Kredi kartı borcunda asgari tutar neye göre belirlenir?

Elweald

Aktif Üye
Puan 28
Çözümler 0
Elweald
Arkadaşlar merhaba Kart bilgilerimde bakiye kısmında -37.679.00 TL yazarken kalan hesap özeti borcunda ise 19.147.00TL yazıyor şimdi ben borcumu öderken hangi tutarın %40 lık kısmını ödeyeceğim ve bu borcum böyle devam ederse gelecek ay ne kadar ödeyeceğim

Hesap özeti ne kadarsa onun üzerinden ödeme yaparsınız. Hesap özeti o ayki harcamaları, bakiye bilgileri ise kredi kartı ile toplam yapılan harcama ve kalan kullanilabilir limiti söyler.

Hesap özeti ne kadarsa onun üzerinden ödeme yaparsınız. Hesap özeti o ayki harcamaları, bakiye bilgileri ise kredi kartı ile toplam yapılan harcama ve kalan kullanilabilir limiti söyler.
anladım hocam teşekkürler

Evet söyledikleriniz doğru ama şöyle de bir durum var ki asgari ödendiğinde bakiye üzerinden akdi faiz işlemeye devam ediyor.

Bende asgari ödendiğinde akdi faizin devam ettiğini biliyorum hatta borçlar bölünsün diye anında kredi kartı veren bankalar arasından tercih yapıp yeni kartımı kullanıma soktum bile

Moderatör tarafında düzenlendi:
19.147 liralık olan kısmın yüzde 40'ını ödeyeceksiniz.
Gelecek ay ise kalan kısım ve o aya ait harcamalarınızın toplamı dönem borcunuz olacak.
O ay da bu tutarın yüzde 40'ını ödersiniz.
En fazla üst üste 3 kez asgari ödeyebilirsiniz.

Geri
Üst Alt