Koronavirüs maalesef Türkiye'de de tespit edildi.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Hijyen denen şey Çin de yok ki!
Hindistan bile daha iyi! anlayın artık:kiskis

Her bir illet Çin den gelir

güyya doğruysa Çin de artık bu iş bitti
ama yakında yenisi çıkar
ülen dünyanın ağ..... sıçtılar

Hayvan pazarları tekrar açıldı diyorlar Çin'de. :kiskis

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Coronavirus-Pandemic kanalına bakıyorum şuan;20:00

Türkiye 168 ölü/10827 vaka/162 tedavi edilen

USA/Italy/Spain/Iran ciddi kötü durumda görünüyor ve enterasan dır Çin den ölü sayısı ciddi düşmüş!

bir de şu dikkatimi çekti Güney Kore ile hemen hemen aynı ölü ve vaka sayısına sahibiz
ancak onlarda kurtarılan/geri döndürülen sayısı 5228 iken bizde 162!!
adamların vaka sayısına göre neredeyse yarısı geri döndürülmüş,garip geldi bana yaw

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Umut hocam benim sözlerimin hangi kısmına cevap anlayamadım. Kusura bakma :alala

Bulaşıp atlatana tekrar bulaşma ve kurtulamama riski mevcut hocam onu demek istedim.
Bir de gençlere bulaşmıyor diye bir şey kesinlikle söz konusu değil ben onu anladım.
Yani tam olarak size cevap için atmadım aslında.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hayvan pazarları tekrar açıldı diyorlar Çin'de. :kiskis

acaba kapatıldımı ki!

yaw Çin de her şey hayvanlar v.s dahil sokaklarda satılıyor

seneler önce bir yere gitmiştik Guangzhou da,gittiğimiz mekan da bizim Uygur Türklerinin lokantası
gördüğüm en hijyen yer idi! herifler her gün 2-3 tane keçi kesiyorlar,anınnda pişiriliyor çeşitli et türü
kebab türü yiyecekler hazırlanıyor,kapının önün de 3 tane canlı keçi vardı! bunlar nedir dedim garsona
yarın da bunları keseceğiz demişti,kesilecek hayvanlar önce den getiirlip kapının önüne bağlanıyor
taze taze mis gibi keçiler:hihi

mekan da hijyen "derken" yani tam hijyen idi,ya yersin ya da yemeden kaçarsın mekandan:haha

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
acaba kapatıldımı ki!

yaw Çin de her şey hayvanlar v.s dahil sokaklarda satılıyor

seneler önce bir yere gitmiştik Guangzhou da,gittiğimiz mekan da bizim Uygur Türklerinin lokantası
gördüğüm en hijyen yer idi! herifler her gün 2-3 tane keçi kesiyorlar,anınnda pişiriliyor çeşitli et türü
kebab türü yiyecekler hazırlanıyor,kapının önün de 3 tane canlı keçi vardı! bunlar nedir dedim garsona
yayın da bunları keseceğiz demişti,kesilecek hayvanlar önce den getiirlip kapının önüne bağlanıyor
taze taze mis gibi keçiler:hihi

mekan da hijyen "derken" yani tam hijyen idi,ya yersin ya da yemeden kaçarsın mekandan:haha

