İrritabl bağırsak sendromu (İBS)

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Öncelikle sağlık ve yaşam bölümü, forum için faydalı olacağına inandığım için talepte bulunmuştum. Ki sağolsun yönetici bu konuya el attı...?

Evet, bir buçuk yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Farklı bir diğer meşhur forumda bu konuyla ilgili bu hastalıkla cebelleşen kişilerle az çok bilgi alışverişinde bulundum. İnşaallah bu forumda bu hastalıkla uğraşan yoktur. Çünkü kronik olan bir hastalık olduğu için tıbbi ve bitkisel tedavisi çoğu zaman deneme yanılma yöntemi ile mümkün oluyor. Ve en önemlisi öldürmüyor süründürüyor. İnsa hayatını ve özel yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Yani hastalığınız eğer kişiye göre değişir tabi ki fakat ishal guruldama ağrı gaz gibi şikâyetler mevcut... Kimisi ishal sorunundan dolayı uzak seyahat yapamaz. Kimisi guruldama yüzünden ortamda bulunamaz. Kimisi ağrıdan dolayı yüz metre ilerleyemez ve psikoloji olarak da etkilenmiştir.
Ki birde bu hastalık teşhisi konulana kadar tahliller, röntgenler, tomografiler, kolonoskopi, endoskopi bir çok evreden geçersiniz. Fakat bu hastalığın başlıca sebebi psikolojik olduğu yönünde.. Bununla birlikte kullanmadığınız psikolojik ilaç da kalmaz....

Bu hastalıkla ilgili bir sorun yaşayanız oldu mu?

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Geçmiş olsun . İlk defa duyuyorum bu hastalığı . Bağırsak için ikinci beyin deniliyor . Bağırsakta çıkan hastalıkların malesef tedavisi zor oluyor . Bende de 4 yıldır egzema var . Bu da bağırsaktan kaynaklanıyor . Araştırmadığım yer kullanmadığım krem kalmadı . Kortizonlu kremler ve ilaçlar verdiler . İlk başlarda tedavi için sanıyordum fakat daha sonra tecrübe edince bunlar sadece egzemayı hafifletmek içinmiş . Çok küçük bir bölgede var ama hiçbir şekilde tedavi edilemiyor çünkü neden olduğunu bilmiyorlar.Hastalığınızın Belirli bir tedavisi yoksa , tedavi dışında hafifletmesi için verilen hafifletici ilaçları yıllarca boşuna kullanıp vucüdunuzu mahfetmeyin. Ben gene de her hastalığın çaresi olduğunu düşünüyorum sadece henüz bulunamadı.

Karbonatlı suya bakmanızı tavsiye ederim

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Geçmiş olsun . İlk defa duyuyorum bu hastalığı . Bağırsak için ikinci beyin deniliyor . Bağırsakta çıkan hastalıkların malesef tedavisi zor oluyor . Bende de 4 yıldır egzema var . Bu da bağırsaktan kaynaklanıyor . Araştırmadığım yer kullanmadığım krem kalmadı . Kortizonlu kremler ve ilaçlar verdiler . İlk başlarda tedavi için sanıyordum fakat daha sonra tecrübe edince bunlar sadece egzemayı hafifletmek içinmiş . Çok küçük bir bölgede var ama hiçbir şekilde tedavi edilemiyor çünkü neden olduğunu bilmiyorlar.Hastalığınızın Belirli bir tedavisi yoksa , tedavi dışında hafifletmesi için verilen hafifletici ilaçları yıllarca boşuna kullanıp vucüdunuzu mahfetmeyin. Ben gene de her hastalığın çaresi olduğunu düşünüyorum sadece henüz bulunamadı.

Karbonatlı suya bakmanızı tavsiye ederim

Bağırsak kaynaklı ise tüketim alışkanlıklarınızı değiştirmeyi deneyin derim.
Tükettiğiniz gıdaları değiştirirseniz belki durum değişir. :bilmiyom

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Onu da denedim . Karbonhidrat tüketimini ve gluten tüketimini azalttım. İlk başlarda düzeliyor gibi oluyor fakat daha sonra tekrar ortaya çıkıyor . Mesela 3 ay hiç birşey yok fakat sonrasında 1 yıl boyunca hep var . Sonra bir bakıyorsunuz .1 ay gene yok . Buna çok paralar harcayan kişileri de tanıyorum fakat sonrası hüsran İlaç yerine nemlendirici ile idare ediyorum.

M Çevrimdışı

mai22

Aktif Üye
27 Tem 2019
55
34
geçmiş olsun. Şifa bulursunuz umarım en kısa zamanda İnşallah.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Öncelikle herkese, hayırlı acil şifalar versin Rabbim diyorum. Sağlık gibisi yok şu fani dünyada.

Belgeselde izlemiştim, anne benzer sağlık sorunları yaşıyordu ve bağırsaklarına kızından alınan bakteriler enjekte edilerek bu sorundan kurtulmuştu. Fakat ilerleyen zamanlarda fit vücüda sahip anne, kızı gibi kilolu bünyeye sahip olmuştu.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
769
Ben bu hastalığı 21 yıldır çekiyorum.
Geçeceğine ilerledi "crohn" oldu.
21 yıl önce kimse ne olduğumu anlamadı apandist diye ameliyat ettiler, değilmişim.
Araştırmaya devam ettiler pankreas kanseri dediler.
Kolon kanseri diye diye 9 yıl sonra ıbs olduğumu söylediler.
Z ile başlayan bir ilaç verdiler. Tedavi etmez ama rahatlatır kullan dediler. Kullanmadım.
1 yıl sonra kullanaınlar kalp krizi geçirip terk-i diyar eyleyince ilacı toplattılar.
Kısacası hâlâ çekiyorum.
Bütün yaşamınız rezil oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Doktorlar yeme alışkanlıklarınızı değiştirin diyorlar.
1 - günde 6 defa azar azar yemek yiyin.
2 - baharat, acı sütlü ürünlerden uzak durun.
3 - diyetisyenin mutlaka dediklerini yapın.
Bir nebze hayat çekibilir oluyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,464
TKartaL tkartal gecmıs olsun hocam.

Emmı oglum kalın bagırsakla ılgılı problemler yasıyor. yasadıkları asagı yukarı tahmın edebılıyorum Mevlam acıl sıfalar versın.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Şu dünyadaki bütün sorunlar bir yana.
Sağlık sorunları diğer yana.

Rabbim (Rabbım) Kimseye hastalık acısı derdi çektirmesin.

Kimse dile getirmese de herkesin mutlaka kendince çektiği sağlık sorunları vardır.

Büyük geçmiş olsun dileklerimle, Potansiyel bir hasta olarak (Doktora gitmemek gibi kötü bir alışkanlığım olmakla birlikte yaşadığım bir sorun olmasa da aslında ben de mutlak vardır bazı hastalıklar diye düşünüyorum) Bu konuyu yakından takip edeceğim.

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Ben bu hastalığı 21 yıldır çekiyorum.
Geçeceğine ilerledi "crohn" oldu.
21 yıl önce kimse ne olduğumu anlamadı apandist diye ameliyat ettiler, değilmişim.
Araştırmaya devam ettiler pankreas kanseri dediler.
Kolon kanseri diye diye 9 yıl sonra ıbs olduğumu söylediler.
Z ile başlayan bir ilaç verdiler. Tedavi etmez ama rahatlatır kullan dediler. Kullanmadım.
1 yıl sonra kullanaınlar kalp krizi geçirip terk-i diyar eyleyince ilacı toplattılar.
Kısacası hâlâ çekiyorum.
Bütün yaşamınız rezil oluyor.

