Isı pompasi vs elektirikli kombi hangisi daha verimli daha tasarruflu

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
131
23
Merhabalar ısı pompaları su aralar çok gündem de cok verimli cok tasarruflu deniyor merak ettim fiyatlarına baktım orta hallisi 120 bin tl ayni güçteki elektirikli kombiler 30 bin tl civarında arada 90 bin tl fark var bu farkı ısı pompasi tasarruflu ne kadar sürede kapatacak 90 bin tl benim minimum 3 4 senelik elektirik faturam ki şöyle bir şansım da var elektirikli kombi aldıktan sonra elimde kalan 90 bin tl ile ges sistemi de kurabilirim en kötü sadece elektirikli kombi ye yetse elektirikli kombinin tüketimi 0 olacak bu durum da ısı pompasi cok mantıksız geliyor gözüme siz ne düşünüyorsunuz

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,755
Üretilen enerjinin Tüketilen enerjiye bölümüyle edilen değere cop-eer denir.

Bu değer rezistans için 1'dir. Klima, Isı pompaları gibi sistemlerde ürünün kalitesine göre 3'den başlar 8-9 kadar çıkar.

Biraz daha açmak gerekirse 1 birim tüketilen elektriğe karşılık ortalama 5 birim ısı enerjisi üretmesidir.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
884
51

Bu değer rezistans için 1'dir. Klima, Isı pompaları gibi sistemlerde ürünün kalitesine göre 3'den başlar 8-9 kadar çıkar.

Biraz daha açmak gerekirse 1 birim tüketilen elektriğe karşılık ortalama 5 birim ısı enerjisi üretmesidir.
Eer'de var daaa;
Scop 9 gören klima çıktığı an benim kombi emekli demektir. :kiskis

Bu arada bir iklimlendirmecinin ağzından:
Klima ile ısıtmak kombiye göre her zaman avantajlıdır. Kombi gazı yakacak (sizin senaryoda elektrik) suyu ısıtacak, su radyatörleri, radyatörler havayı, hava da konveksiyon akımları ile ısı enerjisini size taşıyacak. Bu hemen olmaz, olana kadar da (yani ben ısınana kadar) hem gaz, hem elektrik harcar. Klimada ise neredeyse anında sıcaklığı hissedersiniz. Çünkü konveksiyon akımı ıvırı kıvırı dinlemez, kendi üfler. her zaman daha verimlidir.

Ama ısı pompasını kombi mantığı ile çalıştırmak bir türlü kafama yatmamıştır. Gerçi gaz kullanıldığında verimlilik nedir, elektrik (rezistans) kullanıldığında ya da ısı pompası kullanıldığında nedir, "Oh beee, ısındık" dediğimizde her üçü cüzdndan ne kadar Atatürk götürür, bunun hesabını ince ince yapmak gerek.

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
131
23
Eer'de var daaa;
Scop 9 gören klima çıktığı an benim kombi emekli demektir. :kiskis

Bu arada bir iklimlendirmecinin ağzından:
Klima ile ısıtmak kombiye göre her zaman avantajlıdır. Kombi gazı yakacak (sizin senaryoda elektrik) suyu ısıtacak, su radyatörleri, radyatörler havayı, hava da konveksiyon akımları ile ısı enerjisini size taşıyacak. Bu hemen olmaz, olana kadar da (yani ben ısınana kadar) hem gaz, hem elektrik harcar. Klimada ise neredeyse anında sıcaklığı hissedersiniz. Çünkü konveksiyon akımı ıvırı kıvırı dinlemez, kendi üfler. her zaman daha verimlidir.

Ama ısı pompasını kombi mantığı ile çalıştırmak bir türlü kafama yatmamıştır. Gerçi gaz kullanıldığında verimlilik nedir, elektrik (rezistans) kullanıldığında ya da ısı pompası kullanıldığında nedir, "Oh beee, ısındık" dediğimizde her üçü cüzdndan ne kadar Atatürk götürür, bunun hesabını ince ince yapmak gerek.
Klima ile ısıtmak aşırı konforsuz inanılmaz bir kokusu var gaz akış sesi isitmada x2 x3 oluyor elimden gelse sogutma da petekleri kullanıcam ben fan seside sinir ediyor gece uyurken fan hızı 2 de yatıyorum bazen o bile uyuz ediyor 1 de de faydası olmadığından mecbur katlanıyorum klimalar ile ısınmayı anca şöyle kullanirim gündüz evde yokken calisir evi sıcak tutarlar ben evdeyken kombi devreye girer bunu akilli ev sistemine entegre ederim ama ev full ges ile besleniyor olması gerek 2 3 seneye ges sistemlerinin ciddi düşeceğini düşünüyorum aylik rlektirik faturası maliyetine gelecekler bence şuanda bile çok uygunlar 100 150 bin liralık paket ortalama bir eve minimum 10 sene yeter

En ucuzunu alacağım icin 3 yada 4 dür o en ucuzu da pahali o cok önemli degil aradaki fiyat farkına ges alacağım icin güneş oldukça hatta lityum akü ile güneş olmadığı zaman da 0 tuketim ile günlük 10kw ısı üretebilir hale getirebilirim

