Grundig GDPH 8634 (14.300TL)
(İç tamburda geri dönüştürülmüş malzeme kullanıldı ibaresi beni ürkütüyor. Bir de plastik kapak hiç içime sinmiyor. Kullanıcılar kolay çizildiğine dair rahatsızlıklarını belirtmiş.)
-Vestel 97201 (16.400TL)
(Özellikle tüketim değerleri ve inverter motor kullanımı dikkatimi çekti.)
-Arçelik 830 KMI (19.400TL)
(Tüketim değerleri dikkat çekici)
-Beko KM82B (21.900TL)
Gördüğünüz üzere 14.000TL ile 22.000TL arasında değişen fiyatlardaki belli ürünler dikkatimi çekti. Burada verilen para değer mi gerçekten fiyatının hakkını veren bir kalite farkı oluşur mu bilmiyorum. Bu sebeple yardımınıza ihtiyacım var. Mümkün ise cam kapaklı ve sağlam bir kasaya sahip olmasını istiyorum. Isı pompası olmaz ise olmaz. Makine kış aylarında ağırlıklı olarak kullanılacak. Hoover, teknik servis sebebiyle tercih etmeyeceğim. Ayrıca BSH grubu ürünleri de tercih etmek istemiyorum.
- Vestel KM86201
-Vestel KM96201 (14.200TL)
-Grundig GDH 82 (14.200TL)
-Grundig GDPH 8634 (14.300TL)
(İç tamburda geri dönüştürülmüş malzeme kullanıldı ibaresi beni ürkütüyor. Bir de plastik kapak hiç içime sinmiyor. Kullanıcılar kolay çizildiğine dair rahatsızlıklarını belirtmiş.)
-Vestel 97201 (16.400TL)
(Özellikle tüketim değerleri ve inverter motor kullanımı dikkatimi çekti.)
-Arçelik 830 KMI (19.400TL)
(Tüketim değerleri dikkat çekici)
-Beko KM82B (21.900TL)
Gördüğünüz üzere 14.000TL ile 22.000TL arasında değişen fiyatlardaki belli ürünler dikkatimi çekti. Burada verilen para değer mi gerçekten fiyatının hakkını veren bir kalite farkı oluşur mu bilmiyorum. Bu sebeple yardımınıza ihtiyacım var. Mümkün ise cam kapaklı ve sağlam bir kasaya sahip olmasını istiyorum. Isı pompası olmaz ise olmaz. Makine kış aylarında ağırlıklı olarak kullanılacak. Hoover, teknik servis sebebiyle tercih etmeyeceğim. Ayrıca BSH grubu ürünleri de tercih etmek istemiyorum.