Peki sizin gibi bir forum açtığımda gerekli ödemeler yaptığımda, Google reklamları ile kendini ücretini kısa zamanda çıkarır mı?
Hmmm ben de naçizane şu bilgiyi kendi alanımdan verebilirim.
Adsense gelirleri oldukça oynak, güvensiz, değişken ve hesap sormanızın pek mümkün olmadığı gelirlerdir.
Malum Youtube üzerinden de adsense ile gelir elde edebilme olanağı var. Ben de açıkçası kendi kanalımda para kazanma özelliğini aktif ettim ve hatırlarsanız bununla ilgili forumda bir yazı yazmıştım ''Bu işlerden para kazandığım gün mutlak asize bilgi vereceğim'' diye
)
Sizin konu olunca merak ettim ve girdim baktım. Benim şu an'a kadar yani 9 ay gibi bir sürede (Para kazanma aktif olalı sanırım 3-4 ay oldu) 541,77 tl para birikmiş
Aslında bu sanırım net elimize geçecek para değil tam da bilmiyorum konuyu zira bu mevzular aslında ytb analytics kısmında yürüyor o da şöyle ki
Aşağıdaki resimde sanırım 1 aylık ortalama kazanç
Buradaki resimde ise sanırım 3-4 aylık ortalama kazanç belirtiliyor.
Her ne kadar ben kanalı ilk olarak 20015 de açsam da, benim bu kanalı açma amacım bir kanal olması değil, Eşime youtubeda bir video yayınlayarak jest yapma amacıyla idi, Gelişen süre zarfında forumda bazı arkadaşlara ''Yahu kardeşim bak işte şöyle'' diye ispat edebilmek adına 1-2 video yüklemişliğimin sonrası sanıyorum ki 2018 in sonlarına doğru ben burayı kanal yaptım ve özelliklerini aktif ettim, işte en sondaki fotonun grafik çizelgesinin yükselişi de o dönemlere tekabül ediyor.
E zaten ytb de para kazanabilmen için 1000 abone ve 4000 saat kıstası var, 4000 saati yakalayana kadar geçen süredeki izlemeler de sayılmıyor, kaldı sana geriye kalan son 3-4 ay.
Onun da ortalaması gördüğün gibi 104usd imiş
Bana pin yollamışlar adresime. O pini girince sanırım hayatımda ilk defa internetten para kazanmış olacağım.
Nasipse Kanarya adalarına yerleşmeyi düşünüyorum bu 541TL ile
Yani Ahmetimin söylemine sonuna kadar katılıyorum, Adsense gelirlerine kimse bel bağlamasın
Aslında aklıma geldi de
Sota Ahmetim , Ben de forumda, potansiyel youtuberlar için bir kılavuz konu hazırlayayım