Abi ne güzel işte yiyeceğin hayvan kapıda karşılıyor seni. :kop

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Bulaşıp atlatana tekrar bulaşma ve kurtulamama riski mevcut hocam onu demek istedim.
Bir de gençlere bulaşmıyor diye bir şey kesinlikle söz konusu değil ben onu anladım.
Yani tam olarak size cevap için atmadım aslında.
Evet o konuda haklısınız genç yaşlısı yok sadece ölüm oranı gencte çok düşük özellikle başka bir hastalığı yoksa. Şuana kadar bir yayın hariç denk gelmedim yeniden enfeksiyona yakalanana. Onda da immün yetmezlik gibi birşey vardi. Yanlış hatırlamıyorsam. Zaten viral hastalıklarda iyileşme genel olarak ona antikor oluşumuyla gerçekleşir. Antikorun da koruyucu düzeye çıkması için en 3 hafta geçmesi gerekir. Bu durum tabi değişken. İmmün yetmezlik, vücut savunma sisteminde bir problem olursa ister istemez bu süre uzar yada hiç sekillenmez. Şekillenmeyen insanın da hastalığa tekrar yakalanabilir. Yada antikor oluşana kadar virüs tamamen vücuttan atilmadigi için hastalık tablosu tekrar alevlenebilir. Tabi oluşan antikorda ne kadar uzun süre vücutta durur daha kesin bir yayın bulamadım. Cunku virus daha çok yeni. Ama bunun amca oğlu sars da 6 sene sonra antikorların kaybolduğu gostermisler. İnşallah durum bunda daha iyidir.

Son düzenleme:
istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
maske.png

oXyGeN Çevrimdışı

oXyGeN

Aktif Üye
25 May 2018
364
Ben araya şöyle bir iyimser yaklaşım sıkıştırayım. Mutasyonlar bazen mutasyon geçirenin faydasına olacağı gibi bazende zararına olabilir. Sars ın ortadan kaybolma nedenide geçirdiği mutasyonla etkinliğini yitirmesiydi.
Aynı şey covid 19 içinde şekillenebilir. Zaten sars, mers, covid 19 hepsi korona sülalesinden.
Covid 19 'u sars ın daha çok bulaşıp daha az ölüme neden olanı diye nitelendirebiliriz.
inşaAllah covid 19' da geçireceği bir mutasyonla etkinliğini kaybeder ve hiçbirimizin sevdiklerine bir zarar gelmeden ortadan kaybolur bu bela.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Virüs olayına, etkilerine ve sonrasına farklı bir bakış ve çarpıcı uyarılar...
Ülkemizin nerede olduğu ve olması gerektiğine dair fikirler. Galiba bu iş elektronikçilere yeni iş alanları getirecek.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
yaw kim bu adam külliyen sallıyor:hayir
bir cümlesini dinledim notumu verdim;...güyya biz kendimize tarım-gıda olarak yetiyormuşuz..
bunu aslın da CB söylemiş!
ülen çek git sallamacı adam,nerede yetiyoruz o işler 50 sene veya 100 sene önceydi,yavaş yavaş
bittik Tarım da Hayvancılık da,yapmayın ayıptır günahdır sallamayın beyler!
Hani sen AKP lisin biliyorum ama bu kadar da boş ve sallama teoriler sunma hocam,hergün bir demeç
ama hepsi komple teorisi,yaw sen otur dersini iyi çalış da o tenkit ettiğin ülkeleri yakala ve geç!
yok Amarika yok Çin yok İsrail sürekli ona buna mok atma işleri,abi yakalayacaksın geçeceksin ve sen
ezeceksin,bunu da yapamıyorsun ama suçlamak kısmında bol bol sallıyorsun
böyle adamlar o kadar çoğaldıki memleket de,al sana yeni bir "meslek" işte:haha

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
virüsten hayatını kaybedenler için" ecelleri gelmiştir" demelerini bekliyorum akplilerin. derler derler. ilk vakadan itibaren katı bir karantina ile bunun önüne geçilebilirdi. kontrol altına alınabilirdi bence. bu fırsatı kaçırmanın akla mantığa uyan hiç biri yanı yoktur!!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bu virüsler öldürür,işin "fıtratı" budur beyler!
yani doğru tabir bu olur bunlar için!

işi fıtrata havale edersin geçer gidersin:ara
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu virüs ayrıca insanı felaket bozuyor psikolojk olarak!
öldürmese bile ileride çok fena süründürecek haberiniz olsun:hmm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Forum bile değişti!
kimse TV almayı filan düşünemiyor yaw:kiskis

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt