blaki
Süper Üye
- 18 Eyl 2018
- 510
Yıllardır seyahat yaparken kulaklıkla müzik dinlerim. ilk defa başıma ilginç bir olay geldi. Bir iş için yerel bir minibüs ile şehir dışına gidiyordum. Kulaklığı taktım yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık olarak %75 civarında sesle kulak içi kulaklık ile müzik dinliyordum. Minibüste bir kaç kişi vardı. Yaklaşık 20 dakika sonra 2 sıra önümde oturan 45 yaşlarında bir adam. Yanıma gelerek kulaklıkta bir problem mi var paran yoksa para verelim dedi. ileri geri konuşunca neyse dedim sesten rahatsız olduğunu düşünerek rahatsız mı olduğunuz dedim hemde çok diyerek kendi kendine bir şeyler söyledi. Müzik sesi o kadar yüksek değildi. Neyse bende müzik sesini %40 civarına çektim .Minibüsün sesinden müziği zor duyuyordum. Kaldı ki adam 2 sıra önümde oturuyor müziği duymasına imkan yok.Adam inmeye yakın tekrar bana dokunarak bu ne böyle vb şeyler söyleyerek aşağılayıcı cümleler kullanmaya başladı. Bu sefer sinirlendim çünkü ses çok kısıktı. Yanımda oturan adama siz rahatsız oldunuz mu dedim adam bir şey demedi. Adamın rahatsız olmasında bir sıkıntı yok fakat insan gibi konuşmak yerine tanımadığı kişiyle bu şekilde konuşmak kendisine de zarar verebilirdi . Zaten ortada öyle bir durum da yoktu. Toplu taşıma araçlarında çok yüksek sesli müzik dileyenleri biliyoruz fakat bu durum o şekilde değildi . Anladım ki adamın kulaklıkla müzik dinleyenlere karşı bir takıntısı var. Az daha birbirimize giriyorduk. Toplumda değişik değişik insanlar var