Sevgili Mert ve Ahmet zaten gerekeni yazmış, ben de bir kaç kelam edeyim.
Klima yer değişikliklerinde en önemli etken eski donanımın yaşı ve durumu. Özellikle bakır borular, 2 yaşından sonraki süreçte sıcak soğuk etkisinden dolayı oldukça sertleşir ve nakiller esnasında büyük dert çıkartır.
Ya bükülürler, ya da kırılırlar. Esneme toleransları kalmadığı için yer değişikliği esnasında yeni duvarlara, yeni kıvrımlara adapte edilemezler bu nedenle genelde ustalar eski bakır boruları kullanmaz, yenisi ile değiştirme yoluna giderler. Alüminyum boru ise hiç sorun yok ver coşkuyu gitsin onlar her şekilde işlem görür.
Gaz ilavesi sormuşsun, mevcut metrajın üzerine eklenecek her 1 metre için ilave gaz elbette şarj edilmeli, bunu belirleyecek olan etken klimanın BTU değeridir. Metre başına 20 gram olanı var, metre başına 80 gram olanı var burada klimadır belirleyici olan.
Ahmetin de Mertin de belirttiği üzere vakum olmazsa olmazımız. hele ki metraj da arttığına göre bu çok daha önem kazanıyor.
Eski mesafe kısa, yeni mesafe uzun olan durumlarda genelde aradaki haberleşme kablosuna ek yaparlar ancak lütfen bunu tercih etmeyin.
Bakır boruyu kaynak yöntemi ile yapmak istiyorsa ustamız elbette, ellerine sağlık deriz ancak elektrik lütfen hangi yöntemle olursa olsun ek olmasın. onu lütfen blok halde yeniletin.Drenaj hortumu için de aynı şey geçerli. Zaten ucuz bir materyal, bir ucunu keski ile yarıp ağzını büzüp diğerinin içine geçirip üzerişne bant saranlar var ki lütfen bunu da yaptırmayın, orta ve uzun vadede sorun yaşarsınız.
Merak ettiğiniz her ne var ise biz atladıysak siz yazın lütfen onu da cevaplarız