Kurtarma modu ve firmware sorunsalı

HBPLUS Çevrimdışı

HBPLUS 

Yeni Üye
11 Ara 2025
16
37
Herkese merhaba.
İlk açtığım konuyu silinsin lütfen çünkü paneli açmadan konuyu açmıştım. Kimse birşey anlamadı sonra panel fotoğraflarını yükledim ama konuyu gören yok.

Tek birşey kaldı hala TV modelini bilmiyorum. TV markası ön alt çerçevede ve TV açılırken SABA yazıyor. Arka etikette sadece LED HD TV yazıyor.

Anakartta p75-2841v6.0 yazıyor ve Tcon PCB'sinde HV430FHB-N4D kodu yazıyor, ancak Tcon etiketinde HV430FHB-N10 yazıyor.
Ayrıca yan panel sürücü etiketlerinde de HV430FHB-N1D yazıyor.

Şu anda doğru firmware'i bulamadığım için yeniden yüklemek istemiyorum. Sadece anakart kodu/modeli aynı, ancak Tcon modeli farklı. Ayrıca Kazimelecom'un web sitesi hariç tüm indirme linkleri ölü. Üstelik insanlar aynı yazılımın farklı sürümlerini denediklerini ancak bazılarının artık uzaktan kumandayı kullanamadığını veya bazılarının ekranının ters döndüğünü vb. yazmışlar. Bu yüzden televizyonu kurtarma moduna almanın bir yolunu bulmalıyım. Herhangi bir jak içinde gizli veya anakartta üzerinde bir RESET düğmesi göremiyorum.

Güç düğmesine + diğer 6 düğme kombinasyonundan birine 10-15 saniye basmayı denedim, işe yaramadı. Ayrıca uzaktan kumandadaki OK + menü veya geri düğmesine basmayı da denedim, o da işe yaramadı.

55849a507c50dccb87298.jpg
561070fdbf47a29da2234.jpg
558583d96053069136417.jpg
558593f3d6d76afdaeea4.jpg

Son düzenleme:
HBPLUS Çevrimdışı

HBPLUS 

Yeni Üye
11 Ara 2025
16
37
56238.jpg

anakart yanında sadece elektrikle alakalı diye atladığım bir etiket var yüklemeyi unuttum. Ama kodla Google da birşey çıkmıyor sadece yapay zeka vizio sitesine git dedi oraya gittim o da bu sefer TV SERİ NO yazıp ara diyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,810
Bildiğim kadarıyla hazır şaselere önce usb bellek takılır sonra güç verilir ve yazılım yükleme işlemi başlar.
Genelde ücretli forumlarda para ile satıyorlar maalesef.
Kumanda ve ekran ayarı da servis menüden düzeltilebiliyor diye biliyorum.

HBPLUS Çevrimdışı

HBPLUS 

Yeni Üye
11 Ara 2025
16
37
Bildiğim kadarıyla hazır şaselere önce usb bellek takılır sonra güç verilir ve yazılım yükleme işlemi başlar.
Genelde ücretli forumlarda para ile satıyorlar maalesef.
Kumanda ve ekran ayarı da servis menüden düzeltilebiliyor diye biliyorum.

*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***

Bunu deneyin.
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu dosya gönderen arkadaşın yazdığı da olmazsa anakart üzerinde COLD yazan yerin solunda 3 pinli boş bir soket var orayı mı kısa devre yaparsak Recovery/Kurtarma moduna girerim? Reset tuşu bulamadım.

Son düzenleme:
HBPLUS Çevrimdışı

HBPLUS 

Yeni Üye
11 Ara 2025
16
37
*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***

Bunu deneyin.
Fiziksel TV tuşlarıyla da gürültü azaltma menüsüne girdim ama "off, auto, low, high" bir değişim yapmıyor. Medium sadece biraz düzeltiyor.

UZAKTAN KUMANDA: Tüm sürümlerde uzaktan kumanda düzgün çalışmıyor, sadece bazı düğmeler rastgele komutlara yanıt veriyor, örneğin "0" tuşu Ses Kısma işlevini görüyor.

Kazmielecom FHD Sürümleri:
Revolution Galaxy = metinler ve görüntüler çok gürültülü. Her şeyi ters gösteriyor. Bu yüzden kurulumu tamamlamadım.

DREAMSAT DS40S1 = kurulum ters başlıyor ancak kurulumdan sonra otomatik olarak kendini düzeltiyor. Ayrıca metin ve her şey çok gürültülü.

Grunkel 40USB = ayrıca metin ve her şey çok gürültülü.

Skytech Sürümleri:
5050B (tavsiyeforum'dan Ömer Genç Ömer Genç) = ayrıca metin ve her şey çok gürültülü.

SST-4350C (FB grubundan biri paylaştı) = en kötüsü, renkler değişiyor ve görüntüler titriyor.

Ayrica Tv'ye Chromecast Google TV 4k baglayarak denedim ama kalitede değişim olmadı.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt