Korona virüs gerçekte ne kadar tehlikeli ?

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
599
41
Youtubeda izlerken böyle bir videoya dek geldim. Adamın korona ile ilgili anlattıkları çok mantıklı geldi. Acaba boşuna mı endişeleniyoruz gibi sorular aklımda dolaşmaya başladı.
Video biraz uzun olsada hepsini izlemeden konu hakkında yorum yapmazsanız sevinirim

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,823
Hastalık sizi öldürmese bile ciğerlerinizde hatta beyninizde kalıcı hasar bırakabiliyor.
Ciğerinde kalıcı hasar kalan insanlar eskisi gibi efor gerektiren işlere bulaşamıyorlar.
Yine de ciddiye alıp almamak size kalmış.
Yani kendinize acımıyorsanız sağlık çalışanlarına acıyın derim.
Hastanede yatıp kalkan onca sağlık çalışanı mevcut.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Hastalık sizi öldürmese bile ciğerlerinizde hatta beyninizde kalıcı hasar bırakabiliyor.
Ciğerinde kalıcı hasar kalan insanlar eskisi gibi efor gerektiren işlere bulaşamıyorlar.
Yine de ciddiye alıp almamak size kalmış.
Yani kendinize acımıyorsanız sağlık çalışanlarına acıyın derim.
Hastanede yatıp kalkan onca sağlık çalışanı mevcut.
Kalıcı kalp hasarını da ekleyelim oraya ömür boyu kalp yetmezliği riski ile yaşayacak bir sürü yeni insan var. Akciğer hasarı zamanla azalabiliyor ama kalp dokusu maalesef çok az iyileşebiliyor. Ve kalbin etkilenme oranı çok yüksek çoğu hastada oluyormuş. Şuan tamamen şansa bağlı genç yada yaşlı, sağlıklı yada kronik hasta olmanız hiçbir şeyi garanti etmiyor o yüzden dikkatli olmak lazım 20-30 yaşında olup sapasağlam haldeyken vefat eden çok insan mevcut.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde artık herkesin çevresinde kesin vardır hasta biri herkese hasta gözüyle bakıp dikkatli davranmak maske ve mesafeden taviz vermemek gerek. Hastanelerde yer de yok hasta olursanız hastanelerde yatacak yer bulamayıp sıkıntı yaşamanız da mümkün.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,823
Kalıcı kalp hasarını da ekleyelim oraya ömür boyu kalp yetmezliği riski ile yaşayacak bir sürü yeni insan var. Akciğer hasarı zamanla azalabiliyor ama kalp dokusu maalesef çok az iyileşebiliyor. Ve kalbin etkilenme oranı çok yüksek çoğu hastada oluyormuş. Şuan tamamen şansa bağlı genç yada yaşlı, sağlıklı yada kronik hasta olmanız hiçbir şeyi garanti etmiyor o yüzden dikkatli olmak lazım 20-30 yaşında olup sapasağlam haldeyken vefat eden çok insan mevcut.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde artık herkesin çevresinde kesin vardır hasta biri herkese hasta gözüyle bakıp dikkatli davranmak maske ve mesafeden taviz vermemek gerek. Hastanelerde yer de yok hasta olursanız hastanelerde yatacak yer bulamayıp sıkıntı yaşamanız da mümkün.

Aynen. Önceleri sadece yaşlılar deniliyordu ama kimi götüreceği gerçekten belli değil.
Tam bir piyango. Sağlıklı genç sporcu insanlar bile kaptı, kimisi ikinci kez yakalandı vs. vs.

Ben şu sıralar daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum.
Dün markete girdim gerçi ama.

Şu sıralar burnum akıyor, muhtemelen alerji veya deniz havası çarpmıştır diye düşünüyorum.
Korona isem de bilgilendiririm. :sirit

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Aynen. Önceleri sadece yaşlılar deniliyordu ama kimi götüreceği gerçekten belli değil.
Tam bir piyango. Sağlıklı genç sporcu insanlar bile kaptı, kimisi ikinci kez yakalandı vs. vs.

Ben şu sıralar daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum.
Dün markete girdim gerçi ama.

Şu sıralar burnum akıyor, muhtemelen alerji veya deniz havası çarpmıştır diye düşünüyorum.
Korona isem de bilgilendiririm. :sirit
Uzun süredir deniz görmedim, havası çarpsa bile pek şikayetlenmem doğrusu. :hihi

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
599
41
Ben sadece içeriğe dikkat çekmek istedim. Adam bilimsel makalelerden konuşuyor komple teorilerini değil. Koronavirüsü yalan ya böyle bişey yok olayından basetmiyorum Elbette dikkat etmek gerekiyor

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
465
37
eve gidince izlemeye çalışacağım. şunu söylemek isterim doğuştan akciğer hastası biri olarak derim ki dikkat edin. yeri geliyor düz yolda bile yürümek işkenceye bile dönüşebiliyor

L Çevrimdışı

lordhaseky 

Aktif Üye
3 Eyl 2020
52
31
Böbrek nakli olup (Bağışıklık sistemi ilaçlarla baskılanan) atlatan da var, 35 yaşında sağlıklı-herhangi bir rahatsızlığı olmayıp vefat eden de.

Geri
Üst Alt