İsrail'in Hastaneyi Vurması...

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
454
34
Sözün bittiği yer.
Bizler görüntüleri izlemekten bile çekinirken, onlar o mahşer yerini yaşıyorlar.
Bizler çocuklarımızın üzerine titrerken, onlar parçalarını topluyorlar... Çok ağır bir imtihan...

Şu olaydan sonra halen Arap devletlerinden kayda değer bir tepki, bir yaptırım gelmezse artık kapatalım dükkanı... Batı tepkisiz Müslümanları gördükçe daha çok azacaktır...
Bir yerde Müslüman sivil ölüyorsa, batı zaten oraya kör-sağır kalıyor. Kınamakla yetiniyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
twitter üzerinde bölgeden yapılan paylaşımları izliyorum. Bir tarafım dehsete kapılıyor diğer yanın öfkeden kuduruyor.

Üzülerek söylüyorum ülkemizin için düştüğü konjektör göz önüne alındığında diploması harici çok seçeneğimiz yok.

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
454
34
twitter üzerinde bölgeden yapılan paylaşımları izliyorum. Bir tarafım dehsete kapılıyor diğer yanın öfkeden kuduruyor.

Üzülerek söylüyorum ülkemizin için düştüğü konjektör göz önüne alındığında diploması harici çok seçeneğimiz yok.
Malesef ... Türkiye de bir yere kadar. Şu saat oldu halen Arap devletlerinden kayda değer bir tepki gelmedi. Sadece yazıklar olsun diyorum. ..

Ama beni en çok üzen bu forumun bu konuda ki duyarsızlığı oldu. En ufak bir olaya bile konu açllıp mesajlar yazılırken, olayın üstünden kaç saat geçmesine rağmen kimse konuşmamış, bununla alakalı konu açılmamış, konu açıldıktan sonra da siz hariç kimseden bir tepki gelmemiş... üzücü.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40
Malesef ... Türkiye de bir yere kadar. Şu saat oldu halen Arap devletlerinden kayda değer bir tepki gelmedi. Sadece yazıklar olsun diyorum. ..

Ama beni en çok üzen bu forumun bu konuda ki duyarsızlığı oldu. En ufak bir olaya bile konu açllıp mesajlar yazılırken, olayın üstünden kaç saat geçmesine rağmen kimse konuşmamış, bununla alakalı konu açılmamış, konu açıldıktan sonra da siz hariç kimseden bir tepki gelmemiş... üzücü.
Şahsım adına konuşayım, ben böyle konularda çok fazla yorum yapmıyorum çünkü duruma herhangi bir katkısı yok. Nerdeyse her akşam dost ortamında bu konuyu arkadaşlar ile konuşup üzülüyoruz zaten. Şu aşamada maddi destek dışında elimizden bir şey gelmez. Hani sokağa çıkıp yürüyüş yapsak bile kimseye faydası olmayacak. Bu siyasi ve diplomatik bir süreç. Biz burda 100 sayfa tartışsak, üzülsek, beddua etsek de bir işe yaramayacak. Herkesin en az kalbinden buğz ettiğine eminim zaten.

Ayrıca şu da hiç aklımdan çıkmıyor;

5:36 - 5:44
''Aslında burası 1980'lerin başına kadar Filistin'li örgütlerden Havetna grubuna aitmiş, onlardan PKK'ya devredilmiş.''

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,162
60

Evet haklısın ancak zaten bu arap devletlerinin bir çogu amerikan uşağı olmuş eski sömürgeliklerinden kurtulamamış durumda korkuyorlar ama bu korkuyu yenecek ve diğer müslüman ülkelerle işbirliği yapacak cesaretleri yok ayrıştırılmışlar aksine birbirlerine karşı tutum ve tavır alıyorlar bakma tr,de birkaç laf,söz ediyor bunlara hepsi bu büyük oyunun bir parçası ama bu ülkenin başında olan zat yahudi yüksek cesaret madalyası almışsa kime hizmet ettiği açıkça belli olmuyormu sizce ülkemize doldurulan bu kadar kaçak yabancı nedir sizce büyük israil projesinin adımları değilmi ve bu çıkan savaş,mı desem senaryo,mu desem bilemiyorum bakın insanları açıktan,açığa yerlerinden ediyorlar bombalıyorlar şehirleri yerlebir ediyor işte buda israilin yayılma politikasının bir parçası amaç hamas değil,ki filistin halkını oradan sürüp kendine yer açma bu işin bir kılıfı sadece görmüyormusunuz biden nasılda israilden yana ve sadece kendiliğinden olan bir patlama diyerek destek veriyor zaten amerika yahudi ve ermeni kökenli bir ülke keza dışişleri bakanının verdiği cevap bunu doğrulamıyormu ben bir yahudi olarak burdayım diyor bu kadar insan ölmüş soykırım olmuş hiç birinin umurunda değil.filistin halkı belki masum ama politika olarak bence değil neden hep bizim olsun azerbaycan için olsun desteklemiyorda gidiyor ermenileri ve rumları destekliyorlar zamanında yani osmanlının o toprakları kaybetmesinin,de sebebi onlar değilmi yaralı askerlerimize ve hastanelere saldırıp öldüren bu arap zihniyeti değilmidir ben elbette,ki bu olayda israili filan savunduğum yok o masum kadınları,çocukları öldürüp soykırımı yapacaksın ki zamanında almanyada hitler bunları boşuna yok etmeye çalışmadı ama gel gör,ki şimdi dünyanın başına dert oldular ve şimdi onlar hitlerin yaptığından kat ve kat fazlasını müslüman ülkelere yapıyorlar ve dünya buna şu anda göz yumuyor maalesef daha fazla yazıp başınızı ağrıtmayayım selam ve sevgilerimle .
392739981_139558785912074_800207824931868838_n.jpg

