İş yerlerinde Mesai Saatleri

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Arkadaşlar Merabalar Sizlere bir kaç sorum olacaktı forumda belki yüzden fazla üye var hepimiz Gelirimizi Ya İŞÇİ olarak yada iş yeri sahibi Olarak Gelir Getirmekteyiz
Sorum Öncelikle İş Verenlere

Resmi Bir kurumunuz Var Devlete Bağlı Bir Nevi Devlet Diyorki Mesai Saatleriniz Sabah 09:00 da Açacaksın Saat 17:30 Kapatacaksın Diye Karar çıkarıyor Ama siz Kendi kafanıza göre diyorsunuzki Hergün saat 08 de Açılacak temizlik paspas çay faslı yapılacak Bunu yapma sebebiniz Nedir Çok merak ediyorum Kaç tane işletmeci tanıyorum mesai saati diyelimki saat 8 de başlıyor elemanlarını 7 de getirtiyor dükkana akşamda geç çıkarttıyor neden böyle bişey yapıyorsunuz Neden insanları erken getirtip Daha fazla çalıştırıyorsunuz? Neden Yasalara uymuyorsunuz?

İşçiler:Sizlerde böyle bir durum varmı ? İşveren efendiniz Devlete karşı geliyormu ? sizleri erken getirtiyormu? Bu tabiki sektörden sektöre değişir Örnek vereyim marketçileri sabahın 6 sında ayakta görmek şaşırtmaz niye ekmekçi gelecek Manav gelecek kasap gelecek normal mal gelecek ama ya devlete bağlı bir kurum devlet diyorki şunu satmıycaksın bunu yapmıycaksın ama illede buna karşı gelen patronlarınız varmı?

NOT:iyi kötü farkmez saygı çerçevesini aşmadıkça fikrini almak istiyorum sizlerin.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
bizde öyle bir şey yok tam tersi çaycı bizden sonra geliyor bu yüzden kendi çayımızı kendimiz demliyoruz oda da :)(en sinir olduğum mesai başladıktan sonra yerleri silicem dışarı çıkın demesi )

Normal mesai 8.30 akşam 17.30 ancak yerleşke büyük olunca servis güzargahlarına yetişmek adına 17.15 gibi falan çıkıyoruz.

Bizde hizmetin aksamaması ön plandadır, giriş çıkış saatlerine baskı yapılmıyor.Tabi 17.29 da telefon gelip otobüsten inip işe dönmeler , firmalar bakım için geldiklerinde sabahlamalar da oluyor.

En çok şikayet edilen 2 konu var özel arabasıyla gelenlerin çbazen mesaiye gecikmesi , arabası olmayanlarında hastane servisi ile erken çıkması .

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Ben de kamuda çalışıyorum. Mesaimiz 8:30 17:30 arası. Çaycı, temizlikçi vb hizmet alımı personelinin kimisi 1 saat önce, kimisi daha da erken gelir işe. Saati dolan çıkar gider. Saat 16:30 sonrası çay bulunmaz, bir şey istenmez mesela.

Günde 8 saat çalışırlar, nadiren mesai olur, o halde de mesaisi eksiksiz ödenir.

Diyeceğim o ki, kamu olmasından değil de yönetimin başka bir türlü olmasından kaynaklı o iş. Zihniyet meselesi yani.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Ben de kamuda çalışıyorum. Mesaimiz 8:30 17:30 arası. Çaycı, temizlikçi vb hizmet alımı personelinin kimisi 1 saat önce, kimisi daha da erken gelir işe. Saati dolan çıkar gider. Saat 16:30 sonrası çay bulunmaz, bir şey istenmez mesela.

Günde 8 saat çalışırlar, nadiren mesai olur, o halde de mesaisi eksiksiz ödenir.

Diyeceğim o ki, kamu olmasından değil de yönetimin başka bir türlü olmasından kaynaklı o iş. Zihniyet meselesi yani.
katılıyorum misal bizim hatamız açığımız hep gözetilir ama onlara bir şey denmez :9

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531

Kesinlikle çok doğru.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sana tavsiyem borcu bitir yeni işveren bul kendine. :hihi
Damarıma basmasını ve güzel bir tazminat almayı hedefliyorum.

katılıyorum misal bizim hatamız açığımız hep gözetilir ama onlara bir şey denmez :9
Aynen böyle maalesef.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Kesinlikle çok doğru.

Damarıma basmasını ve güzel bir tazminat almayı hedefliyorum.

Aynen böyle maalesef.
Damarına basmasını bekleme , git bir avukata ver mahkemeye , fazla çalıştırmaktan ve gereksiz iş yaptırmaktan her türlü tazminatını alırsın. Hee gel gelelim mahkeme de bunu ispatlaman gerekecek tabi , 1 veya 2 tanığın felan olsa yeter , illa çalıştığın yerden olması gerekmiyor , komşu esnaflardan olabilir , seni o saatler de iş yerinde gören birileri olabilir.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Damarına basmasını bekleme , git bir avukata ver mahkemeye , fazla çalıştırmaktan ve gereksiz iş yaptırmaktan her türlü tazminatını alırsın. Hee gel gelelim mahkeme de bunu ispatlaman gerekecek tabi , 1 veya 2 tanığın felan olsa yeter , illa çalıştığın yerden olması gerekmiyor , komşu esnaflardan olabilir , seni o saatler de iş yerinde gören birileri olabilir.

merhaba,

bu mevzular daha önce de konuşulmuştu, arkadaşın işiyle alakalı sorunları olduğunu tüm forum biliyor. burada takip edeceği iki yol var;

1. şükredip işine devam edecek.
2. halinden memnun değilse mahkeme yoluna başvurup tazminatını talep edecek ve başka bir iş arayacak.

ne yazık ki ülkemizde bir çok işletme mesai saatlerine ve görev dağılımına dikkat etmiyor.. işveren ülkede ki işsizliğin durumunu bildiği için ve senin yerine çalışacak adam dolu sokaklar şeklindeki düşüncesiyle abanıyor da abanıyor çalışana maalesef.

hakkında hayırlısı olsun

E Çevrimdışı

Ertanpel 

Aktif Üye
9 Nis 2019
394
Ufak işletmelerin sorunları bunlar haksız ama normal heleki sonradan görme bi patron sa kendini lord sanar keyfi isler cikartir boyle

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
Ben kamudan emekliyim,çalıştığım iş yerinde önceleri memur ve işçi çalışıyordu.Sonradan bazı bölümlerdeki işleri özel sektörden hizmet alımı şeklinde düzenlediler.Hem memurlarla ilgili,hem işçilerle ilgili,hem de özel sektörle ilgili bölümlerde çalıştım.Kamuda işe başlama ve paydos saatleri,kimin hangi işi yapacağı kanun ve yönetmelikle belirlenir,genelde buna uyulur.Tabii istisnalar hariç.Özel sektörde ise genellikle işverenin takdirine kalmıştır,ister erken işe başlatır,ister geç paydos eder,çalışanı yapacağı işin dışında başka işlerde de çalıştırır.Doğru düzgün kontrol,denetim yapılmaz,sadece kağıt üstünde vardır,uygulamada pek olmaz.Çalışan işçi biraz sesini yükseltip hak arasa,hemen yarın gelme derler.Ben bunları birebir yaşayıp gördüm.Maalesef ülkemizin acı gerçekleri bunlar.

Geri
Üst Alt