Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sevgili gençler, arkadaşım murat gecenin 01'inde sms attı,sanırım hala gece kuşu olduğumu düşünüyor ,artık onu yarın arar söylerim "olmadığımı" Bana demiş ki " mr alo, bunu mutlaka izle" ve bir link.Genelde gece telefonun sesini kapatırım ama unutmuşum kapatmayı, ve şiddetli bir sms mesaj sesi ile karı koca uyandık,ilk akla gelen aileden birine bir şey olduğu,ama çok şükür murattan gelmiş,hanım" kalkma sakın, yat" dedi,by alo bu emire uyar mı hiç
Bu grevle alakalı fikrimi; sendikacı oğlu ve 1.5 yılllık iş yeri temsilcisi ve de sendikasından aut'a atılmış iki kişiden biri olarak ,yarın (bugün) mutlaka yazacağım,hepinizi gözlerinizden öpüyorum.
Çok şey yazacaktım ama bizimki türtükledi, ama yine de yazacağım bir şeyler.Sendikacı olarak (uzun uzun yazmıyorum) Disk'in isteklerini okuyunca çok şaşırdım,ne güzel haklar istiyorlar :
Belediyemizin teklifi, 1 Ocak tarihinden itibaren ikramiye dahil aylık en düşük ücret 59 bin TL, en yüksek 76 bin TL seviyesindedir. İki şirketimizin çalışanları için bu teklifimizin yıllık maliyeti 24 milyar liradır. Genel-İş’in talepleri doğrultusunda oluşacak yıllık maliyet ise 32 milyar TL’yi bulmaktadır. Böyle bir maliyetin belediyemizce karşılanması ne yazık ki mümkün değildir.
Genel-İş’in sunduğu taslakta işe 15 gün devam eden işçi için aylık ücretin yüzde 15’i nispetinde ‘işe devam primi’ talep edilmektedir. Ayrıca yıl içinde sağlık raporu almayan işçilere 46 yevmiye tutarında teşvik primi ödenmesi istenmektedir. Çalışanlarımızın normal çalışma saatlerinde işe devam etmeleri için teşvik pirimi talep edilmesi ve hastalanarak istirahat etmeleri gerektiğinde sağlık raporu almamaları için teşvik primi verilmesi belediyemiz ve iştiraklerimizce kabul edilmemiştir ve edilmeyecektir.
Bunların dışında ‘kıdem zammı’, ‘sorumluluk zammı’, ‘iş riski’, ‘koku primi’, ‘saha primi’, ‘aile yardımı’, ‘çocuk yardımı’, ‘yemek yardımı’, ‘ulaşım yardımı’, ‘birleşik sosyal yardım’
53 ayrı kalemde yan/sosyal ödeme talep edilmektedir.
Genel-İş teklifinde haftalık çalışma süresi 40 saate çekilmekte, kanunda 30 gün olan kıdem tazminatı 70 güne çıkarılmakta, evlilik izni 7’den 10 işgününe, doğum yapan işçinin (yasal 16 haftaya ek) izni 3’ten 7 haftaya, eşi doğum yapan işçinin izni 7’den 15 işgününe, çocuğu evlenen işçinin izni 5’ten 10 işgününe, resmî daireler nezdindeki işler için izni 2’den 5 işgününe çıkarılması ve bu şekilde 26 ayrı sebeple ücretli sosyal izin talep edilmektedir.
Belki de ülkemde olması gerekenler bu istekler olmalı ,ama olamıyor maalesef.Aslında teklif edilen ücret bu zamanda iyi bir ücret,oğlumun aldığı 22 bin TL ye göre ise muazzam,hele sosyal yardımlar müthiş,fakat ne yazık ki sendika "istemezük" leri oynuyor.
Şimdi bana kızacaksınız belki biliyorum ama bir de gerçekçi olmak lazım ,sendikalı işçi bir tek İzmirde mi var diye merak edip araştırdım ,evet sadece İzmirde varmış
Ben 2 kez sendikadan şamar yedim maalesef, hele emekli olurken mecburen gittiğim sendika bana "evraklarını ver biz ilgilenelim" dediklerinde adamın yüzüne bakıp sadece gülmüştüm,neyse uzatmıyorum ama bence iş hak aramaktan maalesef çıkmış gibi görünüyor diyorum ve susuyorum