İnternette kendi Forum siteni açmak

geceninbirvakti Çevrimdışı

geceninbirvakti

Aktif Üye
21 Ara 2017
561
Sayın Sota Sota sosyal dünyada herkesin ayrı bir istek arayışını bir araya getirmek hem kullanıcıların doğru bilgilerden faydalanmasını, hemde insanların bir arada sosyalleşmesini birbirine yardım etmelerini sağlamak yani herşeyin bir arada olmasını isteğim bir site yapmak isterken bu forum dünyası sistemi tam istediğime yakın bir şey gibi. Acaba bir forum sitesi açmak için yapmamız gerekenler nedir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bunu size en direkt, en makul yöntemlerle açıklayacak adama sormuşsunuz soruyu.

2 yoldan gidebilirsiniz, birincisi amatör, ücretsiz altyapıya sahip arayüze sahip hazır kalıp MYBB gibi siteleri kullanabilir veya profesyonel ama ücretli altyapı olan Xenforo ya dalabilirsiniz.

Detayları size Ahmet kardeşim açıklayacaktır mutlaka :ok

geceninbirvakti

Aktif Üye
21 Ara 2017
561
Teşekkür ederim sayın Adem Helvacı Ado , sayın Sota Sota da bilgi verecek bakalım nasıl bir yol ilerleyeceğim. tabiki ücretsiz olmasını isterim ama burası gibi yapmak için belirli bir ücret ödeyebilirim. Bu sitenin altındada diye bri yazı görüyorum sanırım sizin belirtmiş olduğunuz bu marka.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Teşekkür ederim sayın Adem Helvacı Ado , sayın Sota Sota da bilgi verecek bakalım nasıl bir yol ilerleyeceğim. tabiki ücretsiz olmasını isterim ama burası gibi yapmak için belirli bir ücret ödeyebilirim. Bu sitenin altındada diye bri yazı görüyorum sanırım sizin belirtmiş olduğunuz bu marka.
Evet 2.1 e yeni geçildi, o işlerin pir'i Ahmet kardeşimdir, Biz nimetlerinden faydalanıyoruz sadece.

Forumunu hayata geçirdiğinde haber ver ki elimizden geldiğince destek olmaya çalışalım :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
forum kurmanin 3 adimi vardir.

1. Domain alacaksiniz yani alan adı.
com.net.org gibi uzantili domainler ucretlidir.
8-10$ satinalabilirsiniz.
her yil yenilenmesi zorunludur yada 3-5 yıllık parasini peşin verirsiniz kafanız rahat olur

2. Forum scripti mybb,phpbb,smf yazimlari ucretsiz destek,eklenti,tema konusunda bolbol icerik bulunabilir durumdalar.
Bizim kullandigimiz yazilim xenforo olup
160$ olup yillik yenileme ucreti 50$ dir.
ucretsiz eklentileri pek ise yaramaz
ise yarayanlar 20-30$ gibi rakamlara satilmaktadir.

3. Hosting yani sunucu
smf,mybb,phpbb gibi scriptler paylasimli hostingler rahatca çalışabilirler
yillik 70-100tl gibi rakama sunucu bulabilirsiniz.

xenforo,ipboard gibi profosyonel scriptler
icin paylasimli hostingler uygun degildir.
vds,vps,detected sunucular daha uygundur.

elletuturlur vps fiyatlar aylik 70-80tl bandidadir.
ram,cpu,ssd,bandwidth,firewall kapasitesine bagli olarak aylik 300-500tl kadar yolu var.

diger yazımda ucretsiz nasil kurulur
asama asama yolunu anlatacagim.

geceninbirvakti

Aktif Üye
21 Ara 2017
561
Peki sizin gibi bir forum açtığımda gerekli ödemeler yaptığımda, Google reklamları ile kendini ücretini kısa zamanda çıkarır mı?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Peki sizin gibi bir forum açtığımda gerekli ödemeler yaptığımda, Google reklamları ile kendini ücretini kısa zamanda çıkarır mı?

Hmmm ben de naçizane şu bilgiyi kendi alanımdan verebilirim.
Adsense gelirleri oldukça oynak, güvensiz, değişken ve hesap sormanızın pek mümkün olmadığı gelirlerdir.
Malum Youtube üzerinden de adsense ile gelir elde edebilme olanağı var. Ben de açıkçası kendi kanalımda para kazanma özelliğini aktif ettim ve hatırlarsanız bununla ilgili forumda bir yazı yazmıştım ''Bu işlerden para kazandığım gün mutlak asize bilgi vereceğim'' diye :))

