gkhn' Alıntı:
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum klimamda şu an sıfır kart var çok şükür sorunsuz çalışıyor benim öğrenmek istediğim cihaz yeteri kadar güç alamazsa çalışmayı durdurur mu yoksa devam edip akımı fazla mı çeker ve akımı fazla çekerse karta zarar verir mi
Gkhn arkadasim sorunsuz calismasina sevindim klimanizin.
Bazi klimalar yeterli voltaji 200 lerin altina dusurmeyip kendini durduruyor. Nasilki yuksek voltaj zararliysa dusuk voltajda zararli siz sagda solda yok su marka 180 volta kadar calisiyor vs sozlerine kulak asmayiniz. Bunlari diyenler ayni zamanda agizlarindan kacirip dusuk voltaj dahada zararli... sozunude soyluyor.
Yeterli voltaji almazsa calismayabilir klimaniz dedigim onlem alinmissa. Ama anlattiklariniza gore tahmininen dusuk voltajla alakali degil.
Sizin voltaj sorununuzda yok bence. klimaniz ilk etapta belkide cok yuksek voltaja maruz kalmis olabilir 260 lari 270 leri goren kisilerin yorumlarini bile okumustuk.
Aklimda olan piyasada bir cok ufak cihaz var ama ne olcude yuksek voltaji onluyor. Bir cok klimanin icindede 250 volta kadar koruyan varistor oldugu bilgisi aklimda bunu asirmamislarsa kolay kolay bise olmaz en fsxazla 12 volt trafosuna zarar verebilir oldugu bilgisi kendimle alakalu oldugu icin aklimda zihmimi kurcaladikca aklima geliyor. Cunku ben 257 voltlari gordum. Ayrica benim cok pahali soguk zincir ilaclarim var.
Ve burada bir basibosluk var voltaji dusurttum ama bazan cocuk gibi ac kapa yapiyorlar cok affedin kufur dahi ettim bu duruma daha yeni hemde cunku bu tur ani degisimleri hic bir cihazin onleyemeyecegi bilgisi vardi aklimda. Zaten akil mantikta kabul etmez bunu.
Artik bilmiyorum durumunuzusize tutulan rapor nedir daha nrler onerebiliriz kusa sure sonra evde okacagim sizin uyeliginizi oraya yatiriri bu konuyuda tasiriz sizin adinizdan
siz bu arada bu ariza bilgieri iletirseniz voltajdan olmus ama ne olmus kartta sadece varistormu patlamis 12 volt trafosu zarar gormusmu.
Sofben degildir kullandiginiz su isitici buyuk ihtimalle ano su isiticidir 7000 watt cekmez. Oyle olsa trifaze ekektriginiz olmasi lazim ki eskiyse eviniz pnu almak zor artik. Yeniysede kolay kolay bu arizalaron cikmamadi lazim ben hala sorununuzun ayni hattan beslenmesi uzerindeyim
. tamam klimacida degilim elektrikcide degilim ama 6 tane klimamiz var her iki evde ve yemedigim kazik kalmadi anlatabildiysem =)