Doktorlar yeme alışkanlıklarınızı değiştirin diyorlar.
1 - günde 6 defa azar azar yemek yiyin.
2 - baharat, acı sütlü ürünlerden uzak durun.
3 - diyetisyenin mutlaka dediklerini yapın.
Bir nebze hayat çekibilir oluyor.
Evet bütün yaşamınız rezil oluyor.
Ben bir dönem bademcikler için bir çok kez antibiyotik kullandım.
Bir dönem aşırı stresli günler yaşadım.
Bir dönem aşırı dengesiz beslendim.
Ve tansiyon (hiper) ilaçları kullandım.
Bunlar birikimim oldu diye düşünüyorum. İshal kabız sıkıntım yok fakat karnımın sağ alt taraf ağrısı beni mahvediyor.. Gastroenteroloji tanısı ibs...

TKartaL tkartal gecmıs olsun hocam.

Emmı oglum kalın bagırsakla ılgılı problemler yasıyor. yasadıkları asagı yukarı tahmın edebılıyorum Mevlam acıl sıfalar versın.
Teşekkür ederim @sota kardeşim. Amin inşallah..Zor hakkaten..

Şu dünyadaki bütün sorunlar bir yana.
Sağlık sorunları diğer yana.

Rabbim (Rabbım) Kimseye hastalık acısı derdi çektirmesin.

Kimse dile getirmese de herkesin mutlaka kendince çektiği sağlık sorunları vardır.

Büyük geçmiş olsun dileklerimle, Potansiyel bir hasta olarak (Doktora gitmemek gibi kötü bir alışkanlığım olmakla birlikte yaşadığım bir sorun olmasa da aslında ben de mutlak vardır bazı hastalıklar diye düşünüyorum) Bu konuyu yakından takip edeceğim.
Evet sağlıktan öte yok. İnsa başına gelmeden bilmiyor. Birde gelde anlat durumu var. Mutlaka doktora gidiniz..Erken teşhis her zaman önemli ?

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Öncelikle herkese, hayırlı acil şifalar versin Rabbim diyorum. Sağlık gibisi yok şu fani dünyada.

Belgeselde izlemiştim, anne benzer sağlık sorunları yaşıyordu ve bağırsaklarına kızından alınan bakteriler enjekte edilerek bu sorundan kurtulmuştu. Fakat ilerleyen zamanlarda fit vücüda sahip anne, kızı gibi kilolu bünyeye sahip olmuştu.

En son bildiğim kadarıyla bağırsaktan diğer bağırsağa dışkı nakli yapılıyordu tedavi için . Tıp gittikçe ilerliyor . Allah'tan ümit kesilmez

E Çevrimdışı

em1r. 

Aktif Üye
25 May 2018
184
49
Hastalığın başlıca kaynağı strestir.sindirim sistemi bağırsaklar vs.kitlenir.ilaç lar nafile aynı şeyleri yaşadım.yapman gereken spor.yürüyüş olabilir koşu yada fitness.kafayı dağıtın.

M Çevrimdışı

mai22

Aktif Üye
27 Tem 2019
55
34
Sağlık'dan öte birşey yok..
Allah acil şifalar versin herkese..

sidar2000 Çevrimdışı

sidar2000 

Aktif Üye
3 Ocak 2019
311
38
Çok geçmiş olsun. İnsan yaşamı ve bağırsak sistemi maalesef ki stres ve yaşam zorluğu yüzünden hastalanıyor. Cevresel ve genetik dışında olan stres denen şey insan sağlığını bozuyor. Benimde stres yüzünden hep gaz oluşumu oluyor. Maalesef ki Türkiye'de yaşıyoruz. Keşke maalesef demesem. Ülkemiz güzel ama ülkenin kaynaklarından yaşamımızı iyi yönde ilerletecek birşey yok.Öz kaynaklarımızı nüfusun %1 inin elinde.

Geri
Üst Alt