Sizin konu olunca merak ettim ve girdim baktım. Benim şu an'a kadar yani 9 ay gibi bir sürede (Para kazanma aktif olalı sanırım 3-4 ay oldu) 541,77 tl para birikmiş

adsense.png

Aslında bu sanırım net elimize geçecek para değil tam da bilmiyorum konuyu zira bu mevzular aslında ytb analytics kısmında yürüyor o da şöyle ki

Aşağıdaki resimde sanırım 1 aylık ortalama kazanç
anl1.png

Buradaki resimde ise sanırım 3-4 aylık ortalama kazanç belirtiliyor.
anl2.png

Her ne kadar ben kanalı ilk olarak 20015 de açsam da, benim bu kanalı açma amacım bir kanal olması değil, Eşime youtubeda bir video yayınlayarak jest yapma amacıyla idi, Gelişen süre zarfında forumda bazı arkadaşlara ''Yahu kardeşim bak işte şöyle'' diye ispat edebilmek adına 1-2 video yüklemişliğimin sonrası sanıyorum ki 2018 in sonlarına doğru ben burayı kanal yaptım ve özelliklerini aktif ettim, işte en sondaki fotonun grafik çizelgesinin yükselişi de o dönemlere tekabül ediyor.

E zaten ytb de para kazanabilmen için 1000 abone ve 4000 saat kıstası var, 4000 saati yakalayana kadar geçen süredeki izlemeler de sayılmıyor, kaldı sana geriye kalan son 3-4 ay.

Onun da ortalaması gördüğün gibi 104usd imiş :kiskis

Bana pin yollamışlar adresime. O pini girince sanırım hayatımda ilk defa internetten para kazanmış olacağım.

Nasipse Kanarya adalarına yerleşmeyi düşünüyorum bu 541TL ile :kas

Yani Ahmetimin söylemine sonuna kadar katılıyorum, Adsense gelirlerine kimse bel bağlamasın :ok

Aslında aklıma geldi de Sota Sota Ahmetim , Ben de forumda, potansiyel youtuberlar için bir kılavuz konu hazırlayayım :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
1. freenom sıtesınızden domaın yanı forum ıcın ısım alın ucretsızdır.

2. Mybb forum scrıptı surdan ındırın ucretsızdır

3. Sunucuyu lınkten sıparıs verın ucretsızdır. sıparısı olustururken alanadı secın bolumune freenomdan aldıgınız domaın yazmanız gerekmekte.

4. cloudflare uye olun sunucu tarafı yetersız olacagı ıcın bırnebze olsun koruma,sunucu yukunu hafıfletır

bunları tamamladıktan sonra ayarlar ve kurulum ıslerı var.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
1-Forum nedir?
2-Nasıl kurulur?
3-Hayatını nasıl idame ettirir?

* * *

Forumların teknik alt yapısı hakkında bilginiz olduğunu var sayarak ilk iki olguyu her şekilde halledebilirsiniz... Fakat, üçüncü olguyu "gerektiği" gibi yapamazsanız milyon dolarları dökseniz de olmaz...

Forumun konusu, içeriği, doluluğu ve üye yoğunluğu kendi kendini yürütemiyorsa verilen emeğe yazık olur. Bu işten para kazanmayı düşünmek ise, bana göre hayalcilik olur... :bye

M Çevrimdışı

mustafaunsals

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Dostum ben bu işler ile uğraşıyorum. Domain hosting felan. Sana hem ücertsiz domain hemde hosting verebilirim istersen. scripti kurmana yardım edebilir. Eğer istiyorsan facebook adresini bana ver yazışalım mesengerden

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sayın Sota Sota sosyal dünyada herkesin ayrı bir istek arayışını bir araya getirmek hem kullanıcıların doğru bilgilerden faydalanmasını, hemde insanların bir arada sosyalleşmesini birbirine yardım etmelerini sağlamak yani herşeyin bir arada olmasını isteğim bir site yapmak isterken bu forum dünyası sistemi tam istediğime yakın bir şey gibi. Acaba bir forum sitesi açmak için yapmamız gerekenler nedir.
2 forum açıp kapatmış biri olarak şimdiden başarılar dilerim,sonunda 2006 yılı sonu gibi WP geçip,düz yazı olarak halen devam ediyorum (görünüyorum ama onu da yapmıyorum artık,yoruldum) ?
Bence en iyisi 5 yıllık domain alman,yani 5 yıl al,arkana bakma ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
2 forum açıp kapatmış biri olarak şimdiden başarılar dilerim,sonunda 2006 yılı sonu gibi WP geçip,düz yazı olarak halen devam ediyorum (görünüyorum ama onu da yapmıyorum artık,yoruldum) ?
Bence en iyisi 5 yıllık domain alman,yani 5 yıl al,arkana bakma ?
Yoruldun mu :kas Halbukı yenı baslamıstık. :coskun

Geri
Üst Alt