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,755
Klima ile ısıtmak aşırı konforsuz inanılmaz bir kokusu var gaz akış sesi isitmada x2 x3 oluyor elimden gelse sogutma da petekleri kullanıcam ben fan seside sinir ediyor gece uyurken fan hızı 2 de yatıyorum bazen o bile uyuz ediyor 1 de de faydası olmadığından mecbur katlanıyorum klimalar ile ısınmayı anca şöyle kullanirim gündüz evde yokken calisir evi sıcak tutarlar ben evdeyken kombi devreye girer bunu akilli ev sistemine entegre ederim ama ev full ges ile besleniyor olması gerek 2 3 seneye ges sistemlerinin ciddi düşeceğini düşünüyorum aylik rlektirik faturası maliyetine gelecekler bence şuanda bile çok uygunlar 100 150 bin liralık paket ortalama bir eve minimum 10 sene yeter

En ucuzunu alacağım icin 3 yada 4 dür o en ucuzu da pahali o cok önemli degil aradaki fiyat farkına ges alacağım icin güneş oldukça hatta lityum akü ile güneş olmadığı zaman da 0 tuketim ile günlük 10kw ısı üretebilir hale getirebilirim
solar sistem kurabilirsiniz ısı pompası daha mantıklı olur.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
884
51
600wp 10-14 panel atıp tüm tüketimi gündüz alıp akşam şebekeden beslenebilir.
Bir süredir onu düşünüyorum zaten. Off grid takılayım...
Tek çözemediğim nokta, kışın gece ısınma işi.
Böyle bir işe girişirsem, ısınmayı da buna yüklemek istiyorum.
Bilmiyorum... Kafamda zibilyon tane deli soru, çatlak porüfüsür projesi. :alala :deli

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,755
Bir süredir onu düşünüyorum zaten. Off grid takılayım...
Tek çözemediğim nokta, kışın gece ısınma işi.
Böyle bir işe girişirsem, ısınmayı da buna yüklemek istiyorum.
Bilmiyorum... Kafamda zibilyon tane deli soru, çatlak porüfüsür projesi. :alala :deli
on grid sistem kurarsan borçlu çıkabilirsin. :kiskis
Depolama maliyeti düşürmek istiyorsan çıkma kuru aküler var. Uzun süre sorunsuz şekilde 10 adet kullandım.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
884
51
Depolama maliyeti düşürmek istiyorsan çıkma kuru aküler var. Uzun süre sorunsuz şekilde 10 adet kullandım.

Yani 2 kuruşa aldığını 2 liraya satıyor. Zaten on grid kurmam. Sırtımdan eşşek yükü ile para kazanacak, resmen sömürecek beni.
Oooldu, gözlerim doldu.

Elektriğini çatıdan, suyunu çakma tulumba ve bahçesindeki sarnıçlardan alan über off grid bi müstakildir istediğim ama bu yaştan sonra kim uğraşacak.
Hatta bi ara 1 kişinin yıllık tüm gıda ihtiyacını karşılamak için gereken toprak miktarını araştırıp kendimi WHO istatistiklerini tararken yakalamıştım ama oraya bulaşırsam konu sahibi ıslak kızılcık zopasıyla dalar, hakkıdır da. :sirit

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,755
Yani 2 kuruşa aldığını 2 liraya satıyor. Zaten on grid kurmam. Sırtımdan eşşek yükü ile para kazanacak, resmen sömürecek beni.
Oooldu, gözlerim doldu.

Elektriğini çatıdan, suyunu çakma tulumba ve bahçesindeki sarnıçlardan alan über off grid bi müstakildir istediğim ama bu yaştan sonra kim uğraşacak.
Hatta bi ara 1 kişinin yıllık tüm gıda ihtiyacını karşılamak için gereken toprak miktarını araştırıp kendimi WHO istatistiklerini tararken yakalamıştım ama oraya bulaşırsam konu sahibi ıslak kızılcık zopasıyla dalar, hakkıdır da. :sirit
yeni konu aç oradan yürüyelim :kiskis

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
131
23

Lityum batarya varken eski tip akü baya saçma kaliyor şuan lityum akülerin ömrü 10 sene falan 44 bin e 5kw kapasiteli lityum batarya alınabiliyor elektirikli arabalar yaygınlaştıkça kaza yapan arabalar dan çıkarılan pillerle piyasa inanılmaz kaliteli batarya çöplüğüne dönecek sebeke elektirigi de 3 5 seneye inanılmaz zamlanacak ges yaptırmayan enayi gibi olacak bence bide yazın sürekli kesilen elektirikler var benim hazırlık da ona ben hala elektirikli kombi daha mantıklı düşüncesindeyim 120 130 bin ısı pompasina vereceğime 30 bin e elektirikli kombi alir 100 bin e de 20 tane 600w panel alırım 12kw saat günde 84kw elektirik üretirim

Geri
Üst Alt