İp Kamera Kullanımı

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,691
Hane içerisinde değişen şartlar nedeniyle ip kamera kurmam şart oldu. İp kullanım tecrübem olmadığı için bu konuda deneyim sahibi arkadaşlar bir kaç sorun olacak.

İp kamerayı güvenlik kaygısı nedeniyle lokal ağda kullanmak istiyorum. VPNserver kullanarak uzaktan local ağa giriş yapıp internet çıkışı olmayan bu cihazdan izleme yapabilir miyim.?
İp kameralar genellikle uygulama üzerinden (internet erişimi) izleniyor ben bunu localden yapmak istiyorum.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
802
50
Oooo, rizörving, yerimizi alalım.
Hiç bilmediğim ama yakın zamanda gereksinim duyacağım bir dert.
Size de kolaylıklar.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,103
65
Kesin olmaz demeyeyim ama olmaz lokal ağda , ama sisteme VİRTUALBOX gibi bir ne derler sistem diyeyim kurarsan ve ona da android x86 yüklersen ve de o android'e de apk yüklersen neden olmasın :)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,691
Aklıma şöyle bir senaryo geldi. Kamera ayarlarından izin verilen ip adresine vpnserver ip adresini verirsem sorunum çözülür diye düşündüm. Hemen işe koyulup belirli markaların kullanım kılavuzlarını indirdim tahminiz de edeceğiz üzere sonuç hüsran ip filtreme özelliği bu aletlere konulmamış (tplink, xiaomi)

Sonra Aklıma mikrotik kullandığım geldi :kiskis
Kendi kuralımı kendim yazabilirim :tara
Sadece 1 ip izin veren kuralı oluşturdum sırada ip kameranın siparişi vermek kaldı.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,691
2 adet tp-link tapo c212 aldım. C212 modelinde ethernet+wifi özelliği bulunmakta.

Screenshot_20250206_230340_Hepsiburada.jpg

Deimos Çevrimiçi

Deimos

VIP
6 Nis 2018
899
Bu konu niye gözümden kaçmış, konuyu yeni gördüm. IP kameraları VPN ile halledebilirdin.
Güzel cihaz almışsın, yarın ararım seni. 2 tane C212 kullanıyorum, bir tane C210. 5 tanede Hikvision IP kamera.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,691
Bu konu niye gözümden kaçmış, konuyu yeni gördüm. IP kameraları VPN ile halledebilirdin.
Güzel cihaz almışsın, yarın ararım seni. 2 tane C212 kullanıyorum, bir tane C210. 5 tanede Hikvision IP kamera.
VPN + firewall kullanıp güvenliği artırmak ıstiyorum.
Cihazlar kargoya verilmiş beğenirsem 1 tane daha almak istiyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,691
durum güncellemesi yapalım. Arkadaşlar ip-bakıcı kameraları oldukça basit ayar menüsüne sahip o yüzden güvenlik konusunda firmaya güvenmek zorundasınız.
Fakat ben işi şansa bırakmadım. Mikrotik routerboard kullandığım için küçük kural kümesi yazdım.

İp kameraları diş internete kapattım sadece localden erişim açık, raspberry pi5 pivpn yazılımını kurup openvpn yapılardım. Sonuç :tara
telefonda mobil veri+openvpn açıkken evdeki kameraya uzaktan erişim var. openvpn kapatıldığında kameraya erişim yok.

Benzer kurulum yapmak isteyen olursa mikrotik kural kümesini verebilirim.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,103
65
durum güncellemesi yapalım. Arkadaşlar ip-bakıcı kameraları oldukça basit ayar menüsüne sahip o yüzden güvenlik konusunda firmaya güvenmek zorundasınız.
Fakat ben işi şansa bırakmadım. Mikrotik routerboard kullandığım için küçük kural kümesi yazdım.

İp kameraları diş internete kapattım sadece localden erişim açık, raspberry pi5 pivpn yazılımını kurup openvpn yapılardım. Sonuç :tara
telefonda mobil veri+openvpn açıkken evdeki kameraya uzaktan erişim var. openvpn kapatıldığında kameraya erişim yok.

Benzer kurulum yapmak isteyen olursa mikrotik kural kümesini verebilirim.
Sevgili caylakpenguen caylakpenguen Allah rahmet eylesin, ona bir gün "apo,ahmet başımıza linuxçu lacak iyi mi" demiş ve kahkahayı basmıştık,nur içinde yatsın bana "dayı boynuz kulağı geçer" demişti ,haklıymış :kiskis

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,691
Sevgili caylakpenguen caylakpenguen Allah rahmet eylesin, ona bir gün "apo,ahmet başımıza linuxçu lacak iyi mi" demiş ve kahkahayı basmıştık,nur içinde yatsın bana "dayı boynuz kulağı geçer" demişti ,haklıymış :kiskis
nazar değdi :sopa1 bir süre sonra uygulama kamerayı çevrim dışı gösteriyor. Local ip bloğundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Mikrotik üzerine VPN kurup tekrar test edeceğim.

Geri
Üst Alt