klima iç ünite nereye takılmalı

E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
103
37
Herkese iyi akşamlar dilerim. Isıtmada kullanılacak klimanın iç ünitesi konum olarak nereye takılmalıdır, yandaki duvara mı yoksa pencere üstüne mi ? yardımcı olabilirseniz sevinirim.

2aBY9O.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
Merhaba hosgeldınız. 2nolu yere takmanız daha uygun olur.

klımanızın karsısındaki duvarın herzaman uzak olmasın fayda var. kısa mesafelı montajlarda duvara carpan ruzgarın klımaya cabuk gerı donmesı nedınıyle

klımalar dur/kalk seklınde calısır. homojen ısı dagılımı elde edılemez.

E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
103
37
Merhaba hosgeldınız. 2nolu yere takmanız daha uygun olur.

klımanızın karsısındaki duvarın herzaman uzak olmasın fayda var. kısa mesafelı montajlarda duvara carpan ruzgarın klımaya cabuk gerı donmesı nedınıyle

klımalar dur/kalk seklınde calısır. homojen ısı dagılımı elde edılemez.

Hoşbulduk iyi akşamlar :) yanıtınız yardımınız için teşekkür ederim. Her klima servisi yerleşim yeri konusunda kullanıcıya yardımcı olmuyor, çoğu zaman ya kendilerine göre kolay gelen yere kurulum yapmaktalar ya da kullanıcıyla ters duruma düşmekten çekindikleri için sonradan problem çıkmasın diye müşteri nereye isterse seçilen yer uygun değilse bile uyarmayıp müşterinin istediği konuma kurulum gerçekleştirmekteler.

Resimdeki 1 nolu yerde bu yaz beko 31225 12000 btu inverter vardı ancak zorlandığı 3-5 saat saat maksimumda çalışıp kendini geç kıstığı için 14 metrekare odaya taşıttım şimdi yakın zamanda salona yeni bir klima almayı düşünüyorum. Tercihlerim arasında LG standart 18000 btu inverter r410, altus 18000 alk 1820 r32 inverter, demirdöküm a5 18000 inverter bütçeyi 3300 ün üzerine çıkartamadığım için bunlardan birisini tercih etmeyi düşünmekteyim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
Istediginiz yere, kurulmasina engel olacak birsey yoksa. pasa pasa istediğiniz yere kurmak zorunda
Aksi durumda Servis forumunu imzalamazsiniz olur biter.

Lg dual eco suan 3450tl
Gittigidiyor indirimini bekleyin 3300tl civarına
rahatlikla alabilirsiniz.

E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
103
37
Lg S3-W18KL3BA Dual Eco klimayı dün akşam sipariş verdim, önümüzdeki hafta ulaşır montajdan sonra resim ve deneyimleri paylaşacağım

E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
103
37
İyi akşamlar, yarın büyük ihtimal kuruluma gelecekler 2 nolu yere kurulum istediğimde iç ünite ve tavan arası 14 cm boşluk kalmakta bu durum ısıtmada sorun çıkartabilir mi ? Yoksa vazgeçip kurulumu 1 nolu yere mi yaptırmalıyım ? işin içinden çıkamadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sota Sota

E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
103
37
r1PMEN.jpg
qv7MED.jpg
g6m8XR.jpg
9NkoG3.jpg