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
598
45
osmanke osmanke'nin sözlerine katılmakla beraber bu serzenişleri biraz reklam olarak da görmüyor değilim. Bir kimsenin vermediği bir şeyi almasına (can olur, mal olur fark etmez) zaten karşıyım.

Diğer bir taraftan da tarafsızca olaylara bakmak lazım.

KKTC'yi tanımayan bu Filistin değil miydi? Amerika'da Ermeni Soykırımı'na desteğini açıklayan ve ayrıca kendisini de kabul ettiğini açıklayan bu Filistin değil miydi? Thomas Edward Lawrence'ın (nam-ı diğer Arap Lawrence, İngiliz casusu Lawrence) Arapların Osmanlı Askeri'ne yaptıklarına karşın sözüdür "Ben bile bu kadarını beklemiyordum". Her olayda Türkiye'nin karşısına destek vereceksin ondan sonra başın sıkışınca da "Mehmetçik Filistin'e" diyeceksin. Yok öyle bir Dünya. Politik açıdan baktığımızda zerre de umurumda değiller.

İnsani tarafa bakarsak. Üstte yazdığım üzere can alınmasına (insan olur, hayvan olur fark etmez) karşıyım. İsrail, Gazze'deki hastaneyi 17 Ekim'de vurdu. Hamas ise festivaldeki apolitik sivilleri 7 Ekim'de katletti ki orada İsrail vatandaşı olmayan insanlar da vardı. Hastane konusunda insanlık namına serzenişte bulunup bunlar hakkında tek kelime edilmiyorsa kimse alınmasın ama o kişinin samimiyetini sorgusuz sualsiz samimi bulmam. Biraz adil olmak lazım. Hiçbirini desteklemiyorum yine belirteyim. Aksine ikisini de kınıyorum.

Tarihten ders almak gerekir. 100 yıl önce topraklarını satanların sonunu canlı kanlı görürken kendi topraklarımızı satmaya ve satanları desteklemeye devam edersek bizim sonumuz 100 yıl bile sürmez.

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,898
Bu konular çok hassas konulardır. Her ülke, millet kendine göre tarih yazar. Kendine göre haber propaganda yapar. Savaş çok kötü. İnsanların birbirini öldürmesi demektir. Bu dünya hepimizin yeter ki birbirimizi anlayalım. Irkına dinine vb ne varsa saygı duyalım.

O Çevrimdışı

Ozzytaste

Aktif Üye
2 Nis 2023
276
54

Israil askerleri Filistindeki şifa hastanesinde silahlar bulmuş ve bir comando merkezini ifşa ettiğini söylüyor. Eğer gerçek ise bu şerefsizliktir. Hastaneden ateş edip saklanmak!

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Ukrayna’da bebekler ölürken sessiz kalanlar ses edenlere; “Filistinde öldüğünde neden ses etmiyorsunuz” diyordu. Şimdide Ukraynada sessiz kalanlara neden ses çıkarıyorsunuz diye sorulabilir ama her iki soruda ahlaksızca ve insanlık dışıdır!

Filistinli de olsa Ukraynalı da olsa masum sivillerin katledilmesine dünyada sadece yalandan tepkiler koyuluyor. Olan orada olan insanlara oluyor! Ama’sız, fakat’sız her yanlışa tepki koyabilirsek insan olmayı başarabiliriz! İnsan olamazsak ölürüz! Farklı şekillerde ölürüz!

Savaş, Deprem, Virüs, Kaza, İhmal, Cinayet, Terör…vs Sebepler değişecek ama son değişmeyecek!

Bırakın Türkçü, Arapçı, İslamcı şucu bucu olmayı da önce İnsan olalım, gereklerini yapalım! Kendi yapmadığımız bir davranış için başkasını suçlamayı bırakalım! Boş boş eylemler yapıpta ülkedeki insanların ekmekleriyle oynamayalım! En güzel protesto o beğenmediğiniz ülkenin yada o ülkeyi temsil eden markaların karşısına gerçekten yerlisini daha kalitelisini koyabilmekten geçer! Onu yeme bunu içme şunu giyme! Hayırlı işler size.

Geri
Üst Alt