Kötü kokulu çamaşır yıkayan ve gürültülü çalışan makine

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,103
65
Bu olayı bizim hanıma söyledim,yüzüme baktı ,sonra oku bak dedim,okudu ve "alo, bu nasıl olur" dedi sadece.Bizim makine neredeyse 30 yıllık ,"abi nasıl temizliyorsunuz" derseniz ki dediğinizi düşünüyorum, hanım bana "sadece filtreyi çıkartıp temizliyorum "dedi, ki onu da su boşalmazsa yapıyormuş :) ,ben konuya müdahil olmak için yazmadım onu belirteyim,sadece ailecek merak ettik:ok

P Çevrimdışı

Pascall35 

Aktif Üye
3 Haz 2020
194
44
bu kötü koku olayı bızım bır oncekı arıston marka makınada vardı bır suru temızleme ıslemı denedık fayda etmedı en son makınada zaten ekmegını yedı yenı makına aldık kurtulduk😀

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,701
Tamburun içi dolmuş olabilir.
Eski bir yöntemdir ama makinenin tamburunun içine 300gr kadar limon tuzu koyun. Sonraki makineyi en sıcak ve uzun programda bir çalıştırın ve su alırken 1,5 deterjan gözünden 1,5 litre kadar beyaz sirke ekleyin. Programın ortalarında suyun rengine bir bakın. Eğer kirli ise bilin ki tambur ile kazan arası deterjan ve kir artıları ile dolmuştur.
Bu yöntemi hafta sonu deneyeceğim :ok

L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
130
50
Sirke, limon tuzu, makine temizleyicisi falan denedik.
Hortumu lavabon çıkarıdık çok kötü kokuyurdu. Hortumu bir kaba tutup makineyi çalıştırdık. Hortum kokusu gitti. Yıkanan çamaşırlarda az da olsa bir koku var gibi.
Daha fazla ne yapabiliriz?
Teşekkürler.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
793
Ben 30 küsur yıldır özel çamaşır makinesi temizleme deterjanı alıp onunla boş 60 derecede çalıştırırım.
Şimdi ki makinelerde zaten özel program var.
Marc, Domol alırdım şimdide Mintax da alıyorum.
3 ayda bir yaparım.
Yeni makinede uyarı var zaten.

Geri
Üst Alt