Ürünü n11'den 3285 tl'ye aldım. İç ve dış ünite birbirine paketli olarak geldi, dış paketi açtığımda dış ünite iç ünitenin üzerine ters olarak konmuştu iç ünite kutusunun üzerinde hafif ezik vardı açtım kontrol ettim çatlak kırık yoktu, montaj bugün yapıldı iç ünitenin alt kısmında ya duvardan kaynaklı ya da kargodaki baskıdan kaynaklı düzelmeyen hafif bir bombe mevcut ama olsun kafaya takılacak birşey değil. Dış ünite inanılmaz sessiz, diğer odadaki beko 31225 in dış ünitesi ısıtmada daha sesli. İç ünite yüksek fanda sesli sayılır ancak çok rahatsız etmemekte, fan hızı olarak doğal rüzgar etkisinde memnunum, sanırım havalar tam soğumadığı için akşam sırasıyla 25,26 derecede çalıştırdım odayı hemen ısıtıp beklemeye geçti 10-15 dakika ısıtıp 10 dakika civarı dış üniteyi kapatıp durdu, bunun üzerine sıcaklığı 27 ye aldığımda durum değişti bir saat içinde 2 defa durdu, 27 derece en yüksek fan hızında 6. kademede klimadan çıkan sıcaklık çok değil ılık gibi ancak 5. kademe veya doğal rüzgar etkisine aldığımda ağız sıcaklığı elle hissedilir derecede yükseldi anlık tüketim 0,8 kw. En yüksek fanda anlık tüketim 0,7 kw, içteki flaplar sağa soğa otomatik olarak salınım yapabiliyor kumandada bu tuş etkin ve cihaz desteklemekte, aynı özellik beko 31225'te mevcut değil, şimdilik ilk izlenimlerim bunlar.

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
E erdem215, hayirli olsun gulegule kullan nasip olur insallah.
Cihazi begenmenize sevindim.
Ses konusunda sirius gore daha basarili bunu daha oncede belirtmistim.
Bu havalarda dur-kalk yapmasi gayet normal
Havalar sogudukca klimanizin calismasi duzene binecektir.

Kullandikca tecrubelerinizi burada paylasmaya devam ederseniz seviniriz.

(Kusara bakmayin mesajiniz gozumden kacmis)

E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
103
37
E erdem215, hayirli olsun gulegule kullan nasip olur insallah.
Cihazi begenmenize sevindim.
Ses konusunda sirius gore daha basarili bunu daha oncede belirtmistim.
Bu havalarda dur-kalk yapmasi gayet normal
Havalar sogudukca klimanizin calismasi duzene binecektir.

Kullandikca tecrubelerinizi burada paylasmaya devam ederseniz seviniriz.

(Kusara bakmayin mesajiniz gozumden kacmis)

Estağfurullah ne demek,
havalar biraz daha soğuyunca günlük kullanım ve tüketimleri daha detaylı aktaracağım, iyi akşamlar dilerim.@Sota,

E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
103
37
Geçen ayın fatura kesim tarihi 13 ekimdi, klimayı 17 ekimde taktırdık ilk birkaç gün aç kapa olarak kullandım. Sonraki günlerde evdeki iki klimada hiç kapatılmadan 23-24 derece aralığında çalıştı, kimi serin akşamlarda bir saatliğine 25-27 yapıp sonra normale getirdik, bugün gelen fatura 277 tl tüketim 464 kw.
18000 btu dual eco gündüzleri güneş çok çıktığında termostat yapıp duruyor ancak akşamları kendini kısarak uzun süre 0,2 kw olarak çalışıyor en sonunda termostat yapmakta ortam soğuyunca devreye girdiğinde 0,8 kw olarak başlayıp kademeli olarak azaltmakta.
Diğer 13 metrekare odada duran 12 lik beko 31225 model r32 inverter klima ise konumu itibariyle dur kalk yaparak çalışmakta devreye girdiğinde çoğu zaman 0,6 ile başlayıp ardından 0,4 e düşüp sonra birden 0,0 olup termostat yapmakta iki klima da 23-24 arası en yüksek fan hızında ayarlı olarak çalışmakta, ikisi de arçelik üretimi olmasına karşın benim gözlemlediğim lg'nin dış ünitesi bekodan daha sessiz gibi geldi.

Sota Sota ,

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
normal faturanız nekadardı.

ekim,kasım,mart,nisan gecıs aylarında fatura cok yukselmez

aralık,ocak.subat donemınde gercek tuketım ortaya cıkacaktır.

Geri
Üst Alt